patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Trapūs smėliniai žiedai

smeliniai ziedai Mums reikės:
200 g sviesto
130 g cukraus
350 g miltų
1 kiaušinio
1 valg. š. vanilinio cukraus
0,5 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1 trynio (aptepimui)
70 g žemės riešutų (apibarstymui)

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Trapūs smėliniai žiedai
Sviestas su cukrumi ir žiupsneliu druskos ištrinamas iki baltumo. Įmušamas kiaušinis ir gerai išmaišoma. Suberiami miltai sumaišyti su kepimo milteliais ir greitai užminkoma tešla. Dedama 1 val. į šaldytuvą. 
Stalas pabarstomas miltais ir iškočiojamas 6-7 mm storio lakštas. Išspaudžiami maždaug 8 cm apskritimai, o kiekvieno apskritimo viduryje išspaudžiami dar mažesni 2 cm apskritimai. Sudedama į kepimo popieriumi išklotą skardą ir padedama šaltai.
Riešutai pakepinami sausoje keptuvėje, atvėsinami ir pasmulkinami. Trapūs smėliniai žiedai aptepami išplaktu tryniu ir apibarstomi riešutais. smeliniai ziedai 1
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 12 min., kol gražiai pagelsta. Iš nurodyto kiekio išeina apie 15 vnt. trapių smėlinių žiedų.
Trapūs smėliniai žiedai puikus pasirinkimas prie arbatos puodelio. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sausainiai sveikuoliai
Sausainiai Sveikuoliai
Nuostabaus skonio sausainiai Sveikuoliai su avižiniais dribsniais, sezamo sėklomis bei razinomis. Receptas su nuotraukomis.
rageliai su riesutais
Rageliai su riešutais
Paprasti ir greitai paruošiami sausainiai - rageliai su riešutais ir cukraus pūdra.
migdoliniai biscotti
Migdoliniai biscotti
Tradiciniai itališki migdoliniai biscotti sausainiai.
kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai. Kokosų drožlių, kiaušinių baltymų, cukraus, miltų ir vanilinio cukraus sausainukai.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.

Naujausi komentarai

V.S
Ir greitai ir skanu, butent tai ko ieskojau Šypsena
Sandra
Kepu nepirma karta. Seimos megstamiausias. O tesla as kocioju ant kepimo popieriaus tai labai lengva perkelti Šypsena
Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.