patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Trapūs smėliniai žiedai

smeliniai ziedai Mums reikės:
200 g sviesto
130 g cukraus
350 g miltų
1 kiaušinio
1 valg. š. vanilinio cukraus
0,5 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1 trynio (aptepimui)
70 g žemės riešutų (apibarstymui)

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Trapūs smėliniai žiedai
Sviestas su cukrumi ir žiupsneliu druskos ištrinamas iki baltumo. Įmušamas kiaušinis ir gerai išmaišoma. Suberiami miltai sumaišyti su kepimo milteliais ir greitai užminkoma tešla. Dedama 1 val. į šaldytuvą. 
Stalas pabarstomas miltais ir iškočiojamas 6-7 mm storio lakštas. Išspaudžiami maždaug 8 cm apskritimai, o kiekvieno apskritimo viduryje išspaudžiami dar mažesni 2 cm apskritimai. Sudedama į kepimo popieriumi išklotą skardą ir padedama šaltai.
Riešutai pakepinami sausoje keptuvėje, atvėsinami ir pasmulkinami. Trapūs smėliniai žiedai aptepami išplaktu tryniu ir apibarstomi riešutais. smeliniai ziedai 1
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 12 min., kol gražiai pagelsta. Iš nurodyto kiekio išeina apie 15 vnt. trapių smėlinių žiedų.
Trapūs smėliniai žiedai puikus pasirinkimas prie arbatos puodelio. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

varskes sausainiai su avietemis
Varškės sausainiai su avietėmis
Tirpstantys burnoje varškės sausainiai su šviežiomis avietėmis.
kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai. Kokosų drožlių, kiaušinių baltymų, cukraus, miltų ir vanilinio cukraus sausainukai.
varskes sausainiai su idaru
Varškės sausainiai su įdaru
Varškės susukti sausainiai su džiovintų abrikosų įdaru, apibarstyti smulkintais migdolais ir cukrumi.
Biscotti su dziovintomis spanguolemis ir riesutais
Biscotti su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais
Biscotti su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.