patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištienos užpiltinė kiaušinio lukšte

vistienos uzpiltine kiausinio lukste Mums reikės:
10 kiaušinių
300 g vištienos filė
250-300 ml vištienos sultinio
2-3 valg. š. želatinos
2-3 valg. š. konservuotų žirnelių arba kukurūzų
1 morkos
1 svogūno
druskos
žalumynų (petražolių, svogūnų laiškų)

Gaminame. Vištienos užpiltinė kiaušinio lukšte
Želatina užpilama 100 ml šaltu virintu vandeniu ir paliekama 30-40 min., kad išbrinktų. Vištienos filė kartu su morka ir svogūnu išverdama pasūdytame vandenyje. Žali (nevirti) kiaušiniai nuplaunami, bukame kiaušinio gale padaroma skylutė (maždaug 1,5 - 2 cm skersmens), per kurią išpilamas kiaušinio turinys. Kiaušinių lukštai gerai išplaunami karštu vandeniu ir apverčiami.

Vištienos filė supjaustoma mažais kubeliais, virta morka - nedideliais griežinėliais arba kubeliais. Želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir pastoviai maišant supilama į vištienos sultinį. Jei reikia įberiama druskos. Į kiaušinių lukštų dugną įdedamas petražolės lapelis, morkos griežinėlis, suberiami vištienos kubeliai, žirneliai, žalumynai, taip užpildoma didesnė pusė kiaušinio lukšto. Į visus užpildytus kiaušinių lukštus atsargiai supilamas vištienos sultinys su želatina. Dedama į šaldytuvą ir paliekama sustingti.

Vištienos užpiltinei pilnai sustingus, kiaušinių lukštai atsargiai nulupami. Vištienos užpiltinė kiaušinio lukšte yra patiekiama kaip šaltas užkandis, kuris puikiai papuošia vaišių stalą. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

pomidoru ir surio uzkandele
Pomidorų ir sūrio užkandėlė
Pjaustytų griežinėliais pomidorų ir tarkuoto fermentinio sūrio su česnaku užkandėlė.
kepeneliu ir burokeliu uzkandele
Kepenėlių ir burokėlių užkandėlė
Lengva ir skani kepenėlių, burokėlių, avokado, salotų lapų užkandėlė.
farsiruoti kiausiniai
Farširuoti kiaušiniai
Farširuoti kiaušiniai. Kietai virti kiaušiniai farširuoti kumpiu ir žalumynais.
krepseliai su vistiena ir pievagrybiais
Krepšeliai su vištiena ir pievagrybiais
Krepšeliai su vištiena ir pievagrybiais. Smėlinės tešlos krepšeliai įdaryti vištiena, pievagrybiais, kiaušiniais bei marinuotais agurkais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena