patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Apelsininis tortas su aguonomis

apelsininis tortas su aguonomis Mums reikės:
Biskvitui:
150 g miltų
150 g maltų migdolų
100 g cukraus
3 kiaušinių
2,5 valg. š. aguonų
1,5 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Apelsininiam kremui:
120 g sviesto
200 ml grietinėlės 35 proc.
100 g cukraus
3 kiaušinių
2 trynių
1 apelsino
1 citrinos

Gaminame. Apelsininis tortas su aguonomis

Cukriniams apelsinams:
2 apelsinų
250 g cukraus
250 ml vandens 

Apelsinai nuplaunami ir nusausinami. Vienas apelsinas (su žievele) supjaustomas griežinėliais, kitas nulupamas ir išskaidomas sklitelėmis. Į puodą supilamas vanduo, cukrus, sudedami apelsinai ir paverdama ant silpnos ugnies 15 min. Apelsino griežinėliai ištraukiami iš sirupo ir sudedami ant lėkštutės. Likusios apelsinų skiltelės ir 75 ml sirupo sutrinama blenderiu. Likęs sirupas bus reikalingas biskvito sudrėkinimui.

Biskvitui: kiaušiniai gerai išplakami su cukrumi ir žiupsneliu druskos (iki baltumo). Atsargiai maišant sudedama apelsinų piurė. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, aguonomis, maltais migdolais ir nuolat maišant palaipsniui supilami į kiaušinių ir apelsinų masę.

Į apvalią kepimo formą (22 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, išdėliojami cukriniai apelsinų griežinėliai ir supilama biskvito tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Ar biskvitas iškepęs galima patikrinti mediniu smeigtuku. Jei įbestas smeigtukas neapsivelia tešla - biskvitas iškepęs. Iškepęs biskvitas išimamas iš kepimo formos, apverčiamas ir atvėsinamas.apelsininis tortas su aguonomis 1

Apelsininiam kremui: 3 kiaušiniai ir 2 tryniai gerai išplakami. Išspaudžiamos sultys iš apelsino ir citrinos. Sultys supilamos į puodą, sudedamas sviestas, įpilama 70 g cukrus ir pakaitinama iki užvirimo. Plona srovele, nuolat maišant supilama į kiaušinių masę. Dubuo statomas į karšto vandens vonelę ir nuolat maišant, kaitinama, kol masė sutirštėja. Sutirštėjusi masė paliekama atvėsti. Grietinėlė su likusiu cukrumi išplakama iki standumo ir atsargiai sumaišoma su atvėsusiu apelsininiu kremu.

Biskvitas perpjaunamas horizontaliai, gaunami 3 lakštai. Du lakštai sudrėkinami sirupu ir pertepami apelsininiu kremu. Uždedamas viršutinis biskvito lakštas su apelsino griežinėliais  ir taip pat sudrėkinamas sirupu. apelsininis tortas su aguonomis 2

Papuošimui:
50 g migdolų plokštelių

Torto šonai aptepami apelsininiu kremu ir apibarstomi pakepintomis migdolų plokštelėmis.

Apelsininis tortas su aguonomis dedamas į šaldytuvą ir paliekamas 6-8 val., kad kremas įsigertų į lakštus. Skanaus.

Komentarai

2015-05-18
Monika
Sveiki. Kepu šį tortą jau ne pirmą kartą. Tiek išvaizda, tiek skonis super. Sulaukiau daug pagyrų iš gimtadienio šventės svečių. Dėkui už puikų, ne tik išvaizda, bet ir skoniu, tortą  Mirktelti
2013-12-03
Nadiezda
Dievinu apelsinus, todėl nutariau iškepti šį torčiuką. Gavosi lygiai toks pats, kaip paveiksliuke. Biskvitas iskepė idealiai, jis labai skanus, kremo konsistencija irgi labai patiko, bet skonis ne per labiausiai. Tortą kepiau gimtadieniui. Iš 12 svečių jis patiko 2. Daugelis keistų kremą :-) Ar kepčiau dar? - Ne! Tik biskvitą.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tortas pagunda
Tortas su morengais "Pagunda"
Tortas su morengais "Pagunda". Karamelionio biskvito, morengų, sviestinio, karamelinio, grietininio kremų tortas.
tortas damu kaprizas
Tortas "Damų kaprizas"
Biskvito ir saldaus kremo tortas "Damų kaprizas" papuoštas šokoladine glazūra.
tortas griuvesiai
Morenginis tortas "Griuvėsiai"
Morenginis tortas "Griuvėsiai". Šiuo tortu Griuvėsiai mėgausis ir vaikai ir suaugę.
Vengriskas tortas Esterchazy 1
Vengriškas tortas "Esterhazy"
Vengriškas tortas "Esterhazy"

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.
Gedis
Receptas geras, tik pamiršta apie chmeli suneli ir tkemali prieskonius...
Paprasta
Koks paprastas receptas, butinai isbandysiu nes jau pradeda gesti mano derlius. Lauksiu marinuotu jelapenu recepto kitiems metams, nes tikrai nemazai ju sunaudojame.