patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kakavinis medaus tortas

kakavinis medaus tortas Mums reikės:
Torto tešlai:
350 g miltų
50 g sviesto
3 valg.š. kakavos
2 valg. š. medaus
4 valg.š. cukraus
6 valg. š. pieno
1 kiaušinio
1,5 arb. š. sodos
1 arb. š. kepimo miltelių
3-4 valg. š. grietinėlės

Gaminame. Kakavinis medaus tortas
Kakava, cukrus, medus, pienas ir sviestas sudedami į dubenėlį. Dubenėlis statomas ant puodo su verdančiu vandeniu taip, kad dubenėlis pilnai uždengtų puodą, o jo dugnas ir kraštai nesiliestų su vandeniu. Pamaišant pakaitinama, kol masė tampa vientisa. Sudedama soda ir periodiškai pamaišant dar pakaitinama 5 - 7 min. Dubenėlis nukeliamas nuo puodo, masė paliekama pravėsti. Įmušamas kiaušinis ir išmaišoma. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais ir palaipsniui maišant suberiami į tešlą. Tešla gerai išminkoma, suvyniojama į maistinę plevėlę ir dedama 30 - 40 min. į šaldytuvą. Tešla padalijama į 6 - 8 dalis. Iškočiojami plonyčiai lakštai (galima kočioti iš karto ant kepimo popieriaus). Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 7 - 9 min. Iškepę, dar karšti lakštai apipjaunami pagal pageidaujamo dydžio formą. Lakštų atraižos sudedamos į skardą ir 5 - 7 min. padžiovinamos orkaitėje. Atvėsusios atraižos sutrupinamos. Lakštai patepami (sudrėkinami) grietinėle.

Torto kremui:
500 g grietinės 35 proc.
200 g cukraus
200 g džiovintų slyvų (be kauliukų)

Grietinė išplakama su cukrumi. Džiovintos slyvos užpilmos verdančiu vandeniu, palaikomos 10 min. ir supjaustomos šiaudeliais (keletas slyvų pasiliekama torto papuošimui). Imamas vienas torto lakštas, tepamas kremas, pabarstoma džiovintomis slyvomis. Toliau dedamas kitas lakštas ir taip pertepami visi torto lakštai. Uždėjus paskutinį lakštą (ant jo kremo tepti nereikia), truputį paspaudžiama. Atsiradęs kremo perteklius paskirstomas ant torto šonų. Tortas 20 – 30 min. dedamas į šaldytuvą.kakavinis medaus tortas 2

Torto glazūrai:
2 valg. šaukštų kakavos
4 valg. šaukštų cukraus
2 valg. šaukštų sviesto
5 -6 valg. šaukštų vandens 

Kakava ir cukrus supilami į puodą ir užpilami karštu vandeniu. Dedama ant ugnies ir pastoviai maišant pakaitinama, kol masė sutirštėja. Sudedamas sviestas ir išmaišoma. Torto viršus ir šonai aptepami glazūra. Trupiniais apibarstomi torto šonai, viršus papuošiamas džiovintomis slyvomis. Kakavinis medaus tortas 4 -6 val. dedamas į šaldytuvą, kad lakštai geriau persigertų kremu. Skanaus.

Komentarai

2015-02-28
Saule
Labai skanus ir pasakiskas tortas, jau kepiau 4 kartus.
2014-08-13
Irena
Lakštai gavosi labai skanūs, tik aš pridėjau ir šokolado, o ne vien tik kakavos, bet kaip suprasti 3-4 šaukštai grietinėlės, juk tortui pertepti tiek tikrai per mažai  Šypsena , panaudojau varškės kremą su žaliomis citrinomis.
2014-08-08
Karolina
Superinis tortukas! Kas ragavo - tas gyre Šypsena tik as daugiau grietines deciau, bet cia jau skonio reikalas Mirktelti
2012-08-24
Kristina
Labai skanus tortas, jau kepiau kelis kartus Šypsena
2011-08-10
Egle ir Vika
Mes bandėme padaryti šį tortą.Forma nesigavo,bet skonis labai nuostabus...  Mirktelti Ačiū už receptą Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

zele tortas su persikais
Želė tortas su persikais
Želė tortas su persikais. Skirtingų spalvų ir skonių želė gabalėlių, persikų ir jogurto desertinis tortas.
tortas tinginys
Tortas "Tinginys"
Tortas "Tinginys". Skanus ir lengvai paruošiamas tortas, kurio nereikia kepti.
apelsininis tortas su aguonomis
Apelsininis tortas su aguonomis
Apelsininis tortas su aguonomis.
maskarpones surio tortas su braskemis
Maskarponės sūrio tortas su braškėmis
Maskarponės sūrio tortas su braškėmis. Biskvitas, maskarponės sūrio kremas su kiaušiniais , cukraus pūdra,želatina, šviežios braškės.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.