patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Karamelinis tortas su griliažu

karamelinis tortas su griliazu Mums reikės:
Karameliniam biskvitui:
215 g miltų
160 g cukraus
2 kiaušinių
170 g grietinės (35%)
¼ indelio kondensuoto pieno Rududu
1 arb. š. kepimo miltelių
Griliažui:
100 g migdolų
100 g cukraus
35 ml vandens
1 valg. š. citrinos sulčių
Pertepimui:
2-3 valg. š. trintų aviečių su cukrumi

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Karamelinis tortas su griliažu
Karameliniam biskvitui: kiaušiniai ištrinami su cukrumi. Sudedama grietinė, kondensuotas pienas Rududu ir gerai išplakama. Suberiami miltai, sumaišyti  su kepimo milteliais, ir viskas dar kartą gerai išplakama. Pusę kiekio tešlos pilama į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą (22 cm skersmens). Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Iškepęs biskvitas padedamas ant grotelių ir atvėsinamas. Taip pat iškepamas ir antras biskvitas. Kiekvienas atvėsęs biskvitas atsargiai perpjaunamas horizontaliai ir taip gaunami keturi biskvito lakštai.karamelinis tortas su griliazu 1

Griliažui: migdolai užplikomi verdančiu vandeniu ir palaikomi vandenyje apie 7-10 min., kad lengviau nusiimtų odelė. Vanduo nupilamas ir su pirštais nuvalomos migdolų odelės. Nusausinti migdolai suberiami į skardą ir 15 min. paskrudinami orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje. Migdolai suberiami į blenderį ir truputį pasmulkinami. Į keptuvę storu dugnu supilamas vanduo, cukrus ir maišant pakaitinama, kol užverda. Nuimamos susidariusios putos ir ant vidutinės ugnies maišant paverdama 5-7 min., kol karamelizuojasi. Supilamos citrinų sultys, suberiami migdolai ir išmaišoma. Griliažas išpilamas ant sviestinio popieriaus, vienodai paskirstomas, šlapiu peiliu išlyginamas paviršius ir paliekama 1 val., kad sustingtų. Sustingęs griliažas sulaužomas gabaliukais. Griliažo gabaliukai suberiami į blenderį ir susmulkinami (kelis griliažo gabaliukus galima pasilikti torto papuošimui).
Karameliniam aguonų kremui:
0,5 indelio kondensuoto pieno Rududu
200 ml pieno
2 kiaušinio trynių
3 valg. š. aguonų
1 valg. š. miltų
1 valg. š. krakmolo
1 valg. š. želatinos
Želatina užpilama 30 ml vandens ir paliekama, kad išbrinktų. Tryniai ištrinami su miltais ir krakmolu. Užvirinamas pienas ir plona srovele supilamas į trynius, nuolat plakant, kad nesutrauktų trynių. Gauta masė pakaitinama ant silpnos ugnies, nuolat maišant, kol sutirštėja. Sutirštėjusi masė nuimama nuo ugnies, sudedamas kambario temperatūros minkštas kondensuotas pienas Rududu, suberiamos aguonos ir viskas gerai išplakama. Želatina ištirpinama, supilama į karamelinį aguonų kremą, viskas gerai išmaišoma ir paliekama atvėsti.
Grietinėlės kremui:
500 ml grietinėlės 35 proc.
1-2 valg. š. cukraus
citrinos sulčių
Grietinėlė išplakama su cukrumi ir citrinos sultimis iki standumo.
Torto surinkimas: ant vieno karamelinio biskvito lakšto užtepamos trintos avietės, ant jų užtepama grietinėlės kremo ir dedamas kitas biskvitas. Užtepamas karamelinis aguonų kremas ir uždedamas trečias biskvitas. Užtepama grietinėlės kremo (pasiliekama aptepti torto viršui ir šonams), gausiai pabarstoma griliažu ir uždengiama paskutiniu karameliniu biskvitu.karamelinis tortas su griliazu 2
Torto viršus ir šonai aptepami grietinėlės kremu.karamelinis tortas su griliazu 3
Karamelinis tortas su griliažu apibarstomas susmulkintu griliažu ir papuošiamas griliažo gabaliukais.karamelinis tortas su griliazu 4
Dedama į šaldytuvą ir paliekama 8-10 val., kad biskvito lakštai persigertų kremu. Patiekiant, karamelinis tortas su griliažu, galima dar papuošti ir šviežiomis avietėmis. Skanaus.

