patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Varškės sausainiai su įdaru

varskes sausainiai su idaru Mums reikės:
Tešlai:
250 g varškės
200 g sviesto arba margarino
350 g miltų
žiupsnelio druskos
Įdarui:
170 g džiovintų abrikosų
100 g cukraus
Apibarstymui:
2 valg. šaukštų cukraus
2 valg. šaukštų susmulkintų migdolų
1 kiaušinio baltymo

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Varškės sausainiai su įdaru
Persijotus miltus sumaišome su žiupsneliu druskos, sudedame sutarkuotą sviestą, varškę ir gerai išminkome. Tešlą uždengiame ir kelioms valandoms dedame į šaldytuvą.
Įdarui: ant silpnos ugnies abrikosus paverdame apie 15-20 min. Atvėsiname, sudedame į blenderį ir sutriname.  Sutrintus abrikosus sumaišome su cukrumi.
Apibarstymui: susmulkintus migdolus sumaišome su cukrumi. Kiaušinio baltymą išplakame.
Atšaldytą tešlą padalijame į 6-8 gabaliukus. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiojame (maždaug 6-7 cm skersmens apskritimą) ir padalijame į 8 trikampius. Ant kiekvieno trikampiuko dedame po šaukštelį įdaro. Pradedant nuo platesnio krašto vyniojame suktinukus ir sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kiekvieną varškės sausainuką patepame išplaktu kiaušinio baltymu, pabarstome migdolų-cukraus mišiniu. Varškės sausainiai su įdaru dedami į įkaitintą orkaitę ir kepami 190 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

varskes sausainiai
Varškės sausainiai
Varškės sausainiai. Skanūs ir labai greitai paruošiami sausainiai su varške.
imbieriniai sausainiai su sokoladu
Imbieriniai sausainiai su šokoladu
Pikantiško skono imbieriniai sausainiai su maltais migdolais ir juodu šokoladu.
dziovintu vaisiu sausainukai
Džiovintų vaisių sausainukai
Džiovintų vaisių sausainukai su džiovintais abrikosais, datulėmis, razinomis, anakardžių riešutais, sezamo sėklomis.
kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai. Kokosų drožlių, kiaušinių baltymų, cukraus, miltų ir vanilinio cukraus sausainukai.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!