patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištienos kepenėlių paštetas

vistienos kepeneliu pastetas Mums reikės:
500 g vištienos kepenėlių
200 g kiaulienos šoninės
100 g sviesto
2 svogūnų
2 morkų
2-3 skiltelių česnako
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
aliejaus

Gaminame. Vištienos kepenėlių paštetas
Vištienos kepenėlės nuplaunamos, nupjaustomos plėvės ir apibarstomos druska. Kiaulienos šoninė supjaustoma plonomis juostelėmis, apibarstoma druska, pipirais.vistienos kepeneliu pastetas 1
Svogūnai perpjaunami į 4-6 dalis, česnako skiltelės perpjaunamos pusiau, morkos supjaustomos griežinėliais. Kepimo skarda ištepama aliejumi, išdėliojamos vištienos kepenėlės, šoninės juostelės, suberiamos morkos, svogūnai ir česnakai. Viskas apibarstoma čiobreliais, apšlakstoma aliejumi ir dedama į įkaitintą orkaitę.vistienos kepeneliu pastetas 2
Kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 30 - 40 min. Išėmus iš orkaitės viskas sudedama į dubenį ir sutrinama blenderiu. Į gautą masę supilamas kepimo metu atsiradęs skystis, ištirpintas sviestas (2 šaukštai sviesto pasiliekami) ir gerai išsukama.Pagal skonį pagardinama druska, pipirais. Vištienos kepenėlių paštetas sudedamas į indelius ir apliejamas ištirpintu sviestu.vistienos kepeneliu pastetas 3
Vištienos kepenėlių paštetas labai skanu su sveikuolių duona. Skanaus.

Komentarai

2013-10-13
Raimonda
Labai skanus pastetas Šypsena
2011-02-12
algimantas
Super Mirktelti . Ciobreliai vistienos kepeneliu pastetui priduoda toki subtilu skoni...mmmm Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kepeneliu ir burokeliu uzkandele
Kepenėlių ir burokėlių užkandėlė
Lengva ir skani kepenėlių, burokėlių, avokado, salotų lapų užkandėlė.
spinatu ir braskiu uzkandele
Špinatų ir braškių užkandėlė
Šviežių špinatų ir braškių užkandėlė su graikiškais riešutais, balzaminio acto, cukraus ir aliejaus padažu.
vistienos uzpiltine kiausinio lukste
Vištienos užpiltinė kiaušinio lukšte
Vištienos ir daržovių užpiltinė kiaušinio lukšte. Šaltas užkandis, kuris puikiai papuošia šv. Velyku ar vaišių stalą
kumpio ir cukiniju uzkandele
Kumpio ir cukinijų užkandėlė
Plonai pjaustyto kumpio ir apkepintų cukinijų užkandėlė su raudonojo vyno acto, medaus, citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus, čiobrelių padažu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena