patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kūčiukai

kuciukai Mums reikės:
900 g miltų
40 g mielių
100 g sviesto
2 stiklinių pieno arba vandens
0,5 stiklinės aguonų
1,5-2 stiklinių cukraus
žiupsnelio druskos

Gaminame. Kūčiukai
Mieles ištirpiname nedideliame cukraus kiekyje. Dubenyje pašildome pieną arba vandenį, sudedame ištirpintas mieles, suberiame cukrų, druską, pusę miltų (450 g), viską išmaišome ir paliekame šiltai, kad pakiltų.
Sviestą ištirpiname, pravėsiname ir supilame į pakilusią tešlą. Į tešlą suberiame likusius miltus, aguonas ir viską gerai išminkome. Tešlą reikia minkyti apie 20-30 min., kol nebelimpa prie rankų. Jei tešla per minkšta, įberiame dar šiek tiek miltų. Tešlą pridengiame, padedame šiltai ir dar kartą pakildiname. Iš pakilusios tešlos darome 0,5 cm volelius, kuriuos supjaustome mažais gabaliukais.
Sudedame į kepimo skardą, pabarstytą miltais ir kepame 150 laipsnių orkaitėje kol kūčiukai gražiai pagelsta. Kūčiukai paruošti. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

smeliniai ziedai
Trapūs smėliniai žiedai
Trapūs smėliniai žiedai su vaniliniu cukrumi bei žemės riešutais.
morengai su pistacijomis
Morengai su pistacijomis
Morengai su pistacijomis. Orkaitėje kepti plaktų kiaušinių baltymų morengai su cukrumi, cukraus pūdra ir pistacijomis.
Biscotti su dziovintomis spanguolemis ir riesutais
Biscotti su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais
Biscotti su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais
imbieriniai sausainiai su sokoladu
Imbieriniai sausainiai su šokoladu
Pikantiško skono imbieriniai sausainiai su maltais migdolais ir juodu šokoladu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena