Vištienos užpiltinė kiaušinio lukšte

vistienos uzpiltine kiausinio lukste
Mums reikės:
10 kiaušinių
300 g vištienos filė
250-300 ml vištienos sultinio
2-3 valg. š. želatinos
2-3 valg. š. konservuotų žirnelių arba kukurūzų
1 morkos
1 svogūno
druskos
žalumynų (petražolių, svogūnų laiškų)
Gaminame. Vištienos užpiltinė kiaušinio lukšte
Želatina užpilama 100 ml šaltu virintu vandeniu ir paliekama 30-40 min., kad išbrinktų. Vištienos filė kartu su morka ir svogūnu išverdama pasūdytame vandenyje. Žali (nevirti) kiaušiniai nuplaunami, bukame kiaušinio gale padaroma skylutė (maždaug 1,5 - 2 cm skersmens), per kurią išpilamas kiaušinio turinys. Kiaušinių lukštai gerai išplaunami karštu vandeniu ir apverčiami.

Vištienos filė supjaustoma mažais kubeliais, virta morka - nedideliais griežinėliais arba kubeliais. Želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir pastoviai maišant supilama į vištienos sultinį. Jei reikia įberiama druskos. Į kiaušinių lukštų dugną įdedamas petražolės lapelis, morkos griežinėlis, suberiami vištienos kubeliai, žirneliai, žalumynai, taip užpildoma didesnė pusė kiaušinio lukšto. Į visus užpildytus kiaušinių lukštus atsargiai supilamas vištienos sultinys su želatina. Dedama į šaldytuvą ir paliekama sustingti.

Vištienos užpiltinei pilnai sustingus, kiaušinių lukštai atsargiai nulupami. Vištienos užpiltinė kiaušinio lukšte yra patiekiama kaip šaltas užkandis, kuris puikiai papuošia vaišių stalą. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas