patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Skaitiniai

arbata ir arbatzoliu rusys

Arbata ir arbatžolių rūšys

Arbata - tai gėrimas iš džiovintų kininio arbatmedžio (Camellia sinensis), Camellia assamica arba jų hibridų lapų ir pumpurų, kuriuos reikia užpilti karštu vandeniu. Arbatos tėvyne laikoma Kinija, nors nėra tiksliai žinoma, iš kur kilo šis gėrimas.  Manoma, kad šioje šalyje ji pradėta vartoti dar gerokai...Skaityti toliau
soja ir jos produktai

Soja ir jos produktai

Soja – labiausiai paplitęs ankštinis augalas pasaulyje. Manoma, kad šis augalas imtas auginti Kinijoje prieš 4000 metų, o Europoje ėmė plisti nuo XIX a. antrosios pusės. Iš pradžių soja buvo naudojama pašarams, o vėliau pritaikyta ir maisto gamybai. Sojos pupelės perdirbamos taikant gana sudėtingą technologiją,...Skaityti toliau
maistas ir depresija

Maistas ir depresija

Maistas, kurį vartojame, turi įtakos ne tik mūsų bendrai išvaizdai, savijautai, bet ir nuotaikų svyravimams. Nesveikas maistas, neteisinga mityba sukelia neigiamus padarinius mūsų smegenims, kurie sukelia dirglumą ir net depresiją.
Depresija – vienas dažniausių psichikos sutrikimų, kuriam...Skaityti toliau
trumpai apie medu

Medus ir jo rūšys

Medus - vienas natūraliausių maisto produktų, kurio sudėtis per tūkstančius metų praktiškai nepakito. Jame gausu vitaminų ir mineralų - vitamino B6, kalcio, vario, geležies, magnio, niacino, pantoteno rūgšties, fosforo, kalio, riboflavino, natrio, tiamino ir cinko. Dėka aminorūgščių gausos, medus turi didelę...Skaityti toliau
druskos poreikis zmogaus organizmui

Druskos poreikis žmogaus organizmui

Druska arba natrio chloridas - tai dviejų cheminių elementų junginys, pirmasis prieskonis ir seniausias pagardas, žinomas dar pirmykštėje visuomenėje. Senovėje druska buvo kone aukso vertės.  Šiandien, kalbant apie druską, galima išgirsti ir nemažai prieštaringų vertinimų: druska kelia kraujospūdį,...Skaityti toliau
mityba ir miegas

Maistas ir miegas

Žmogaus organizme viskas susiję, sveikas maistas - ramus miegas. Daugelis mitybos specialistų nepataria valgyti vėliau kaip 19-20 val., ne tik dėl papildomų kilogramų, bet ir dėl ramaus miego. Kuo vėliau valgome, tuo daugiau laiko reikia organizmui, kad suvirškintų maistą.

Pagrindinės priežastys, kodėl nesveika...Skaityti toliau

sveika mityba ir pagrindiniai jos principai

Sveika mityba ir pagrindiniai jos principai

Sveika mityba - sveikatos pagrindas. Sveikata, darbingumas ir grožis labai priklauso nuo sveikos mitybos ir paties žmogaus pastangų. Žmogaus gyvybinei veiklai palaikyti būtina energija, o vienintelis energijos šaltinis yra maistas.

Trys pagrindinės energijos teikiančios maisto sudedamosios dalys -...Skaityti toliau

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

soja ir jos produktai
Soja ir jos produktai
Soja ir jos produktai
trumpai apie medu
Medus ir jo rūšys
Medus ir jo rūšys. Nors medus ir saldesnis už cukrų, tačiau yra ne toks kaloringas - 100 g medaus turi 300 kalorijų.
druskos poreikis zmogaus organizmui
Druskos poreikis žmogaus organizmui
Druskos poreikis žmogaus organizmui
mityba ir miegas
Maistas ir miegas
Žmogaus organizme viskas susiję, sveikas maistas - ramus miegas. Daugelis mitybos specialistų nepataria valgyti vėliau kaip 19-20 val., ne tik dėl papildomų kilogramų, bet ir dėl ramaus miego.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.