patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kakavinis tortas

kakavinis tortas Mums reikės:
Tešlai:
2 kiaušinių
1 indelio saldaus kondensuoto pieno
1 stiklinės miltų
3 valg. š. kakavos
1 arb. š. kepimo miltelių
Kremui:
300 ml pieno
1 stiklinės cukraus
1 kiaušinio
2 valg. šaukštų miltų
200 g sviesto

Gaminame. Kakavinis tortas
Supilame į indą kondensuotą pieną ir plakant įmušame po vieną kiaušinį. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, kakavą ir gerai išmaišome. Torto biskvitui paruoštą tešlą pilame į sviestu išteptą apvalią kepimo formą, dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 35 – 45 min. 180 temperatūroje. Iškepusį ir atvėsusį kakavinį biskvitą (biskvitas atvėsinamas lėtai) supjaustome horizontaliais lakštais. Daugiau lakštų - daugiau torto pertepimo sluoksnių.
Kremui: į puodą supilame pieną, cukrų, miltus ir maišant kaitiname ant silpnos ugnies iki užvirimo. Nuimame nuo ugnies, atvėsiname, įmušame kiaušinį, sudedame suminkštintą sviestą ir gerai išplakame. Gautu kremu pertepame biskvito lakštus, viršutinis sluoksnis (torto viršus) turi būti kremo. Kad torto kakavinių biskvitų sluoksniai geriau persigertų kremu, pagamintas kakavinis tortas kelioms valandoms dedamas į šaldytuvą. Skanaus.

Komentarai

2014-03-01
Vaiva
Biskvitas puikus, bet kremas... Nežinau, iš kur radote tą nuotrauką, bet tas purus baltas sluoksnis tikrai ne taip atrodo... Ir jo reikėtų vos ne dvigubai daugiau, nes gavosi labai sausas, tiesiog stringantis gerklėje tortas... Jei nebūtų dar mano sugalvoto serbentų pertepimo, iš viso reiktų išmesti...
2013-07-04
Kornelija
Gal kas galėtu pakonsultuoti, ar darant biskvitui tesla reikia atskirti baltymus nuo trynio? Šypsena
2012-10-14
Laura
Dabar kaip tik kepu si tortuka, ir nezinau sviesta istirpdinti ar tiesiog ideti kambario temperaturos... gal kas galite padeti? Šypsena
2012-01-19
jolita
Sveiki, o gal galit parasyt kiek lakstu iseina, 3 ar 2 aciu, dabar gaminu.
2011-10-17
lina
labai skanus tortukas
2010-09-26
kukulis
labai skanus  Mirktelti per brolio gimtadieni pagaminau ji  Šypsena tikrai nesunkus ir labai skanus  Šypsena
2010-08-21
Santa
tikrai pasigamysiu kuria diena Šypsena labai skanei atrodo ir nera labai jau sunku padaryti Mirktelti
2010-06-26
patiekalu-receptai.lt
Kas gi čia sunkaus? Mirktelti Imate ir gaminate pagal receptą Šypsena
2010-06-26
saulute
norejau daryt bet visi sake kad sunkus  Liūdesys tai ir nedarem o seip tai ziauriai skaniai atrodo Myliu ir skonis turbut labai geras
2010-05-03
Asta
Labai geras atrodo išmėginsiu. Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tortas pauksciu pienas
Tortas "Paukščių pienas"
Tortas "Paukščių pienas". Klasikinis, lengvas ir skanus tortas su "paukščių pienu".
tortas Napoleonas
Tortas Napoleonas
Tortas Napoleonas. Tradicinis kapotos tešlos ir virto vanilinio kremo tortas Napoleonas SU NUOTRAUKOMIS.
grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais
Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais
Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais. Greitai ir lengvai paruošiamas, gaivus tortas. Receptas su nuotrauka.
tortas avietele
Tortas Avietėlė
Tortas Avietėlė - švelnus, lengvai paruošiamas tortas, kurio nereikia kepti.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.