Spurgos - žiedeliai

spurgos ziedeliai
Mums reikės:
520 g miltų
65 g sviesto
100 g cukraus
300 ml pieno
5 g sausų mielių
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
aliejaus virimui
cukraus pudros apibarstymui
Gaminame. Spurgos - žiedeliai
150 ml pieno pašildoma su trupučiu cukraus. Dalis miltų sumaišoma su mielėmis, supilama į šiltą pieną, išmaišoma ir uždengus paliekama šiltai, kad pakiltų.

Kai masė pakyla 2-3 kartus, supilamas likęs pienas su cukrumi, įmušami kiaušiniai, įberiamas žiupsnelis druskos ir gerai išmaišoma. Suberiami likusieji miltai, supilamas išlydytas sviestas ir užminkoma tešla spurgoms. Uždengiama ir paliekama šiltai, kad tešla pakiltų.

Iš paruoštos mielinės tešlos iškočiojamas 0,5 cm storio lakštas ir išspaudžiami apskritimai, kurių viduryje padaromos 2 cm skylutės. Spurgos - žiedeliai dedami į gerai įkaitintą aliejų ir verdami, kol gražiai pagelsta iš abiejų pusių. Spurgos sudedamos ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Spurgos - žiedeliai apibarstomi cukraus pudra ir patiekiami. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Ice spurgyce
Tbl labai skanu per halowena padarysiu su zele ant virsaus niam niam Myliu
rasa
Senai tokiu skaniu spurgu bevalgiau. Aciu uz receptuka  Myliu
Laura
as darysiu jas ant mokytoju dienos bet dar pagrazinsi su sokoladu ir pabarstukais Šypsena
Aušra
man tai spurgos kaip spurgos Šypsena
Skirmante
labai skanios spurgos Myliu
Ieva
Super receptukas, spurgytės gaunasi tokios, kad tripsta burnoje Šypsena
redas
skanios spurgos gaunas Myliu  Šypsena
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas