patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kokosinis tortas

kokosinis tortas Mums reikės:
Biskvitui:
100 g sviesto
100 g miltų
50 g cukraus
50 g kokoso drožlių
1 valg. š. kokosų likerio
Kremui:
20 g želatinos
400 ml saldaus kondensuoto pieno
400 ml kokosų pieno
1 valg. š. vanilinio cukraus
250 ml grietinėlės 35 proc.
100 g migdolų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kokosinis tortas
Biskvitui: sviestas ištirpinamas, suberiamas cukrus ir gerai išmaišoma. Suberiami miltai, kokoso drožlės, įpilama kokosų likerio ir viskas išmaišoma iki vientisos masės. Įdedama į šaldytuvą ir paliekama 30 min. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Iškepęs biskvitas atvėsinamas.

Kremui: želatina užpilama 70 ml šalto vandens ir paliekama 30 min., kad išbrinktų. Išbrinkusi želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinama iki kambario temperatūros. Migdolai pora kartų užplikomi verdančiu vandeniu ir palaikomi vandenyje apie 10 min., kad odelė lengvai nusiimtų. Vandenį nupilus, nuo migdolų nuvalomos odelės. Nusausinti migdolai suberiami į sausą keptuvę ir kelias minutes paskrudinami. Migdolai šiek tiek pasmulkinami. kokosinis tortas 1 Kondensuotas pienas sumaišomas su kokosų pienu, vaniliniu cukrumi ir pamažu supilamas į želatiną. Viskas labai gerai išmaišoma ir 30 min. dedama į šaldytuvą. Grietinėlė išplakama iki standumo. Pradėjęs stingti kremas išimamas iš šaldytuvo ir dar kartą išplakamas. Suberiami migdolai, sudedama išplakta grietinėlė ir viskas atsargiai išmaišoma.

Torto surinkimas: į torto kepimo formą, nuimamais kraštais, įdedamas biskvitas, supilamas paruoštas kremas, išlyginama ir dedama į šaldytuvą 4-6 val., kad sustingtų.

Papuošimui:
smulkintų migdolų
kokoso drožlių 
Kokosinis tortas apibarstomas kokoso drožlėmis, smulkintais migdolais ir patiekiamas. Skanaus.

Komentarai

2016-09-14
Mėta
Man labai patiko taip skaniai išsikepiau, kad um um  Myliu  Myliu
2015-05-08
Vaida
Viskas gavosi puikiai ir seimynai labai patiko, o man jis per riebus nuo kokoso pieno Šypsena
2014-12-26
Karina
Nesustingo! Padidinkite zelatinos doze. O siaip pasakiskai skanus piragas!
2013-09-28
Roberta
Tortas isejo super, bet maniau, kad nesustings, todel idejo daugiau zelatinos. Visiems labai patiko  Myliu
2013-07-21
Eglė
Sveiki Šypsena, tortas iš tiesų man išėjo skanus, tačiau teko šiek tiek patobulinti receptą ). Na, kad ir biskvitui pasiūlytų produktų kiekį padidinui gal net trigubai, kad gautųsi tikrai normalaus dydžio ir storio torto pagrindas, be to, jį iškočiojau ir, išklodama į tortinės dugną, padariau stačius kraštus, ant viršaus sudėjau jau sustingusį kremą ir viską drauge kepiau Šypsena
2013-04-02
Rasa
Tortas nuostabus,per gyvenimą esu valgius ir gaminus tikrai daugybę tortų, bet patikėkit šis pranoko visus. Myliu
2013-03-08
Greta
Hmmm.. o kiek cia tu kiausiniu kazin deti reikia. recepte apie juos visiskai neuzsimine.. o gal visgi nereikia ? Šypsena ir dar norejau paklausti, ar tikrai reikia trynius su cukrumi sukti iki kol pasidarys balta ir puri mase. Man atrodo kad ne trynius o baltymus reiktu su cukrumi maisyti Šypsena
2012-12-17
Donata
Zinoma, kad reikia biskvito tesla ruosiant reikia kiausinio baltymus ir trynius atskirti trynius sukti su cukrumi kol mase tampa balta ir puri, o veliau dedami kita ingridientai Šypsena
2012-12-13
Rita
Kokia biskvito tesla turetu buti? Nes man isejo kaip labai tirsta kose, nezinau kas gausis kai iskeps.
2012-12-13
Justina
Biskvitui nereikia kiaušinio?

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

apelsininis tortas su aguonomis
Apelsininis tortas su aguonomis
Apelsininis tortas su aguonomis.
varskes tortas
Varškės tortas
Keptas varškės tortas. Ištrintos varškės, grietinės, cukraus ir kiaušinių sluoksnis paskleistas ant trintų sausianių ir graikiškų riešutų pagrindo.
tortas griuvesiai
Morenginis tortas "Griuvėsiai"
Morenginis tortas "Griuvėsiai". Šiuo tortu Griuvėsiai mėgausis ir vaikai ir suaugę.
kakavinis tortas
Kakavinis tortas
Kakavinis tortas. Kakavinio biskvito sluoksniai pertepti pieno, cukraus, kiaušinio, miltų, sviesto pertepimu. Raceptas su nuotrauka.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.