patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Varškės sausainiai

varskes sausainiai Mums reikės:
200 g varškės
200 g sviesto
320 g miltų
2 valg. šaukštų cukraus
0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio vanilės
cukraus apibarstymui

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Varškės sausainiai
Varškė ištrinama su sviestu (kambario temperatūros) ir cukrumi. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, vanile ir suberiami į varškę. Viskas gerai išmaišoma. Paruošta tešla iškočiojama ir su stikline išspaudžiami apskritimai. Kiekvienas apskritimas apibarstomas cukrumi, perlenkiamas pusiau, vėl pabarstomas cukrumi ir vėl perlenkiamas, kad gautusi trikampis. Varškės sausainiai apibarstomi cukrumi ir sudedami į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 15– 20 min., kol gražiai pagelsta. Varškės sausainiai labai greitai pagaminami ir puikiai tinka prie arbatos. Skanaus.

Komentarai

2014-07-27
Daiva
Kolege tokius gamina, sake skanus. Einu gamint ir asŠypsena
2013-11-24
Nomeda
tikrai sie sausainukai nerealus, as dar su obuoliuku darau, liuks...
2013-09-22
Rūta
Tobulai skanus Šypsena tik as dar kiekviena kart kai dejau cukru, imaisiau ir cinamono, tada kvapas ir skonis buna pasakiskas  Myliu
2013-06-17
ausra
Aciu uz receptuka, labai skanu. Turejau kepti ir antra diena, nes viskas labai greitai isgaravo  Myliu
2013-05-31
Dale
O ar kiausiniu nereikia?
2013-01-07
Gerda
Skanus sausainiai! Labai greitai pagaminami! Mirktelti Myliu
2012-09-06
Snieguolė
superiniai sausainukai Šypsena
2012-04-21
Giedrė
Jau kepa, tikiuosi bus skanūs, nors aš į tešlą dar įmaišiau aguonų. Tikiuosi nepagadinau visko Šypsena
2012-03-09
Ruta
Mano manms sausainiai patys skaniausi visi klausia recepto suvalgo iskarto tik iskeptus Šypsena lengva ir greita pagamint Šypsena
2011-01-08
Sausainiukė
Labai skanūs ir paprasti Myliu
2010-06-19
ElizYyte
manau siuos sausainukus tikrai labai paprasta pagaminti, reiks isbandyti  Mirktelti  Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sausainiai sveikuoliai
Sausainiai Sveikuoliai
Nuostabaus skonio sausainiai Sveikuoliai su avižiniais dribsniais, sezamo sėklomis bei razinomis. Receptas su nuotraukomis.
kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai. Kokosų drožlių, kiaušinių baltymų, cukraus, miltų ir vanilinio cukraus sausainukai.
varskes sausainiai su idaru
Varškės sausainiai su įdaru
Varškės susukti sausainiai su džiovintų abrikosų įdaru, apibarstyti smulkintais migdolais ir cukrumi.
imbieriniai sausainiai su sokoladu
Imbieriniai sausainiai su šokoladu
Pikantiško skono imbieriniai sausainiai su maltais migdolais ir juodu šokoladu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.

Naujausi komentarai

Daiva
Kolege tokius gamina, sake skanus. Einu gamint ir asŠypsena
patiekalu-receptai.lt
Monikai. Arba pyragas nepilnai iškepa, arba per skysta tešla. Pakepkite keletą minučių ilgiau, iškepusį pyragą palikite keletui minučių išjungtoje orkaitėje (neskubekite ištraukti).
Monika
Nuostabus pyragas. Kepiau jau keleta kartu, tik viena problema pas mane - iskyla ir sukrenta  Liūdesys
Julija
Mes kasmet darome taip, tik griezineliai plonesni, bei kartu idedu ir cukinijos, labai skanu.
Martyna
Man patiko pyragas. Neriebus, skanus, lengvai panaudojamos kieme užderėtos slyvos.