patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Varškės sausainiai su įdaru

varskes sausainiai su idaru Mums reikės:
Tešlai:
250 g varškės
200 g sviesto arba margarino
350 g miltų
žiupsnelio druskos
Įdarui:
170 g džiovintų abrikosų
100 g cukraus
Apibarstymui:
2 valg. šaukštų cukraus
2 valg. šaukštų susmulkintų migdolų
1 kiaušinio baltymo

Gaminame. Varškės sausainiai su įdaru
Persijotus miltus sumaišome su žiupsneliu druskos, sudedame sutarkuotą sviestą, varškę ir gerai išminkome. Tešlą uždengiame ir kelioms valandoms dedame į šaldytuvą.
Įdarui: ant silpnos ugnies abrikosus paverdame apie 15-20 min. Atvėsiname, sudedame į blenderį ir sutriname.  Sutrintus abrikosus sumaišome su cukrumi.
Apibarstymui: susmulkintus migdolus sumaišome su cukrumi. Kiaušinio baltymą išplakame.
Atšaldytą tešlą padalijame į 6-8 gabaliukus. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiojame (maždaug 6-7 cm skersmens apskritimą) ir padalijame į 8 trikampius. Ant kiekvieno trikampiuko dedame po šaukštelį įdaro. Pradedant nuo platesnio krašto vyniojame suktinukus ir sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kiekvieną varškės sausainuką patepame išplaktu kiaušinio baltymu, pabarstome migdolų-cukraus mišiniu. Varškės sausainiai su įdaru dedami į įkaitintą orkaitę ir kepami 190 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

smeliniai ziedai
Trapūs smėliniai žiedai
Trapūs smėliniai žiedai su vaniliniu cukrumi bei žemės riešutais.
kuciukai
Kūčiukai
Kūčiukai. Tradiciniai kūčių sausainėliai - kūčiukai.
migdoliniai biscotti
Migdoliniai biscotti
Tradiciniai itališki migdoliniai biscotti sausainiai.
varskes sausainiai su avietemis
Varškės sausainiai su avietėmis
Tirpstantys burnoje varškės sausainiai su šviežiomis avietėmis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena