patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Varškės sausainiai

varskes sausainiai Mums reikės:
200 g varškės
200 g sviesto
320 g miltų
2 valg. šaukštų cukraus
0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio vanilės
cukraus apibarstymui

Gaminame. Varškės sausainiai
Varškė ištrinama su sviestu (kambario temperatūros) ir cukrumi. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, vanile ir suberiami į varškę. Viskas gerai išmaišoma. Paruošta tešla iškočiojama ir su stikline išspaudžiami apskritimai. Kiekvienas apskritimas apibarstomas cukrumi, perlenkiamas pusiau, vėl pabarstomas cukrumi ir vėl perlenkiamas, kad gautusi trikampis. Varškės sausainiai apibarstomi cukrumi ir sudedami į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 15– 20 min., kol gražiai pagelsta. Varškės sausainiai labai greitai pagaminami ir puikiai tinka prie arbatos. Skanaus.

Komentarai

2015-02-22
Sigita
Ar tesla turi but plona kai iskocioji? Nes as kepiau 45min ir tai ne iki galo iskepe.
2014-07-27
Daiva
Kolege tokius gamina, sake skanus. Einu gamint ir asŠypsena
2013-11-24
Nomeda
tikrai sie sausainukai nerealus, as dar su obuoliuku darau, liuks...
2013-09-22
Rūta
Tobulai skanus Šypsena tik as dar kiekviena kart kai dejau cukru, imaisiau ir cinamono, tada kvapas ir skonis buna pasakiskas  Myliu
2013-06-17
ausra
Aciu uz receptuka, labai skanu. Turejau kepti ir antra diena, nes viskas labai greitai isgaravo  Myliu
2013-05-31
Dale
O ar kiausiniu nereikia?
2013-01-07
Gerda
Skanus sausainiai! Labai greitai pagaminami! Mirktelti Myliu
2012-09-06
Snieguolė
superiniai sausainukai Šypsena
2012-04-21
Giedrė
Jau kepa, tikiuosi bus skanūs, nors aš į tešlą dar įmaišiau aguonų. Tikiuosi nepagadinau visko Šypsena
2012-03-09
Ruta
Mano manms sausainiai patys skaniausi visi klausia recepto suvalgo iskarto tik iskeptus Šypsena lengva ir greita pagamint Šypsena
2011-01-08
Sausainiukė
Labai skanūs ir paprasti Myliu
2010-06-19
ElizYyte
manau siuos sausainukus tikrai labai paprasta pagaminti, reiks isbandyti  Mirktelti  Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

migdoliniai biscotti
Migdoliniai biscotti
Tradiciniai itališki migdoliniai biscotti sausainiai.
Biscotti su dziovintomis spanguolemis ir riesutais
Biscotti su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais
Biscotti su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais
sokoladiniai apelsininiai sausainiai
Šokoladiniai - apelsininiai sausainiai
Šokoladiniai - apelsininiai sausainiai. Sausainiai su cukraus pūdros ir apelsinų sulčių grazūra, papuošti apelsino skiltelėmis ir šokoladu.
morengai su pistacijomis
Morengai su pistacijomis
Morengai su pistacijomis. Orkaitėje kepti plaktų kiaušinių baltymų morengai su cukrumi, cukraus pūdra ir pistacijomis.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.

Naujausi komentarai

Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.
Gedis
Receptas geras, tik pamiršta apie chmeli suneli ir tkemali prieskonius...
Paprasta
Koks paprastas receptas, butinai isbandysiu nes jau pradeda gesti mano derlius. Lauksiu marinuotu jelapenu recepto kitiems metams, nes tikrai nemazai ju sunaudojame.