patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Mielinės spurgos su džemu

spurgos su dzemu Mums reikės:
Tešlai:
500 g miltų
30 g mielių
2 kiaušinių
125 ml pieno
100 g sviesto
50 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
Įdarui:
1 stiklinės tirštos uogienės arba džemo
aliejaus virimui
cukraus pudros

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Mielinės spurgos su džemu
Į pusę stiklinės šilto pieno įberiame truputį cukraus, sudedame mieles, išmaišome ir paliekame, kad pakiltų. Tada sumaišome su likusiu šiltu pienu, cukrumi, miltais, kiaušiniais ir užminkome tešlą. Baigiant minkyti supilame išlydytą sviestą, pridengiame ir paliekame šiltai, kad tešla pakiltų. Iš paruoštos mielinės tešlos iškočiojame 0,5 cm storio lakštą ir išspaudžiame apskritimus. Ant pusės apskritimų dedame po šaukštą uogienės ar džemo, ant viršaus uždedame kitą tešlos apskritimą (be džemo) ir užspaudžiame (suklijuojame) kraštus. Spurgos su džemu truputį pakildinamos ir verdamos karštame aliejuje. Atvėsusios mielinės spurgos su džemu apibarstomos cukraus pudra.spurgos su dzemu 4
Skanaus.

Komentarai

2014-08-08
Natalija
Liucija, o kiek laipsniu ir kiek laiko orkaiteje kepet? Šypsena
2014-08-06
Liucija
Spurgytės nepavyko... iš pradžių pabandžiau tik porą pakildintų įdėti į aliejų... ir jos visiškai išsivėpė... tuomet likusias tiesiog iškepiau orkaitėje Šypsena gavosi puikios mielinės bandelės! Dariau su plikytu kremu, o dabar bandysiu daryti su šokoladu Šypsena
2014-05-18
anonimas
Labai gerai gavosi, neissiziojo, tik reikia daugiau cukraus nei parasyta recepte. Skanaus!!
2012-03-04
Ina
Vakar dariau spurgas pagal si recepta, bet man visos spurgos atsidare ir uogiene isbego! Kaip as tik nebandziau jas sulipdyti, bet kai tik idedavau i alieju virti tai jos issiziodavo Liūdesys. Siaip neblogai tesla issipute, skani, puri bet SPURGOS nesigavo Liūdesys Bandziau ir su sakute sonus suspausti (kaip ceburekus) atrode lyg bus gerai, iskilo graziai bet vel aliejuje issiziojo Liūdesys
2011-06-26
jolita
sveiki labai suviliojo jusu spurgytes norejau paklausti kiek mazdaug ju iseina is sitos porcijos teslos?  Mirktelti aciu
2010-06-02
patiekalu-receptai.lt
Tam mielines spurgos ir barstomos cukraus pudra, kad saldesnes butu Šypsena
2010-06-02
raminta
spurgos graziai kyla bet labai geroa alieju ir cukraus daugiau reiktu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

purus zagareliai
Purūs žagarėliai
Purūs, lengvi ir skanūs aliejuje kepti žagarėliai.
zagareliai
Žagarėliai
Žagarėliai. Puikus ir greitai paruošiamas skanėstas prie kavos ar arbatos. Receptas su nuotraukomis.
varskes spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos. Purios varškės spurgos mėgiamos vaikų ir suaugusių.
spurgos ziedeliai
Spurgos - žiedeliai
Spurgos - žiedeliai. Tradicinės, žiedelio formos spurgos. Ypač mėgstamos vaikų ir suaugusių.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!