patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Migdoliniai biscotti

migdoliniai biscotti Mums reikės:
400 g miltų
170 g cukraus
4 kiaušinių
150 g migdolų
50 g džiovintų spanguolių
2 valg. š. vanilinio cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Gaminame. Migdoliniai biscotti
Migdolai užpilami verdančiu vandeniu ir paliekami kelioms minutėms. Vanduo nupilamas, migdolai perliejami šaltu vandeniu, suberiami ant medvilninio rankšluosčio ir nusausinami (nulupama odelė). Migdolai suberiami į kepimo skardą, dedami į įkaitintą orkaitę ir lengvai pakepinami, kol švelniai paruduoja. Migdolai atvėsinami ir truputį pasmulkinami. Džiovintos spanguolės užpilamos verdančiu vandeniu, palaikomos 10 min. ir nusausinamos.

Vieno kiaušinio trynys atskiriamas nuo baltymo. Trys kiaušiniai ir trynys išplakami su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Į išplaktus kiaušinius suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais ir druska ir viskas gerai išmaišoma. Suberiami migdolai, džiovintos spanguolės ir dar kartą gerai išmaišoma (tešla gaunasi labai lipni). Tešla padalijama į tris dalis. Ant miltais pabarstyto stalo suformuojami 3 pailgi kepaliukai ir sudedami į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą,  paliekant tarp jų 6-8 cm tarpus. Kiekvienas kepaliukas aptepamas išplaktu kiaušinio baltymu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 175-180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 min., kol kepaliukai sutvirtėja ir truputį paruduoja. Išimama iš orkaitės ir pravėsinama.

Aštriu peiliu supjaustoma maždaug 1 cm storio riekelėmis. Riekelės sudedamos atgal į skardą ir kepamos 160 laipsnių temperatūroje apie 7 min., tada apverčiamos ir dar pakepamos 5-7 min. Iš nurodyto kiekio išeina apie 40 vnt. migdolinių biscotti. Skanaus.
Migdoliniai biscotti laikomi sausoje vietoje, sandariame indelyje ar dėžutėje.

Komentarai

2013-01-30
Deimantė
Nuostabus receptas!

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

varskes sausainiai
Varškės sausainiai
Varškės sausainiai. Skanūs ir labai greitai paruošiami sausainiai su varške.
morengai su pistacijomis
Morengai su pistacijomis
Morengai su pistacijomis. Orkaitėje kepti plaktų kiaušinių baltymų morengai su cukrumi, cukraus pūdra ir pistacijomis.
dziovintu vaisiu sausainukai
Džiovintų vaisių sausainukai
Džiovintų vaisių sausainukai su džiovintais abrikosais, datulėmis, razinomis, anakardžių riešutais, sezamo sėklomis.
smeliniai ziedai
Trapūs smėliniai žiedai
Trapūs smėliniai žiedai su vaniliniu cukrumi bei žemės riešutais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena