patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Varškės sausainiai

varskes sausainiai Mums reikės:
200 g varškės
200 g sviesto
320 g miltų
2 valg. šaukštų cukraus
0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio vanilės
cukraus apibarstymui

Gaminame. Varškės sausainiai
Varškė ištrinama su sviestu (kambario temperatūros) ir cukrumi. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, vanile ir suberiami į varškę. Viskas gerai išmaišoma. Paruošta tešla iškočiojama ir su stikline išspaudžiami apskritimai. Kiekvienas apskritimas apibarstomas cukrumi, perlenkiamas pusiau, vėl pabarstomas cukrumi ir vėl perlenkiamas, kad gautusi trikampis. Varškės sausainiai apibarstomi cukrumi ir sudedami į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 15– 20 min., kol gražiai pagelsta. Varškės sausainiai labai greitai pagaminami ir puikiai tinka prie arbatos. Skanaus.

Komentarai

2015-02-22
Sigita
Ar tesla turi but plona kai iskocioji? Nes as kepiau 45min ir tai ne iki galo iskepe.
2014-07-27
Daiva
Kolege tokius gamina, sake skanus. Einu gamint ir asŠypsena
2013-11-24
Nomeda
tikrai sie sausainukai nerealus, as dar su obuoliuku darau, liuks...
2013-09-22
Rūta
Tobulai skanus Šypsena tik as dar kiekviena kart kai dejau cukru, imaisiau ir cinamono, tada kvapas ir skonis buna pasakiskas  Myliu
2013-06-17
ausra
Aciu uz receptuka, labai skanu. Turejau kepti ir antra diena, nes viskas labai greitai isgaravo  Myliu
2013-05-31
Dale
O ar kiausiniu nereikia?
2013-01-07
Gerda
Skanus sausainiai! Labai greitai pagaminami! Mirktelti Myliu
2012-09-06
Snieguolė
superiniai sausainukai Šypsena
2012-04-21
Giedrė
Jau kepa, tikiuosi bus skanūs, nors aš į tešlą dar įmaišiau aguonų. Tikiuosi nepagadinau visko Šypsena
2012-03-09
Ruta
Mano manms sausainiai patys skaniausi visi klausia recepto suvalgo iskarto tik iskeptus Šypsena lengva ir greita pagamint Šypsena
2011-01-08
Sausainiukė
Labai skanūs ir paprasti Myliu
2010-06-19
ElizYyte
manau siuos sausainukus tikrai labai paprasta pagaminti, reiks isbandyti  Mirktelti  Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sokoladiniai apelsininiai sausainiai
Šokoladiniai - apelsininiai sausainiai
Šokoladiniai - apelsininiai sausainiai. Sausainiai su cukraus pūdros ir apelsinų sulčių grazūra, papuošti apelsino skiltelėmis ir šokoladu.
rageliai su riesutais
Rageliai su riešutais
Paprasti ir greitai paruošiami sausainiai - rageliai su riešutais ir cukraus pūdra.
varskes sausainiai su idaru
Varškės sausainiai su įdaru
Varškės susukti sausainiai su džiovintų abrikosų įdaru, apibarstyti smulkintais migdolais ir cukrumi.
varskes sausainiai su avietemis
Varškės sausainiai su avietėmis
Tirpstantys burnoje varškės sausainiai su šviežiomis avietėmis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.