patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Spurgos, žagarėliai

Purūs žagarėliai (17)

purus zagareliai
Mums reikės:
350 ml kefyro
600 - 700 g miltų
100 g cukraus
2 kiaušinių
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
aliejaus virimui
cukraus pudros
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Spurgos - žiedeliai (6)

spurgos ziedeliai
Mums reikės:
520 g miltų
65 g sviesto
100 g cukraus
300 ml pieno
5 g sausų mielių
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
aliejaus virimui
cukraus pudros apibarstymui
Receptas, gaminimas

Žagarėliai (18)

zagareliai
Mums reikės:
500 g miltų
125 g sviesto
100 g cukraus
2 kiaušinių
2 valg. šaukštų romo
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
cukraus pudros
aliejaus virimui
Receptas, gaminimas

Mielinės spurgos su džemu (7)

spurgos su dzemu
Mums reikės:
Tešlai:
500 g miltų
30 g mielių
2 kiaušinių
125 ml pieno
100 g sviesto
50 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
Įdarui:
1 stiklinės tirštos uogienės arba džemo
aliejaus virimui
cukraus pudros
Receptas, gaminimas

Varškės spurgos (7)

varskes spurgos
Mums reikės:
400 g varškės
4 kiaušinių
2 stiklinių miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
5 valg. šaukštų cukraus
aliejaus kepimui
cukraus pudros apibarstymui
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

varskes spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos. Purios varškės spurgos mėgiamos vaikų ir suaugusių.
spurgos ziedeliai
Spurgos - žiedeliai
Spurgos - žiedeliai. Tradicinės, žiedelio formos spurgos. Ypač mėgstamos vaikų ir suaugusių.
spurgos su dzemu
Mielinės spurgos su džemu
Mielinės spurgos su džemu. Mielinės spurgos įdarytos uogiene ar džemu.
purus zagareliai
Purūs žagarėliai
Purūs, lengvi ir skanūs aliejuje kepti žagarėliai.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.

Naujausi komentarai

patiekalu-receptai.lt
Naudojamos "žalios" bulvės.
Sandra
O bulves turi buti zalios ar virtos? Skaniai atrodo, noreciau isbandyti Šypsena
Sandra
Gyvenu Olandijoje, tad vienoje lenkiskoje parduotuveje nusipirkau varskes ir issikepiau varskeciu-pasijutau tarsi vel sedeciau prie lietuvisko stalo Šypsena
Saule
Labai skanus ir pasakiskas tortas, jau kepiau 4 kartus.
Sandrute
Gavosi skaniai, bet as suri dejau ant kepimo galo ir mano svoguniukai nebuvo gerai iskepe, tik neznau kame beda, gal mano orkaitės Liūdesys . Tai sekanti karta as juos pirmiau siek tiek apkepsiu, o tik tada maisysiu su mejonezu ir pomidorų padazu  Mirktelti