patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Skaitiniai

arbata ir arbatzoliu rusys

Arbata ir arbatžolių rūšys

Arbata - tai gėrimas iš džiovintų kininio arbatmedžio (Camellia sinensis), Camellia assamica arba jų hibridų lapų ir pumpurų, kuriuos reikia užpilti karštu vandeniu. Arbatos tėvyne laikoma Kinija, nors nėra tiksliai žinoma, iš kur kilo šis gėrimas.  Manoma, kad šioje šalyje ji pradėta vartoti dar gerokai...Skaityti toliau
soja ir jos produktai

Soja ir jos produktai

Soja – labiausiai paplitęs ankštinis augalas pasaulyje. Manoma, kad šis augalas imtas auginti Kinijoje prieš 4000 metų, o Europoje ėmė plisti nuo XIX a. antrosios pusės. Iš pradžių soja buvo naudojama pašarams, o vėliau pritaikyta ir maisto gamybai. Sojos pupelės perdirbamos taikant gana sudėtingą technologiją,...Skaityti toliau
maistas ir depresija

Maistas ir depresija

Maistas, kurį vartojame, turi įtakos ne tik mūsų bendrai išvaizdai, savijautai, bet ir nuotaikų svyravimams. Nesveikas maistas, neteisinga mityba sukelia neigiamus padarinius mūsų smegenims, kurie sukelia dirglumą ir net depresiją.
Depresija – vienas dažniausių psichikos sutrikimų, kuriam...Skaityti toliau
trumpai apie medu

Medus ir jo rūšys

Medus - vienas natūraliausių maisto produktų, kurio sudėtis per tūkstančius metų praktiškai nepakito. Jame gausu vitaminų ir mineralų - vitamino B6, kalcio, vario, geležies, magnio, niacino, pantoteno rūgšties, fosforo, kalio, riboflavino, natrio, tiamino ir cinko. Dėka aminorūgščių gausos, medus turi didelę...Skaityti toliau
druskos poreikis zmogaus organizmui

Druskos poreikis žmogaus organizmui

Druska arba natrio chloridas - tai dviejų cheminių elementų junginys, pirmasis prieskonis ir seniausias pagardas, žinomas dar pirmykštėje visuomenėje. Senovėje druska buvo kone aukso vertės.  Šiandien, kalbant apie druską, galima išgirsti ir nemažai prieštaringų vertinimų: druska kelia kraujospūdį,...Skaityti toliau
mityba ir miegas

Maistas ir miegas

Žmogaus organizme viskas susiję, sveikas maistas - ramus miegas. Daugelis mitybos specialistų nepataria valgyti vėliau kaip 19-20 val., ne tik dėl papildomų kilogramų, bet ir dėl ramaus miego. Kuo vėliau valgome, tuo daugiau laiko reikia organizmui, kad suvirškintų maistą.

Pagrindinės priežastys, kodėl nesveika...Skaityti toliau

sveika mityba ir pagrindiniai jos principai

Sveika mityba ir pagrindiniai jos principai

Sveika mityba - sveikatos pagrindas. Sveikata, darbingumas ir grožis labai priklauso nuo sveikos mitybos ir paties žmogaus pastangų. Žmogaus gyvybinei veiklai palaikyti būtina energija, o vienintelis energijos šaltinis yra maistas.

Trys pagrindinės energijos teikiančios maisto sudedamosios dalys -...Skaityti toliau

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

soja ir jos produktai
Soja ir jos produktai
Soja ir jos produktai
mityba ir miegas
Maistas ir miegas
Žmogaus organizme viskas susiję, sveikas maistas - ramus miegas. Daugelis mitybos specialistų nepataria valgyti vėliau kaip 19-20 val., ne tik dėl papildomų kilogramų, bet ir dėl ramaus miego.
maistas ir depresija
Maistas ir depresija
Maistas ir depresija. Produktų, gerinančių nuotaiką ir padedančių išvengti ar palengvinti depresiją, sarašas.
arbata ir arbatzoliu rusys
Arbata ir arbatžolių rūšys
Arbata, arbatos, arbatžolių rūšys, skirtingų arbatų paruošimo būdai.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena