patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Sausainių receptai

Sausainių receptai su nuotraukomis. Sausainiai, saldūs kepiniai, įvairiausi receptai.

Biscotti su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais

Biscotti su dziovintomis spanguolemis ir riesutais
Mums reikės:
200 g miltų
100 g sviesto
150 g rudojo cukraus
2 kiaušinių
0,5 stiklinės kokoso drožlių
1 stiklinės anakardžio riešutų
1 stiklinės džiovintų spanguolių
1,5 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Trapūs smėliniai žiedai

smeliniai ziedai
Mums reikės:
200 g sviesto
130 g cukraus
350 g miltų
1 kiaušinio
1 valg. š. vanilinio cukraus
0,5 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1 trynio (aptepimui)
70 g žemės riešutų (apibarstymui)
Receptas, gaminimas

Migdoliniai biscotti (1)

migdoliniai biscotti
Mums reikės:
400 g miltų
170 g cukraus
4 kiaušinių
150 g migdolų
50 g džiovintų spanguolių
2 valg. š. vanilinio cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Receptas, gaminimas

Kokosiniai sausainiai (1)

kokosiniai sausainiai
Mums reikės:
220 g kokosų drožlių
4 kiaušinių baltymų
150 g cukraus
40 g miltų
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
Receptas, gaminimas

Šokoladiniai - apelsininiai sausainiai (1)

sokoladiniai apelsininiai sausainiai
Mums reikės:
Tešlai:
100 g sviesto
4 valg. š. cukraus
250g miltų
1 stiklinės pieno
1 kiaušinio
2 valg. š. kakavos
Glazūrai:
130 g cukraus pudros
2 valg. š. apelsinų sulčių
Papuošimui:
50 g juodojo šokolado
kelių apelsino skiltelių
Receptas, gaminimas

Varškės sausainiai (12)

varskes sausainiai
Mums reikės:
200 g varškės
200 g sviesto
320 g miltų
2 valg. šaukštų cukraus
0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio vanilės
cukraus apibarstymui
Receptas, gaminimas

Varškės sausainiai su įdaru

varskes sausainiai su idaru
Mums reikės:
Tešlai:
250 g varškės
200 g sviesto arba margarino
350 g miltų
žiupsnelio druskos
Įdarui:
170 g džiovintų abrikosų
100 g cukraus
Apibarstymui:
2 valg. šaukštų cukraus
2 valg. šaukštų susmulkintų migdolų
1 kiaušinio baltymo
Receptas, gaminimas

Imbieriniai sausainiai su šokoladu (1)

imbieriniai sausainiai su sokoladu
Mums reikės:
175 g sviesto
250 g miltų
80 g maltų migdolų
125 g cukraus
2 apelsinų nutarkuotos žievelės
1 valg. š. vanilinio cukraus
1 arb. š. malto imbiero
200 g juodo šokolado
nedidelio gabaliuko šviežio imbiero
žiupsnelio druskos
Receptas, gaminimas

Rageliai su riešutais (1)

rageliai su riesutais
Mums reikės:
100 g miltų
50 g sviesto
50 g riešutų (graikiškų, lazdyno, žemės)
1 virto kiaušinio trynio
50 g cukraus
cukraus pudros apibarstymui
Receptas, gaminimas

Morengai su pistacijomis

morengai su pistacijomis
Mums reikės:
7 kiaušinių baltymų
250 g cukraus
250 g cukraus pudros
50 g sumaltų pistacijų
žiupsnelio druskos
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

varskes sausainiai su idaru
Varškės sausainiai su įdaru
Varškės susukti sausainiai su džiovintų abrikosų įdaru, apibarstyti smulkintais migdolais ir cukrumi.
dziovintu vaisiu sausainukai
Džiovintų vaisių sausainukai
Džiovintų vaisių sausainukai su džiovintais abrikosais, datulėmis, razinomis, anakardžių riešutais, sezamo sėklomis.
varskes sausainiai
Varškės sausainiai
Varškės sausainiai. Skanūs ir labai greitai paruošiami sausainiai su varške.
imbieriniai sausainiai su sokoladu
Imbieriniai sausainiai su šokoladu
Pikantiško skono imbieriniai sausainiai su maltais migdolais ir juodu šokoladu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.

Naujausi komentarai

Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.
Ingrida
Pasaka Šypsena buvau uzmirsus koks skonis ir duona tikrai reikia deti ir nekeisti niekuom kitu, tas skonis neispasakytas mmmm  Mirktelti  Mirktelti
Silvija
Kepu ir aš, tik dar dedu tarkuotą morką ir pakepintos rūkytos šoninės kartu su svogūnais. Gaunasi labai skanus, sultingas, valgė net tie vaikai, kurie mėsos nevalgydavo.
Ingrida
Dabaiginejau virti ceburekus. Pasaka, sunus 4 suvalge iskart. Super!!!!!! Myliu  Myliu  Myliu  Myliu