patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Sausainių receptai

Sausainių receptai su nuotraukomis. Sausainiai, saldūs kepiniai, įvairiausi receptai.

Biscotti su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais

Biscotti su dziovintomis spanguolemis ir riesutais
Mums reikės:
200 g miltų
100 g sviesto
150 g rudojo cukraus
2 kiaušinių
0,5 stiklinės kokoso drožlių
1 stiklinės anakardžio riešutų
1 stiklinės džiovintų spanguolių
1,5 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Trapūs smėliniai žiedai

smeliniai ziedai
Mums reikės:
200 g sviesto
130 g cukraus
350 g miltų
1 kiaušinio
1 valg. š. vanilinio cukraus
0,5 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1 trynio (aptepimui)
70 g žemės riešutų (apibarstymui)
Receptas, gaminimas

Migdoliniai biscotti (1)

migdoliniai biscotti
Mums reikės:
400 g miltų
170 g cukraus
4 kiaušinių
150 g migdolų
50 g džiovintų spanguolių
2 valg. š. vanilinio cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Receptas, gaminimas

Kokosiniai sausainiai (1)

kokosiniai sausainiai
Mums reikės:
220 g kokosų drožlių
4 kiaušinių baltymų
150 g cukraus
40 g miltų
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
Receptas, gaminimas

Šokoladiniai - apelsininiai sausainiai (1)

sokoladiniai apelsininiai sausainiai
Mums reikės:
Tešlai:
100 g sviesto
4 valg. š. cukraus
250g miltų
1 stiklinės pieno
1 kiaušinio
2 valg. š. kakavos
Glazūrai:
130 g cukraus pudros
2 valg. š. apelsinų sulčių
Papuošimui:
50 g juodojo šokolado
kelių apelsino skiltelių
Receptas, gaminimas

Varškės sausainiai (11)

varskes sausainiai
Mums reikės:
200 g varškės
200 g sviesto
320 g miltų
2 valg. šaukštų cukraus
0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio vanilės
cukraus apibarstymui
Receptas, gaminimas

Varškės sausainiai su įdaru

varskes sausainiai su idaru
Mums reikės:
Tešlai:
250 g varškės
200 g sviesto arba margarino
350 g miltų
žiupsnelio druskos
Įdarui:
170 g džiovintų abrikosų
100 g cukraus
Apibarstymui:
2 valg. šaukštų cukraus
2 valg. šaukštų susmulkintų migdolų
1 kiaušinio baltymo
Receptas, gaminimas

Imbieriniai sausainiai su šokoladu

imbieriniai sausainiai su sokoladu
Mums reikės:
175 g sviesto
250 g miltų
80 g maltų migdolų
125 g cukraus
2 apelsinų nutarkuotos žievelės
1 valg. š. vanilinio cukraus
1 arb. š. malto imbiero
200 g juodo šokolado
nedidelio gabaliuko šviežio imbiero
žiupsnelio druskos
Receptas, gaminimas

Rageliai su riešutais (1)

rageliai su riesutais
Mums reikės:
100 g miltų
50 g sviesto
50 g riešutų (graikiškų, lazdyno, žemės)
1 virto kiaušinio trynio
50 g cukraus
cukraus pudros apibarstymui
Receptas, gaminimas

Morengai su pistacijomis

morengai su pistacijomis
Mums reikės:
7 kiaušinių baltymų
250 g cukraus
250 g cukraus pudros
50 g sumaltų pistacijų
žiupsnelio druskos
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

dziovintu vaisiu sausainukai
Džiovintų vaisių sausainukai
Džiovintų vaisių sausainukai su džiovintais abrikosais, datulėmis, razinomis, anakardžių riešutais, sezamo sėklomis.
varskes sausainiai
Varškės sausainiai
Varškės sausainiai. Skanūs ir labai greitai paruošiami sausainiai su varške.
kuciukai
Kūčiukai
Kūčiukai. Tradiciniai kūčių sausainėliai - kūčiukai.
smeliniai ziedai
Trapūs smėliniai žiedai
Trapūs smėliniai žiedai su vaniliniu cukrumi bei žemės riešutais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.

Naujausi komentarai

Lina
Fu - kas gali valgyti su inkstais? Aš išvis jokių mėsgalių nededu, svogūniuką su morkyte pakepinu ant sviestuko ir valgom su grietine. Laaabai skanu. Visa šeimyna lapnoja Šypsena
patiekalu-receptai.lt
Ne, Ema, kremui želatinos nereikia. Kremas turi šiek tiek įsigerti ir į lakštus.
Ema
O kremui nereikia zalatinos?
Karolina
Tikrai labai skanu ir iskepiau visai šeimai Juokas
anonimas
Kad vedarai netrukinetu ir neisbegtu bei butu grazios apvalios plonos formos, juos reikia prikimstus ideti i verdancio vandens puoda po viena ir su mentele graziai sulyginti kol jie igaus grazia tolygia apvalia mase, isimti ir isdelioti i skarda, bekepant tankiai susmaigstyti su dantu krapstukais ir palikti kol apkeps viena puse, ta pati padaryti ant apverstos puses, rezultatas super gaunasi.