patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Mielinės spurgos su džemu

spurgos su dzemu Mums reikės:
Tešlai:
500 g miltų
30 g mielių
2 kiaušinių
125 ml pieno
100 g sviesto
50 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
Įdarui:
1 stiklinės tirštos uogienės arba džemo
aliejaus virimui
cukraus pudros

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Mielinės spurgos su džemu
Į pusę stiklinės šilto pieno įberiame truputį cukraus, sudedame mieles, išmaišome ir paliekame, kad pakiltų. Tada sumaišome su likusiu šiltu pienu, cukrumi, miltais, kiaušiniais ir užminkome tešlą. Baigiant minkyti supilame išlydytą sviestą, pridengiame ir paliekame šiltai, kad tešla pakiltų. Iš paruoštos mielinės tešlos iškočiojame 0,5 cm storio lakštą ir išspaudžiame apskritimus. Ant pusės apskritimų dedame po šaukštą uogienės ar džemo, ant viršaus uždedame kitą tešlos apskritimą (be džemo) ir užspaudžiame (suklijuojame) kraštus. Spurgos su džemu truputį pakildinamos ir verdamos karštame aliejuje. Atvėsusios mielinės spurgos su džemu apibarstomos cukraus pudra.spurgos su dzemu 4
Skanaus.

Komentarai

2014-08-08
Natalija
Liucija, o kiek laipsniu ir kiek laiko orkaiteje kepet? Šypsena
2014-08-06
Liucija
Spurgytės nepavyko... iš pradžių pabandžiau tik porą pakildintų įdėti į aliejų... ir jos visiškai išsivėpė... tuomet likusias tiesiog iškepiau orkaitėje Šypsena gavosi puikios mielinės bandelės! Dariau su plikytu kremu, o dabar bandysiu daryti su šokoladu Šypsena
2014-05-18
anonimas
Labai gerai gavosi, neissiziojo, tik reikia daugiau cukraus nei parasyta recepte. Skanaus!!
2012-03-04
Ina
Vakar dariau spurgas pagal si recepta, bet man visos spurgos atsidare ir uogiene isbego! Kaip as tik nebandziau jas sulipdyti, bet kai tik idedavau i alieju virti tai jos issiziodavo Liūdesys. Siaip neblogai tesla issipute, skani, puri bet SPURGOS nesigavo Liūdesys Bandziau ir su sakute sonus suspausti (kaip ceburekus) atrode lyg bus gerai, iskilo graziai bet vel aliejuje issiziojo Liūdesys
2011-06-26
jolita
sveiki labai suviliojo jusu spurgytes norejau paklausti kiek mazdaug ju iseina is sitos porcijos teslos?  Mirktelti aciu
2010-06-02
patiekalu-receptai.lt
Tam mielines spurgos ir barstomos cukraus pudra, kad saldesnes butu Šypsena
2010-06-02
raminta
spurgos graziai kyla bet labai geroa alieju ir cukraus daugiau reiktu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

spurgos ziedeliai
Spurgos - žiedeliai
Spurgos - žiedeliai. Tradicinės, žiedelio formos spurgos. Ypač mėgstamos vaikų ir suaugusių.
purus zagareliai
Purūs žagarėliai
Purūs, lengvi ir skanūs aliejuje kepti žagarėliai.
zagareliai
Žagarėliai
Žagarėliai. Puikus ir greitai paruošiamas skanėstas prie kavos ar arbatos. Receptas su nuotraukomis.
varskes spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos. Purios varškės spurgos mėgiamos vaikų ir suaugusių.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.

Naujausi komentarai

Lina
Fu - kas gali valgyti su inkstais? Aš išvis jokių mėsgalių nededu, svogūniuką su morkyte pakepinu ant sviestuko ir valgom su grietine. Laaabai skanu. Visa šeimyna lapnoja Šypsena
patiekalu-receptai.lt
Ne, Ema, kremui želatinos nereikia. Kremas turi šiek tiek įsigerti ir į lakštus.
Ema
O kremui nereikia zalatinos?
Karolina
Tikrai labai skanu ir iskepiau visai šeimai Juokas
anonimas
Kad vedarai netrukinetu ir neisbegtu bei butu grazios apvalios plonos formos, juos reikia prikimstus ideti i verdancio vandens puoda po viena ir su mentele graziai sulyginti kol jie igaus grazia tolygia apvalia mase, isimti ir isdelioti i skarda, bekepant tankiai susmaigstyti su dantu krapstukais ir palikti kol apkeps viena puse, ta pati padaryti ant apverstos puses, rezultatas super gaunasi.