patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Mielinės spurgos su džemu

spurgos su dzemu Mums reikės:
Tešlai:
500 g miltų
30 g mielių
2 kiaušinių
125 ml pieno
100 g sviesto
50 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
Įdarui:
1 stiklinės tirštos uogienės arba džemo
aliejaus virimui
cukraus pudros

Gaminame. Mielinės spurgos su džemu
Į pusę stiklinės šilto pieno įberiame truputį cukraus, sudedame mieles, išmaišome ir paliekame, kad pakiltų. Tada sumaišome su likusiu šiltu pienu, cukrumi, miltais, kiaušiniais ir užminkome tešlą. Baigiant minkyti supilame išlydytą sviestą, pridengiame ir paliekame šiltai, kad tešla pakiltų. Iš paruoštos mielinės tešlos iškočiojame 0,5 cm storio lakštą ir išspaudžiame apskritimus. Ant pusės apskritimų dedame po šaukštą uogienės ar džemo, ant viršaus uždedame kitą tešlos apskritimą (be džemo) ir užspaudžiame (suklijuojame) kraštus. Spurgos su džemu truputį pakildinamos ir verdamos karštame aliejuje. Atvėsusios mielinės spurgos su džemu apibarstomos cukraus pudra.spurgos su dzemu 4
Skanaus.

Komentarai

2014-08-08
Natalija
Liucija, o kiek laipsniu ir kiek laiko orkaiteje kepet? Šypsena
2014-08-06
Liucija
Spurgytės nepavyko... iš pradžių pabandžiau tik porą pakildintų įdėti į aliejų... ir jos visiškai išsivėpė... tuomet likusias tiesiog iškepiau orkaitėje Šypsena gavosi puikios mielinės bandelės! Dariau su plikytu kremu, o dabar bandysiu daryti su šokoladu Šypsena
2014-05-18
anonimas
Labai gerai gavosi, neissiziojo, tik reikia daugiau cukraus nei parasyta recepte. Skanaus!!
2012-03-04
Ina
Vakar dariau spurgas pagal si recepta, bet man visos spurgos atsidare ir uogiene isbego! Kaip as tik nebandziau jas sulipdyti, bet kai tik idedavau i alieju virti tai jos issiziodavo Liūdesys. Siaip neblogai tesla issipute, skani, puri bet SPURGOS nesigavo Liūdesys Bandziau ir su sakute sonus suspausti (kaip ceburekus) atrode lyg bus gerai, iskilo graziai bet vel aliejuje issiziojo Liūdesys
2011-06-26
jolita
sveiki labai suviliojo jusu spurgytes norejau paklausti kiek mazdaug ju iseina is sitos porcijos teslos?  Mirktelti aciu
2010-06-02
patiekalu-receptai.lt
Tam mielines spurgos ir barstomos cukraus pudra, kad saldesnes butu Šypsena
2010-06-02
raminta
spurgos graziai kyla bet labai geroa alieju ir cukraus daugiau reiktu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

spurgos ziedeliai
Spurgos - žiedeliai
Spurgos - žiedeliai. Tradicinės, žiedelio formos spurgos. Ypač mėgstamos vaikų ir suaugusių.
zagareliai
Žagarėliai
Žagarėliai. Puikus ir greitai paruošiamas skanėstas prie kavos ar arbatos. Receptas su nuotraukomis.
purus zagareliai
Purūs žagarėliai
Purūs, lengvi ir skanūs aliejuje kepti žagarėliai.
varskes spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos. Purios varškės spurgos mėgiamos vaikų ir suaugusių.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.