patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kokosinis tortas

kokosinis tortas Mums reikės:
Biskvitui:
100 g sviesto
100 g miltų
50 g cukraus
50 g kokoso drožlių
1 valg. š. kokosų likerio
Kremui:
20 g želatinos
400 ml saldaus kondensuoto pieno
400 ml kokosų pieno
1 valg. š. vanilinio cukraus
250 ml grietinėlės 35 proc.
100 g migdolų

Gaminame. Kokosinis tortas
Biskvitui: sviestas ištirpinamas, suberiamas cukrus ir gerai išmaišoma. Suberiami miltai, kokoso drožlės, įpilama kokosų likerio ir viskas išmaišoma iki vientisos masės. Įdedama į šaldytuvą ir paliekama 30 min. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Iškepęs biskvitas atvėsinamas.

Kremui: želatina užpilama 70 ml šalto vandens ir paliekama 30 min., kad išbrinktų. Išbrinkusi želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinama iki kambario temperatūros. Migdolai pora kartų užplikomi verdančiu vandeniu ir palaikomi vandenyje apie 10 min., kad odelė lengvai nusiimtų. Vandenį nupilus, nuo migdolų nuvalomos odelės. Nusausinti migdolai suberiami į sausą keptuvę ir kelias minutes paskrudinami. Migdolai šiek tiek pasmulkinami. kokosinis tortas 1 Kondensuotas pienas sumaišomas su kokosų pienu, vaniliniu cukrumi ir pamažu supilamas į želatiną. Viskas labai gerai išmaišoma ir 30 min. dedama į šaldytuvą. Grietinėlė išplakama iki standumo. Pradėjęs stingti kremas išimamas iš šaldytuvo ir dar kartą išplakamas. Suberiami migdolai, sudedama išplakta grietinėlė ir viskas atsargiai išmaišoma.

Torto surinkimas: į torto kepimo formą, nuimamais kraštais, įdedamas biskvitas, supilamas paruoštas kremas, išlyginama ir dedama į šaldytuvą 4-6 val., kad sustingtų.

Papuošimui:
smulkintų migdolų
kokoso drožlių 
Kokosinis tortas apibarstomas kokoso drožlėmis, smulkintais migdolais ir patiekiamas. Skanaus.

Komentarai

2016-09-14
Mėta
Man labai patiko taip skaniai išsikepiau, kad um um  Myliu  Myliu
2015-05-08
Vaida
Viskas gavosi puikiai ir seimynai labai patiko, o man jis per riebus nuo kokoso pieno Šypsena
2014-12-26
Karina
Nesustingo! Padidinkite zelatinos doze. O siaip pasakiskai skanus piragas!
2013-09-28
Roberta
Tortas isejo super, bet maniau, kad nesustings, todel idejo daugiau zelatinos. Visiems labai patiko  Myliu
2013-07-21
Eglė
Sveiki Šypsena, tortas iš tiesų man išėjo skanus, tačiau teko šiek tiek patobulinti receptą ). Na, kad ir biskvitui pasiūlytų produktų kiekį padidinui gal net trigubai, kad gautųsi tikrai normalaus dydžio ir storio torto pagrindas, be to, jį iškočiojau ir, išklodama į tortinės dugną, padariau stačius kraštus, ant viršaus sudėjau jau sustingusį kremą ir viską drauge kepiau Šypsena
2013-04-02
Rasa
Tortas nuostabus,per gyvenimą esu valgius ir gaminus tikrai daugybę tortų, bet patikėkit šis pranoko visus. Myliu
2013-03-08
Greta
Hmmm.. o kiek cia tu kiausiniu kazin deti reikia. recepte apie juos visiskai neuzsimine.. o gal visgi nereikia ? Šypsena ir dar norejau paklausti, ar tikrai reikia trynius su cukrumi sukti iki kol pasidarys balta ir puri mase. Man atrodo kad ne trynius o baltymus reiktu su cukrumi maisyti Šypsena
2012-12-17
Donata
Zinoma, kad reikia biskvito tesla ruosiant reikia kiausinio baltymus ir trynius atskirti trynius sukti su cukrumi kol mase tampa balta ir puri, o veliau dedami kita ingridientai Šypsena
2012-12-13
Rita
Kokia biskvito tesla turetu buti? Nes man isejo kaip labai tirsta kose, nezinau kas gausis kai iskeps.
2012-12-13
Justina
Biskvitui nereikia kiaušinio?

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

Vengriskas tortas Esterchazy 1
Vengriškas tortas "Esterhazy"
Vengriškas tortas "Esterhazy"
tortas griuvesiai
Morenginis tortas "Griuvėsiai"
Morenginis tortas "Griuvėsiai". Šiuo tortu Griuvėsiai mėgausis ir vaikai ir suaugę.
karamelinis tortas su griliazu
Karamelinis tortas su griliažu
Karamelinis tortas su griliažu. Labai skanus, spalvingas, "homemade" tortas.
riesutinis tortas
Riešutinis tortas
Riešutinis tortas. Itin lengvai paruošiamas skanus riešutinis tortas su kondensuotu pienu ar "Rududu" kremu. Receptas su nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena