patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Sriubos su mėsa

Jautienos sriuba su ryžiais (1)

jautienos sriuba su ryziais
Mums reikės:
300 g jautienos
1 svogūno
2 morkų
100 g ryžių
1,5 - 2 l mėsos sultinio
1 skiltelės česnako
3 - 4 čiobrelio šakelių
druskos, pipirų
petražolių
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Sriuba su frikadelėmis ir makaronais

sriuba su frikadelemis ir makaronais
Mums reikės:
100 g makaronų
300 g moliūgo
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1,5 l vandens
druskos, pipirų
žalumynų
Frikadelėms:
200 g  maltos kiaulienos
1 kiaušinio
1 valg. š. susmulkintų svogūnų laiškų
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Trinta vištienos sriuba su skrebučiais

trinta vistienos sriuba su skrebuciais
Mums reikės:
400 g vištienos
200 g moliūgo
2 morkų
3 bulvių
1 poro, svogūno
2 skiltelių česnako
kelių riekelių batono
druskos
petražolių
Receptas, gaminimas

Tiršta pomidorų sriuba su kalakutiena

tirsta pomidoru sriuba su kalakutiena
Mums reikės:
400 g kalakutienos filė
850 ml konservuotų pomidorų savo sultyse
200 g konservuotų kukurūzų
500 ml sultinio
2 raudonų paprikų
1 svogūno
2 - 3 skiltelių česnako
1 valg. š. maltos paprikos
0,5 arb. š. maltų kmynų
kelių lašų Tabasco padažo
druskos, žiupsnelio cukraus, petražolių
Receptas, gaminimas

Tiršta vištienos sriuba su kukurūzais

tirsta vistienos sriuba su kukuruzais
Mums reikės:
1,2 kg vištienos
400 g kons. kukurūzų
1 kg bulvių
3 saliero stiebelių
3 morkų
2 nedidelių svogūnų
60 ml citrinos sulčių
2 lauro lapų
10 saliero šakelių
1 arb. š. juodųjų pipirų žirnelių
2 valg. š. susmulkintų petražolių, druskos
Receptas, gaminimas

Vištienos sriuba su šparaginėmis pupelėmis

vistienos sriuba su sparaginemis pupelemis
Mums reikės:
500 g vištienos filė
500 g bulvių
400 g šparaginių pupelių
2 morkų
2 svogūnų
3 valg. š.pomidorų pastos
aliejaus
lauro lapas
druskos, pipirų
žalumynų
Receptas, gaminimas

Pupelių sriuba su vištiena (3)

pupeliu sriuba su vistiena
Mums reikės:
1 nepilnos stiklinės pupelių
1 vištos krūtinėlės
2 l vandens
1 morkos
1 nedidelio svogūno
2-3 bulvių
0,5 nedidelio žiedinio kopūsto
1 valg. šaukšto sviesto
lauro lapelių, druskos, pipirų, petražolių
Receptas, gaminimas

Žirnių sriuba su šonkauliais (1)

zirniu sriuba
Mums reikės:
500 g rūkytų kiaulienos šonkaulių
500 g žirnių
5-6 bulvių
1 morkos
1 svogūno
2 skiltelių česnako
100 g rūkytos šoninės
2 valg. šaukštų garstyčių
druskos
krapų, petražolių
Receptas, gaminimas

Grybų sriuba su frikadelėmis

grybu sriuba su frikadelemis
Mums reikės:
400 g pievagrybių
2 - 3 bulvių
1 morkos, svogūno
svogūno laiškų
druskos, pipirų
Frikadelėms:
200 g kiaulienos faršo
25 g sūdytų išlukštentų pistacijų
2 skiltelių česnako
1 kiaušinio
aliejaus, druskos, pipirų, petražolių
Receptas, gaminimas

Šviežių kopūstų sriuba su mėsa

svieziu kopustu sriuba su mesa
Mums reikės:
300 g šviežių kopūstų
500 g jautienos su kaulu
1 morkos
1 saliero arba pastarnoko
1 svogūno
4 pomidorų
3 bulvių
2 lauro lapų
3 kvapniųjų pipirų grūdelių
1 valg. šaukšto sviesto
druskos, maltų pipirų
petražolių
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

zirniu sriuba
Žirnių sriuba su šonkauliais
Žirnių sriuba virta mėsos buljone su rūkytais šonkauliais, bulvėmis ir kepintomis daržovėmis.
vistienos sriuba su sparaginemis pupelemis
Vištienos sriuba su šparaginėmis pupelėmis
Vištienos filė sriuba su šparaginėmis pupelėmis, bulvėmis, morkomis, svogūnais, prieskoniais bei žalumynais.
trinta vistienos sriuba su skrebuciais
Trinta vištienos sriuba su skrebučiais
Soti ir lengva, trinta vištienos bei daržvių sriuba su kepintais skrebučiais.
jautienos sriuba su ryziais
Jautienos sriuba su ryžiais
Jautienos mėsos sriuba su ryžiais, svogūnais, morkomis, prieskoniais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!