Komentarai

2013-08-18
Ramūnė
Ar kondensuotas pienas rududu ar karamelizuotas sutirštintas pienas rududu?
2013-05-24
Inga
Nusprendziau ir as isbandyt si receptukaŠypsena Tik biskvitas nelabai iskilo...Liūdesys regis viska dariau kaip parasyta. Ar jus baltymus plakat atskirai?
2013-04-16
Evelyte
Kaip ir zadejau, rasau atsiliepimus Šypsena Tortas NEREALUS! Visiems labai labai patiko. Darysiu vel ir vel ir vel... nuo siol tai mano megstamiausias tortas! Tik patarciau grietineles negaileti, nes, norint, kad uztektu grietineles kremo torto papuosimui, reikia bent dar papildomu 300 ml ir grietinele naudokit riebesne, tada ji neistis. Skanaus!
2013-04-05
Evelyte
Vakar iskepiau biskvitus, siandien darysiu kremus bei papuosima, o rytoj ragausim! Darbo daug, bet, manau, turetu buti labai skanus. Parasysiu komentara kai paragausiu Mirktelti
2013-03-29
patiekalu-receptai.lt
Receptas geras ir patikrintas - taip kad viskas priklausys nuo jūsų ir naudojamų produktų kokybės. Sėkmės jums Mirktelti
2013-03-29
Elena
Dabar kaip tik darau sita torta. Bet kyla abejones, ar pastovejus neistis grietineles pertepimas. Aciu.
2012-12-27
il
Labai skanus tortas, dariau 3 kartus, darbo yra, bet verta daryti, tik migdolus smulkintus perku, taip lengviau, vienu zodziu super.
2012-10-11
gitaniux
Kepiau sita tortuka nerealaus skonio, tiesiog tobulas. Tik labai daug darbo prie jo, nezinau ar dar kada kepsiu, kepti patariu tom, kurios turi laiko. Bet jei norite nustebinti svecius ar artimuosius ir turite laiko kepkite nepasigailesite. Ypatingai tas sluoksnis su uogomis suteikia tortui nepakartojama skoni (as tryniau saldytas avietes ir jos turejo naturalu savo rugstele).

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tortas mars
Tortas "Mars"
Tortas "Mars". Mars šokoladinių batonėlių, sausainių, kreminės varškės ir grietinėlės tortas.
varskes tortas
Varškės tortas
Keptas varškės tortas. Ištrintos varškės, grietinės, cukraus ir kiaušinių sluoksnis paskleistas ant trintų sausianių ir graikiškų riešutų pagrindo.
tortas praha su griliazu
Tortas Praha su griliažu
Tortas Praha su griliažu. Truputį paskanintas klasikinio torto "Praha" receptas.
tortas avietele
Tortas Avietėlė
Tortas Avietėlė - švelnus, lengvai paruošiamas tortas, kurio nereikia kepti.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Darius
Nu idomu kas cia gausis, pirma karta gaminsiu plova. Pamenu tevas ant lauzo dideliam ketaus puode gamindavo, nerealu budavo.
anonimas
Labai labai geras. Saldu bet i vieta Šypsena  Gali stoveti kuri laika ir vis tiek bus geras. Ir kas man svarbiausia jis yra lengvas ir greit padaromas.
Irmante
Sveikos, as aplamai nemegstu saldumynu gaminti man niekada niekas nesigauna... bet va velykom sugalvojau surizikuoti ir super receptukas,  gavosi labai puikiai Šypsena Dabar tik reikai sulaukti rytojaus ir ragauti Šypsena bet esu isitikinusi kad skonis bus tai pat geras kaip ir isvaizda Šypsena Jau vyras vis saldytuva varsto ir sake rytojaus nesulauks Juokas  Juokas
Juta
Kadangi iš po rudenėlio turim dar marinuotų baravykų ir voveraičių. Bus proga pabandyti tik gal dar truputį kokio faršiuko įdėsiu Šypsena Myliu Ačiū už receptą!!
Erika
O yra skirtumas kokius sausainius desi? Šypsena