patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Biscotti su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais

Biscotti su dziovintomis spanguolemis ir riesutais Mums reikės:
200 g miltų
100 g sviesto
150 g rudojo cukraus
2 kiaušinių
0,5 stiklinės kokoso drožlių
1 stiklinės anakardžio riešutų
1 stiklinės džiovintų spanguolių
1,5 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos

Gaminame. Biscotti su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais
Džiovintos spanguolės užpilamos verdančiu vandeniu, palaikomos 10 min. ir nusausinamos. Sviestas ištrinamas su ruduoju cukrumi iki purumo. Įmušami kiaušiniai, įpilamas vanilės ekstarktas, suberiamos kokoso drožlės ir gerai išmaišoma. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, žiupsneliu druskos ir palaipsniui, nuolat maišant supilami į sviesto-kiaušinių masę. Suberiami anakardžių riešutai, džiovintos spanguolės ir gerai išmaišoma. Iš lipnios tešlos suformuojami 2 pailgi kepalėliai.

Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, sudedami suformuoti kepalėliai, paliekant tarp jų 5-6 cm tarpą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 175 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min., kol kepalėliai sutvirtėja ir truputį paruduoja. Išimama iš orkaitės ir pravėsinama.
Aštriu peiliu supjaustoma maždaug 1 cm storio riekelėmis. Riekelės sudedamos atgal į skardą ir kepamos 160 laipsnių temperatūroje apie 5-7 min., tada apverčiamos ir dar pakepamos 5-7 min. Skanaus.

Biscotti su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais laikomi sausoje vietoje, sandariame indelyje ar dėžutėje.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai. Kokosų drožlių, kiaušinių baltymų, cukraus, miltų ir vanilinio cukraus sausainukai.
sokoladiniai apelsininiai sausainiai
Šokoladiniai - apelsininiai sausainiai
Šokoladiniai - apelsininiai sausainiai. Sausainiai su cukraus pūdros ir apelsinų sulčių grazūra, papuošti apelsino skiltelėmis ir šokoladu.
morengai su pistacijomis
Morengai su pistacijomis
Morengai su pistacijomis. Orkaitėje kepti plaktų kiaušinių baltymų morengai su cukrumi, cukraus pūdra ir pistacijomis.
varskes sausainiai su avietemis
Varškės sausainiai su avietėmis
Tirpstantys burnoje varškės sausainiai su šviežiomis avietėmis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena