patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais

grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais Mums reikės:
300 g biskvito
500 g grietinės 30 proc.
200-230 g cukraus
3 valg. š. želatino
braškių, vynuogių, serbentų, mėlynių, kivi, bananas ir kt.

Gaminame. Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais
Želatinas užpilamas 100 ml vandens ir paliekamas 30 min., kad išbrinktų. Išbrinkęs želatinas pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kol ištirpsta. Grietinė išplakama su cukrumi. Nuolat maišant, plona srovele supilamas ištirpintas želatinas ir gerai išmaišoma. Biskvitas supjaustomas nedideliais gabaliukais.

Gilesnis dubuo išklojamas maistine plėvele. Ant dugno priberiama įvairių uogų, išdėliojamas sluoksnis biskvito gabaliukų ir užpilama grietinės-želatino mase, kad lengvai apsemtų. Toliau vėl dedamas uogų, susmulkintų vaisių sluoksnis ir biskvito gabaliukų sluoksnis. Viskas užpilama grietinės-želatino mase. Dedama į šaldytuvą 2-3 val., kol gerai sustingsta.

Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais atsargiai išverčiamas ant lėkštės ir papuošiamas uogomis. Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais – lengvas, gaivus vasariškas tortas. Skanaus.

Komentarai

2015-06-03
Irena
Ačiū už gerą idėją tortukui. Prasideda uogų sezonas Mirktelti Manau, kad tiek vaikams, tiek anūkėlėms labai patiks. Ir visai nesudėtingas gaminimas, tik trupučio kantrybės prireiks. Bet ne kantrybės - ir torto nebus.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

varskes tortas
Varškės tortas
Keptas varškės tortas. Ištrintos varškės, grietinės, cukraus ir kiaušinių sluoksnis paskleistas ant trintų sausianių ir graikiškų riešutų pagrindo.
tortas medutis
Tortas Medutis
Tortas Medutis. Gaivus, sluoksniuotas medaus tortas perteptas plaktos grietinės, cukraus, citrinos sulčių kremu. Receptas su detaliomis nuotraukomis.
zele tortas su persikais
Želė tortas su persikais
Želė tortas su persikais. Skirtingų spalvų ir skonių želė gabalėlių, persikų ir jogurto desertinis tortas.
tortas damu kaprizas
Tortas "Damų kaprizas"
Biskvito ir saldaus kremo tortas "Damų kaprizas" papuoštas šokoladine glazūra.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.