patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kokosinis tortas

kokosinis tortas Mums reikės:
Biskvitui:
100 g sviesto
100 g miltų
50 g cukraus
50 g kokoso drožlių
1 valg. š. kokosų likerio
Kremui:
20 g želatinos
400 ml saldaus kondensuoto pieno
400 ml kokosų pieno
1 valg. š. vanilinio cukraus
250 ml grietinėlės 35 proc.
100 g migdolų

Gaminame. Kokosinis tortas
Biskvitui: sviestas ištirpinamas, suberiamas cukrus ir gerai išmaišoma. Suberiami miltai, kokoso drožlės, įpilama kokosų likerio ir viskas išmaišoma iki vientisos masės. Įdedama į šaldytuvą ir paliekama 30 min. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Iškepęs biskvitas atvėsinamas.

Kremui: želatina užpilama 70 ml šalto vandens ir paliekama 30 min., kad išbrinktų. Išbrinkusi želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinama iki kambario temperatūros. Migdolai pora kartų užplikomi verdančiu vandeniu ir palaikomi vandenyje apie 10 min., kad odelė lengvai nusiimtų. Vandenį nupilus, nuo migdolų nuvalomos odelės. Nusausinti migdolai suberiami į sausą keptuvę ir kelias minutes paskrudinami. Migdolai šiek tiek pasmulkinami. kokosinis tortas 1 Kondensuotas pienas sumaišomas su kokosų pienu, vaniliniu cukrumi ir pamažu supilamas į želatiną. Viskas labai gerai išmaišoma ir 30 min. dedama į šaldytuvą. Grietinėlė išplakama iki standumo. Pradėjęs stingti kremas išimamas iš šaldytuvo ir dar kartą išplakamas. Suberiami migdolai, sudedama išplakta grietinėlė ir viskas atsargiai išmaišoma.

Torto surinkimas: į torto kepimo formą, nuimamais kraštais, įdedamas biskvitas, supilamas paruoštas kremas, išlyginama ir dedama į šaldytuvą 4-6 val., kad sustingtų.

Papuošimui:
smulkintų migdolų
kokoso drožlių 
Kokosinis tortas apibarstomas kokoso drožlėmis, smulkintais migdolais ir patiekiamas. Skanaus.

Komentarai

2016-09-14
Mėta
Man labai patiko taip skaniai išsikepiau, kad um um  Myliu  Myliu
2015-05-08
Vaida
Viskas gavosi puikiai ir seimynai labai patiko, o man jis per riebus nuo kokoso pieno Šypsena
2014-12-26
Karina
Nesustingo! Padidinkite zelatinos doze. O siaip pasakiskai skanus piragas!
2013-09-28
Roberta
Tortas isejo super, bet maniau, kad nesustings, todel idejo daugiau zelatinos. Visiems labai patiko  Myliu
2013-07-21
Eglė
Sveiki Šypsena, tortas iš tiesų man išėjo skanus, tačiau teko šiek tiek patobulinti receptą ). Na, kad ir biskvitui pasiūlytų produktų kiekį padidinui gal net trigubai, kad gautųsi tikrai normalaus dydžio ir storio torto pagrindas, be to, jį iškočiojau ir, išklodama į tortinės dugną, padariau stačius kraštus, ant viršaus sudėjau jau sustingusį kremą ir viską drauge kepiau Šypsena
2013-04-02
Rasa
Tortas nuostabus,per gyvenimą esu valgius ir gaminus tikrai daugybę tortų, bet patikėkit šis pranoko visus. Myliu
2013-03-08
Greta
Hmmm.. o kiek cia tu kiausiniu kazin deti reikia. recepte apie juos visiskai neuzsimine.. o gal visgi nereikia ? Šypsena ir dar norejau paklausti, ar tikrai reikia trynius su cukrumi sukti iki kol pasidarys balta ir puri mase. Man atrodo kad ne trynius o baltymus reiktu su cukrumi maisyti Šypsena
2012-12-17
Donata
Zinoma, kad reikia biskvito tesla ruosiant reikia kiausinio baltymus ir trynius atskirti trynius sukti su cukrumi kol mase tampa balta ir puri, o veliau dedami kita ingridientai Šypsena
2012-12-13
Rita
Kokia biskvito tesla turetu buti? Nes man isejo kaip labai tirsta kose, nezinau kas gausis kai iskeps.
2012-12-13
Justina
Biskvitui nereikia kiaušinio?

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tortas praha su griliazu
Tortas Praha su griliažu
Tortas Praha su griliažu. Truputį paskanintas klasikinio torto "Praha" receptas.
Vengriskas tortas Esterchazy 1
Vengriškas tortas "Esterhazy"
Vengriškas tortas "Esterhazy"
tortas su maskarpones suriu
Tortas su Maskarponės sūriu
Tortas su Maskarponės sūriu ir šokoladine glazūra.
biskvitinis tortas su vaisiais ir zele gabaliukais
Biskvitinis tortas su vaisiais ir želė gabaliukais
Biskvitinis tortas su vaisiais ir želė gabaliukais. Labai lengvai paruošiamas skanus tortas su grietinėle ir vaisiais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.