patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Sriubos su mėsa

Jautienos sriuba su ryžiais (1)

jautienos sriuba su ryziais
Mums reikės:
300 g jautienos
1 svogūno
2 morkų
100 g ryžių
1,5 - 2 l mėsos sultinio
1 skiltelės česnako
3 - 4 čiobrelio šakelių
druskos, pipirų
petražolių
Receptas, gaminimas

Sriuba su frikadelėmis ir makaronais

sriuba su frikadelemis ir makaronais
Mums reikės:
100 g makaronų
300 g moliūgo
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1,5 l vandens
druskos, pipirų
žalumynų
Frikadelėms:
200 g  maltos kiaulienos
1 kiaušinio
1 valg. š. susmulkintų svogūnų laiškų
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Trinta vištienos sriuba su skrebučiais

trinta vistienos sriuba su skrebuciais
Mums reikės:
400 g vištienos
200 g moliūgo
2 morkų
3 bulvių
1 poro, svogūno
2 skiltelių česnako
kelių riekelių batono
druskos
petražolių
Receptas, gaminimas

Tiršta pomidorų sriuba su kalakutiena

tirsta pomidoru sriuba su kalakutiena
Mums reikės:
400 g kalakutienos filė
850 ml konservuotų pomidorų savo sultyse
200 g konservuotų kukurūzų
500 ml sultinio
2 raudonų paprikų
1 svogūno
2 - 3 skiltelių česnako
1 valg. š. maltos paprikos
0,5 arb. š. maltų kmynų
kelių lašų Tabasco padažo
druskos, žiupsnelio cukraus, petražolių
Receptas, gaminimas

Tiršta vištienos sriuba su kukurūzais

tirsta vistienos sriuba su kukuruzais
Mums reikės:
1,2 kg vištienos
400 g kons. kukurūzų
1 kg bulvių
3 saliero stiebelių
3 morkų
2 nedidelių svogūnų
60 ml citrinos sulčių
2 lauro lapų
10 saliero šakelių
1 arb. š. juodųjų pipirų žirnelių
2 valg. š. susmulkintų petražolių, druskos
Receptas, gaminimas

Vištienos sriuba su šparaginėmis pupelėmis

vistienos sriuba su sparaginemis pupelemis
Mums reikės:
500 g vištienos filė
500 g bulvių
400 g šparaginių pupelių
2 morkų
2 svogūnų
3 valg. š.pomidorų pastos
aliejaus
lauro lapas
druskos, pipirų
žalumynų
Receptas, gaminimas

Pupelių sriuba su vištiena (3)

pupeliu sriuba su vistiena
Mums reikės:
1 nepilnos stiklinės pupelių
1 vištos krūtinėlės
2 l vandens
1 morkos
1 nedidelio svogūno
2-3 bulvių
0,5 nedidelio žiedinio kopūsto
1 valg. šaukšto sviesto
lauro lapelių, druskos, pipirų, petražolių
Receptas, gaminimas

Žirnių sriuba su šonkauliais (1)

zirniu sriuba
Mums reikės:
500 g rūkytų kiaulienos šonkaulių
500 g žirnių
5-6 bulvių
1 morkos
1 svogūno
2 skiltelių česnako
100 g rūkytos šoninės
2 valg. šaukštų garstyčių
druskos
krapų, petražolių
Receptas, gaminimas

Grybų sriuba su frikadelėmis

grybu sriuba su frikadelemis
Mums reikės:
400 g pievagrybių
2 - 3 bulvių
1 morkos, svogūno
svogūno laiškų
druskos, pipirų
Frikadelėms:
200 g kiaulienos faršo
25 g sūdytų išlukštentų pistacijų
2 skiltelių česnako
1 kiaušinio
aliejaus, druskos, pipirų, petražolių
Receptas, gaminimas

Šviežių kopūstų sriuba su mėsa

svieziu kopustu sriuba su mesa
Mums reikės:
300 g šviežių kopūstų
500 g jautienos su kaulu
1 morkos
1 saliero arba pastarnoko
1 svogūno
4 pomidorų
3 bulvių
2 lauro lapų
3 kvapniųjų pipirų grūdelių
1 valg. šaukšto sviesto
druskos, maltų pipirų
petražolių
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sriuba su frikadelemis ir makaronais
Sriuba su frikadelėmis ir makaronais
Sriuba su maltos kiaulienos frikadelėmis, makaronais, moliūgu, daržovėmis bei žalumynais.
pupeliu sriuba su vistiena
Pupelių sriuba su vištiena
Pupelių sriuba su vištiena. Vištienos krūtinėlės, pupelių, morkų, bulvių, žiedinių kopūstų, svogūnų sriuba su žalumynais.
vistienos sriuba su sparaginemis pupelemis
Vištienos sriuba su šparaginėmis pupelėmis
Vištienos filė sriuba su šparaginėmis pupelėmis, bulvėmis, morkomis, svogūnais, prieskoniais bei žalumynais.
svieziu kopustu sriuba su mesa
Šviežių kopūstų sriuba su mėsa
Šviežių kopūstų sriuba su mėsa. Sotus patiekalas su jautiena.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.