patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Migdoliniai biscotti

migdoliniai biscotti Mums reikės:
400 g miltų
170 g cukraus
4 kiaušinių
150 g migdolų
50 g džiovintų spanguolių
2 valg. š. vanilinio cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Gaminame. Migdoliniai biscotti
Migdolai užpilami verdančiu vandeniu ir paliekami kelioms minutėms. Vanduo nupilamas, migdolai perliejami šaltu vandeniu, suberiami ant medvilninio rankšluosčio ir nusausinami (nulupama odelė). Migdolai suberiami į kepimo skardą, dedami į įkaitintą orkaitę ir lengvai pakepinami, kol švelniai paruduoja. Migdolai atvėsinami ir truputį pasmulkinami. Džiovintos spanguolės užpilamos verdančiu vandeniu, palaikomos 10 min. ir nusausinamos.

Vieno kiaušinio trynys atskiriamas nuo baltymo. Trys kiaušiniai ir trynys išplakami su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Į išplaktus kiaušinius suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais ir druska ir viskas gerai išmaišoma. Suberiami migdolai, džiovintos spanguolės ir dar kartą gerai išmaišoma (tešla gaunasi labai lipni). Tešla padalijama į tris dalis. Ant miltais pabarstyto stalo suformuojami 3 pailgi kepaliukai ir sudedami į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą,  paliekant tarp jų 6-8 cm tarpus. Kiekvienas kepaliukas aptepamas išplaktu kiaušinio baltymu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 175-180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 min., kol kepaliukai sutvirtėja ir truputį paruduoja. Išimama iš orkaitės ir pravėsinama.

Aštriu peiliu supjaustoma maždaug 1 cm storio riekelėmis. Riekelės sudedamos atgal į skardą ir kepamos 160 laipsnių temperatūroje apie 7 min., tada apverčiamos ir dar pakepamos 5-7 min. Iš nurodyto kiekio išeina apie 40 vnt. migdolinių biscotti. Skanaus.
Migdoliniai biscotti laikomi sausoje vietoje, sandariame indelyje ar dėžutėje.

Komentarai

2013-01-30
Deimantė
Nuostabus receptas!

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

varskes sausainiai su avietemis
Varškės sausainiai su avietėmis
Tirpstantys burnoje varškės sausainiai su šviežiomis avietėmis.
rageliai su riesutais
Rageliai su riešutais
Paprasti ir greitai paruošiami sausainiai - rageliai su riešutais ir cukraus pūdra.
kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai. Kokosų drožlių, kiaušinių baltymų, cukraus, miltų ir vanilinio cukraus sausainukai.
Biscotti su dziovintomis spanguolemis ir riesutais
Biscotti su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais
Biscotti su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena