patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Varškės sausainiai

varskes sausainiai Mums reikės:
200 g varškės
200 g sviesto
320 g miltų
2 valg. šaukštų cukraus
0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio vanilės
cukraus apibarstymui

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Varškės sausainiai
Varškė ištrinama su sviestu (kambario temperatūros) ir cukrumi. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, vanile ir suberiami į varškę. Viskas gerai išmaišoma. Paruošta tešla iškočiojama ir su stikline išspaudžiami apskritimai. Kiekvienas apskritimas apibarstomas cukrumi, perlenkiamas pusiau, vėl pabarstomas cukrumi ir vėl perlenkiamas, kad gautusi trikampis. Varškės sausainiai apibarstomi cukrumi ir sudedami į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 15– 20 min., kol gražiai pagelsta. Varškės sausainiai labai greitai pagaminami ir puikiai tinka prie arbatos. Skanaus.

Komentarai

2015-02-22
Sigita
Ar tesla turi but plona kai iskocioji? Nes as kepiau 45min ir tai ne iki galo iskepe.
2014-07-27
Daiva
Kolege tokius gamina, sake skanus. Einu gamint ir asŠypsena
2013-11-24
Nomeda
tikrai sie sausainukai nerealus, as dar su obuoliuku darau, liuks...
2013-09-22
Rūta
Tobulai skanus Šypsena tik as dar kiekviena kart kai dejau cukru, imaisiau ir cinamono, tada kvapas ir skonis buna pasakiskas  Myliu
2013-06-17
ausra
Aciu uz receptuka, labai skanu. Turejau kepti ir antra diena, nes viskas labai greitai isgaravo  Myliu
2013-05-31
Dale
O ar kiausiniu nereikia?
2013-01-07
Gerda
Skanus sausainiai! Labai greitai pagaminami! Mirktelti Myliu
2012-09-06
Snieguolė
superiniai sausainukai Šypsena
2012-04-21
Giedrė
Jau kepa, tikiuosi bus skanūs, nors aš į tešlą dar įmaišiau aguonų. Tikiuosi nepagadinau visko Šypsena
2012-03-09
Ruta
Mano manms sausainiai patys skaniausi visi klausia recepto suvalgo iskarto tik iskeptus Šypsena lengva ir greita pagamint Šypsena
2011-01-08
Sausainiukė
Labai skanūs ir paprasti Myliu
2010-06-19
ElizYyte
manau siuos sausainukus tikrai labai paprasta pagaminti, reiks isbandyti  Mirktelti  Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sokoladiniai apelsininiai sausainiai
Šokoladiniai - apelsininiai sausainiai
Šokoladiniai - apelsininiai sausainiai. Sausainiai su cukraus pūdros ir apelsinų sulčių grazūra, papuošti apelsino skiltelėmis ir šokoladu.
dziovintu vaisiu sausainukai
Džiovintų vaisių sausainukai
Džiovintų vaisių sausainukai su džiovintais abrikosais, datulėmis, razinomis, anakardžių riešutais, sezamo sėklomis.
rageliai su riesutais
Rageliai su riešutais
Paprasti ir greitai paruošiami sausainiai - rageliai su riešutais ir cukraus pūdra.
morengai su pistacijomis
Morengai su pistacijomis
Morengai su pistacijomis. Orkaitėje kepti plaktų kiaušinių baltymų morengai su cukrumi, cukraus pūdra ir pistacijomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.