patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Šokoladiniai - apelsininiai sausainiai

sokoladiniai apelsininiai sausainiai Mums reikės:
Tešlai:
100 g sviesto
4 valg. š. cukraus
250g miltų
1 stiklinės pieno
1 kiaušinio
2 valg. š. kakavos
Glazūrai:
130 g cukraus pudros
2 valg. š. apelsinų sulčių
Papuošimui:
50 g juodojo šokolado
kelių apelsino skiltelių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Šokoladiniai - apelsininiai sausainiai
Suminkštintas sviestas ištrinamas su cukrumi. Nuolat maišant įmušamas kiaušinis, supilamas pienas. Miltai sumaišomi su kakava ir supilami į sviesto - pieno masę. Užminkoma minkšta sausainių tešla. Stalviršis pabarstomas miltais ir iškočiojamas maždaug 0,5-0,7 cm storio tešlos lakštas. Sausainių formelėmis arba stikline išspaudžiami sausainiai. Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, sudedami sausainiai. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 10-12 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškepę sausainiai pilnai atvėsinami.
Glazūrai: cukraus pudra sumaišoma su apelsinų sultimis ir gaunama tiršta, glotni masė. Dedama šaukšteliu ant atvėsusių sausainių ir paliekama, kad sustingtų.
Papuošimui: šokolado gabaliukai sudedami į dubenį ir ištirpinami karšto vandens vonelėje. Apelsino skiltelės supjaustomos gabaliukais. Apelsino gabaliukai sudedami ant popierinio rankšluosčio ir labai gerai nusausinami. Ant sausainių glazūros išdėliojami apelsinų gabaliukai ir apšlakstomi šokoladu.
Šokoladiniai - apelsininiai sausainiai paruošti. Skanaus.

Komentarai

2014-02-08
Leleila
Ištikruju labai skanūs sausainiai, tikrai, ir rekomenduoju visiems kitiems smaližiams.Tikrai žmonės nepagailekite laiko šiems skaniems sausainukams iškepti Šypsena !!!   Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

imbieriniai sausainiai su sokoladu
Imbieriniai sausainiai su šokoladu
Pikantiško skono imbieriniai sausainiai su maltais migdolais ir juodu šokoladu.
rageliai su riesutais
Rageliai su riešutais
Paprasti ir greitai paruošiami sausainiai - rageliai su riešutais ir cukraus pūdra.
varskes sausainiai su idaru
Varškės sausainiai su įdaru
Varškės susukti sausainiai su džiovintų abrikosų įdaru, apibarstyti smulkintais migdolais ir cukrumi.
dziovintu vaisiu sausainukai
Džiovintų vaisių sausainukai
Džiovintų vaisių sausainukai su džiovintais abrikosais, datulėmis, razinomis, anakardžių riešutais, sezamo sėklomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.