patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Džiovintų vaisių sausainukai

dziovintu vaisiu sausainukai Mums reikės:
100 g džiovintų abrikosų
100 g džiovintų datulių
70 g šviesių razinų
100 g anakardžių riešutų
100 g sezamo sėklų

Gaminame. Džiovintų vaisių sausainukai
Anakardžių riešutus pakepiname sausoje keptuvėje, kol lengvai paruduoja. Pakepintus anakardžių riešutus sutriname su blenderiu (keletą pasiliekame papuošimui), kol gauname miltus. Džiovintus abrikosus, razinas, datules užpilame karštu vandeniu ir palaikome kelias minutes. Nupilame vandenį, vaisius nusausiname ir suberiame į blenderį. Kartu su anakardžių riešutais sutriname iki vientisos masės. Sezamo sėklas apkepiname keptuvėje iki auksinės spalvos. Iš anakardžių-džiovintų vaisių masės suformuojame apvalius sausainukus, apvoliojame sezamo sėklose ir papuošiame anakardžių riešutais, juos lengvai įspaudžiant į sausainukų viršų. Džiovintų vaisių sausainukai palaikomi 1 val. šaldytuve ir patiekiami. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

migdoliniai biscotti
Migdoliniai biscotti
Tradiciniai itališki migdoliniai biscotti sausainiai.
kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai. Kokosų drožlių, kiaušinių baltymų, cukraus, miltų ir vanilinio cukraus sausainukai.
kuciukai
Kūčiukai
Kūčiukai. Tradiciniai kūčių sausainėliai - kūčiukai.
sausainiai sveikuoliai
Sausainiai Sveikuoliai
Nuostabaus skonio sausainiai Sveikuoliai su avižiniais dribsniais, sezamo sėklomis bei razinomis. Receptas su nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena