patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Maskarponės sūrio tortas su braškėmis

maskarpones surio tortas su braskemis Mums reikės:
Torto biskvitui:
3 kiaušinių
150 g cukraus
140 -150 g miltų
žiupsnelio druskos
Torto kremui:
500 g Maskarponės sūrio
4 kiaušinių
80 g cukraus pudros
1,5 valg. š. želatino
žiupsnelio druskos
Torto papuošimui:
200 g braškių
1 pokelio želės

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Maskarponės sūrio tortas su braškėmis
Pirmiausia paruošiama tešla torto biskvitui. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Į trynius suberiamas cukrus ir mediniu šaukštu arba mikseriu išplakama iki vientisos masės. Trynių masė turi būti balta. Kitame inde išplakami baltymai su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Į kiaušinių trynius supilami persijoti miltai ir mediniu šaukštu išmaišoma. Ant viršaus sukrečiami išplakti baltymai ir labai atsargiai viskas išmaišoma. Paruošta biskvito tešla nedelsiant supilama į kepimo formą, pateptą sviestu ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180-190 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min., kol torto biskvitas gražiai pagelsta. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas, neapsivėlęs - biskvitas iškepęs.maskarpones surio tortas su braskemis biskvitas
Biskvito kokybė labai priklauso nuo kiaušinių šviežumo ir teisingo tešlos paruošimo. Labai svarbu neatidarinėti orkaitės, kad biskvitas nesukristų. Iškepęs torto biskvitas atvėsinamas pravertoje orkaitėje. Ilgu virtuviniu peiliu arba tvirtu siūlu (biskvitas apjuosiamas siūlu, siūlo galai sukryžiuojami ir traukiami į skirtingas puses) nupjaunamas biskvito viršus taip, kad gautusi 2-2,5 cm storio lakštas.
Paruošiamas maskarponės sūrio kremas tortui. Želatinas užpilamas 4 šaukštais vandens ir išbrinkinamas (apie 30-40 min.). Išbrinkęs želatinas pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinamas iki kambario temperatūros. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Tryniai išplakami su cukraus pudra, kol masė tampa baltos spalvos. Pamažu supilamas želatinas ir labai gerai išmaišoma. Sudedamas maskarponės sūris (kambario temperatūros) ir gerai išmaišoma iki vientisos masės. Baltymai su žiupsneliu druskos išplakami iki standžių putų. Baltymų putos sudedamos į maskarponės masę ir labai atsargiai išmaišoma. Biskvito lakštas įdedamas į kepimo formą (kur kepė biskvitas) ir ant jo užpilamas paruoštas maskarponės sūrio, kiaušinių, cukraus pudros ir želatinos kremas.maskarpones surio tortas su braskemis 8
Tortas dedamas į šaldytuvą 1-2 val., kad sustingtų.
Maskarponės sūrio torto papuošimas. Želė supilama į dubenį ir užpilama karštu vandeniu. Braškės supjaustomos skiltelėmis (juostelėmis) ir išdėliojamos ant sustingusio kremo.maskarpones surio tortas su braskemis 9
Ant braškių užpilama atvėsusi ir šiek tiek pradėjusi stingti želė. Maskarponės sūrio tortas su braškėmis dedamas į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų. Sustingęs tortas išimamas iš formos, aštriu peiliu atskiriant jį nuo kepimo formos sienelių.maskarpones surio tortas su braskemis 10
Maskarponės sūrio tortas su braškėmis reikalauja nemažai laiko ir pastangų, bet rezultatas tikrai to vertas. Skanaus.

Komentarai

2013-10-10
Silvija
Dariau viska pagal recepta ir puikiai isejo Šypsena labai skanu lengva ir greita!  Mirktelti
2013-09-24
mmm
Nereikia su tuo biskvitu zaisti, paimk 4 kiausinius ir stikline cukraus, isplaki su miksteriu iki baltos tirstos mases ir dedi miltu stikline su trupuciu kelimo milteliu ir i forma nedidelio karstumo orkaiteje.
2013-04-29
Diana
Zinokit man biskvitas geriausias iskyla neatskyrus kiausiniu baltymu nuo tryniu ir kartu sumaisius viska: kiausiniai, druska,miltai,cukrusŠypsena ir jau kelis kartus taip kepiau ir kuo geriausiai
2013-02-05
daniele
Sveiki! As pagaminau pyraga ir jis buvo nuostabus! Jis buvo skaniausias kuri buvau ragavus! Pagaminkite pyraga su sokoladu ir likeriu cia tai skanumynas! Juokas
2013-02-01
Renata
Sveiki. Padariau siandien ta torta. Skanu, bet paskaiciau jusu atsiliepimus ir pagalvojau, kad pas mane viskas priesingai. Biskvito tesla nebuvo tirsta, o kremas tai sustingo labai greitai! Kas del biskvito, tai ir man neiskilo, bet idejau i torta ji neperpjauta tik sulaisciai braskiu kompotu, kad nebutu sausas. Baltymus musiau ilgokai jie taip sustingo, kad apverst dubeni galiejau.
2012-06-21
Ziviliukas
Nerealiai skanus gavosi Juokas Myliu
2012-06-21
Sigulda
Nerealiai skanus ir lengvai gaminamas.
2012-06-19
Agne
Labai labai skanus tortas, puikus atsiliepimai suzavejo! Šypsena
2012-06-01
Daiva
Pats geriausias biskvitas koki tik esu darius: 5 kiausiniu tryniai, 110 g cukraus, 3 kiausiniu baltymai, 40 g miltu, 20 g kukuruzu krakmolo, 40 g sviesto. Istirpint sviesta, baltymus ir trynius isplakt atskirai su mikseriu, o visa mase sudejus maisyti palengva su saukstu. Visa mase maisant su mikseriu dingsta oras ir biskvitas gaunasi kietesnis.
2012-05-02
Kristina
Sveiki, suviliojo sis receptas, nes kitus kur skaiciau tai dar grietineles ir jogurto reikia deti. Bet va sitam kilo klausimas del kiausiniu, kazkaip abejoju del zaliu kiausiniu dejimo i torta. Laukiuos vaikelio, bijau rizikos. Gal kas ka patars?
2012-04-07
Lina
laaaabai patiko torciukas Mirktelti jau antra karta darysiu Šypsena
2012-02-05
Reda
Man tai biskvitas labai kietas gavosi, reiks kita karta det sodos ar kepimo milteliu Šypsena o siaip tortas tai labai skanus Šypsena Myliu
2011-06-22
Ingrida
Labai skanus torciukas Šypsena Kaip tik bus proga,  tai gaminsiu 3 karta. Niam, niam.Visi paragave tortuko praso dar ir dar Myliu
2011-02-26
as
paiskinkit jus man nemoksai kur det ta antra dali biskvito perpjovus,cia sloksniuot ar kaip? Šypsena  Nesamonė
2010-12-25
liucija
as va irgi bandziau kepti Šypsena.biskvitas labai sunkiai kyla, tai as idejau truputi kepimo milteliu ir tikrai geriau iskilo :P. o siaip tai labai gerai gavos ir gerai sustingo, tik as siek tiek zelatinos daugiau dejau Šypsena Myliu
2010-12-22
Sandra
Labai skanus tortas! Dabar va, kaip tik, darau antra karta Šypsena Tik as darau ne su braskemis, o su avietemis, avieciu sultys isigeria i krema, ir gaunasi pavirsius truputeli rugstus Šypsena Niam niam, kaip skanu ! Šypsena Tik beda ta, kad tas kremas gaunasi ne toks kietas, ar kaip cia pavadinti, kad jis normaliai pjautusi Šypsena Bet siaip tai labai skanu Šypsena Myliu
2010-12-02
Vilija
ir kaip jus tas braskes sitap dailiai supjaustot? cia darbo dviem dienom  Šypsena
2010-11-16
Kriste
labai skanus tortas gavos Šypsena , Aciu uz recepta Mirktelti
2010-10-31
Brigita
Skanus labai. Tik biskvito tesla labai tirsta, todel sunkiai kyla. Mirktelti O tu Monika tai daugiau ta baltyma suplak Mirktelti Kai baltima suplaki tai putos turi buti tokios standzios, kad net apvertus stiklaini nekristu. Mirktelti
2010-10-09
monika
sveiki,labai skanus tortas(gaminu jau 5 karta) tik jis man nesustingsta iki tiek kad galeciau nuimti torto forma ka netaip darau?dedu netgi dvigubai zelatinos ir vis tas pats,gal cia kalte baltymuose?kai jie patovi vel atsiranda kiausinis ar taip turi buti? Nesamonė
2010-08-30
gucci
suuper! lb lb skanus Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

obuoliu tortas
Obuolių tortas
Obuolių tortas. Lengvai paruošiamas obuoliu tortas su saldžiu kiaušinių baltymų ir sviesto pertepimu.
biskvitinis tortas su vaisiais ir zele gabaliukais
Biskvitinis tortas su vaisiais ir želė gabaliukais
Biskvitinis tortas su vaisiais ir želė gabaliukais. Labai lengvai paruošiamas skanus tortas su grietinėle ir vaisiais.
apelsininis tortas su aguonomis
Apelsininis tortas su aguonomis
Apelsininis tortas su aguonomis.
karamelinis tortas su griliazu
Karamelinis tortas su griliažu
Karamelinis tortas su griliažu. Labai skanus, spalvingas, "homemade" tortas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Juta
Kadangi iš po rudenėlio turim dar marinuotų baravykų ir voveraičių. Bus proga pabandyti tik gal dar truputį kokio faršiuko įdėsiu Šypsena Myliu Ačiū už receptą!!
Erika
O yra skirtumas kokius sausainius desi? Šypsena
Gabriele
Myliu  tiesiog puikus, rekomenduoju paragauti Myliu
Rita
Labai skanus, greitai ir paprastai padaromas pyragas. Aciu uz recepta, seimyna suzaveta.
Koktail
Gal galėtumėte pasakyti kiek citrinos sulčių dėti?