patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Maskarponės sūrio tortas su braškėmis

maskarpones surio tortas su braskemis Mums reikės:
Torto biskvitui:
3 kiaušinių
150 g cukraus
140 -150 g miltų
žiupsnelio druskos
Torto kremui:
500 g Maskarponės sūrio
4 kiaušinių
80 g cukraus pudros
1,5 valg. š. želatino
žiupsnelio druskos
Torto papuošimui:
200 g braškių
1 pokelio želės

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Maskarponės sūrio tortas su braškėmis
Pirmiausia paruošiama tešla torto biskvitui. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Į trynius suberiamas cukrus ir mediniu šaukštu arba mikseriu išplakama iki vientisos masės. Trynių masė turi būti balta. Kitame inde išplakami baltymai su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Į kiaušinių trynius supilami persijoti miltai ir mediniu šaukštu išmaišoma. Ant viršaus sukrečiami išplakti baltymai ir labai atsargiai viskas išmaišoma. Paruošta biskvito tešla nedelsiant supilama į kepimo formą, pateptą sviestu ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180-190 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min., kol torto biskvitas gražiai pagelsta. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas, neapsivėlęs - biskvitas iškepęs.maskarpones surio tortas su braskemis biskvitas
Biskvito kokybė labai priklauso nuo kiaušinių šviežumo ir teisingo tešlos paruošimo. Labai svarbu neatidarinėti orkaitės, kad biskvitas nesukristų. Iškepęs torto biskvitas atvėsinamas pravertoje orkaitėje. Ilgu virtuviniu peiliu arba tvirtu siūlu (biskvitas apjuosiamas siūlu, siūlo galai sukryžiuojami ir traukiami į skirtingas puses) nupjaunamas biskvito viršus taip, kad gautusi 2-2,5 cm storio lakštas.
Paruošiamas maskarponės sūrio kremas tortui. Želatinas užpilamas 4 šaukštais vandens ir išbrinkinamas (apie 30-40 min.). Išbrinkęs želatinas pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinamas iki kambario temperatūros. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Tryniai išplakami su cukraus pudra, kol masė tampa baltos spalvos. Pamažu supilamas želatinas ir labai gerai išmaišoma. Sudedamas maskarponės sūris (kambario temperatūros) ir gerai išmaišoma iki vientisos masės. Baltymai su žiupsneliu druskos išplakami iki standžių putų. Baltymų putos sudedamos į maskarponės masę ir labai atsargiai išmaišoma. Biskvito lakštas įdedamas į kepimo formą (kur kepė biskvitas) ir ant jo užpilamas paruoštas maskarponės sūrio, kiaušinių, cukraus pudros ir želatinos kremas.maskarpones surio tortas su braskemis 8
Tortas dedamas į šaldytuvą 1-2 val., kad sustingtų.
Maskarponės sūrio torto papuošimas. Želė supilama į dubenį ir užpilama karštu vandeniu. Braškės supjaustomos skiltelėmis (juostelėmis) ir išdėliojamos ant sustingusio kremo.maskarpones surio tortas su braskemis 9
Ant braškių užpilama atvėsusi ir šiek tiek pradėjusi stingti želė. Maskarponės sūrio tortas su braškėmis dedamas į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų. Sustingęs tortas išimamas iš formos, aštriu peiliu atskiriant jį nuo kepimo formos sienelių.maskarpones surio tortas su braskemis 10
Maskarponės sūrio tortas su braškėmis reikalauja nemažai laiko ir pastangų, bet rezultatas tikrai to vertas. Skanaus.

Komentarai

2014-12-20
fataliska
Rimtai o kaip su tais kiausiniais, juk ju nebekepi...ar tai nepavojinga, norisi ir dukrytei duoti paragauti, o ten zalias kiausinis...hmmm
2014-06-16
patiekalu-receptai.lt
Visuomet galima gaminti du tortus, tuomet turesit kur deti ir kita puse biskvito Mirktelti
2014-06-15
Grazina
Ir man pasakykit kur ta antra dali biskvito deti, raso perpjauti, o kur deti neraso, tai kam pjauti, paaiskinkit ir man Šypsena
2013-10-10
Silvija
Dariau viska pagal recepta ir puikiai isejo Šypsena labai skanu lengva ir greita!  Mirktelti
2013-09-24
mmm
Nereikia su tuo biskvitu zaisti, paimk 4 kiausinius ir stikline cukraus, isplaki su miksteriu iki baltos tirstos mases ir dedi miltu stikline su trupuciu kelimo milteliu ir i forma nedidelio karstumo orkaiteje.
2013-04-29
Diana
Zinokit man biskvitas geriausias iskyla neatskyrus kiausiniu baltymu nuo tryniu ir kartu sumaisius viska: kiausiniai, druska,miltai,cukrusŠypsena ir jau kelis kartus taip kepiau ir kuo geriausiai
2013-02-05
daniele
Sveiki! As pagaminau pyraga ir jis buvo nuostabus! Jis buvo skaniausias kuri buvau ragavus! Pagaminkite pyraga su sokoladu ir likeriu cia tai skanumynas! Juokas
2013-02-01
Renata
Sveiki. Padariau siandien ta torta. Skanu, bet paskaiciau jusu atsiliepimus ir pagalvojau, kad pas mane viskas priesingai. Biskvito tesla nebuvo tirsta, o kremas tai sustingo labai greitai! Kas del biskvito, tai ir man neiskilo, bet idejau i torta ji neperpjauta tik sulaisciai braskiu kompotu, kad nebutu sausas. Baltymus musiau ilgokai jie taip sustingo, kad apverst dubeni galiejau.
2012-06-21
Ziviliukas
Nerealiai skanus gavosi Juokas Myliu
2012-06-21
Sigulda
Nerealiai skanus ir lengvai gaminamas.
2012-06-19
Agne
Labai labai skanus tortas, puikus atsiliepimai suzavejo! Šypsena
2012-06-01
Daiva
Pats geriausias biskvitas koki tik esu darius: 5 kiausiniu tryniai, 110 g cukraus, 3 kiausiniu baltymai, 40 g miltu, 20 g kukuruzu krakmolo, 40 g sviesto. Istirpint sviesta, baltymus ir trynius isplakt atskirai su mikseriu, o visa mase sudejus maisyti palengva su saukstu. Visa mase maisant su mikseriu dingsta oras ir biskvitas gaunasi kietesnis.
2012-05-02
Kristina
Sveiki, suviliojo sis receptas, nes kitus kur skaiciau tai dar grietineles ir jogurto reikia deti. Bet va sitam kilo klausimas del kiausiniu, kazkaip abejoju del zaliu kiausiniu dejimo i torta. Laukiuos vaikelio, bijau rizikos. Gal kas ka patars?
2012-04-07
Lina
laaaabai patiko torciukas Mirktelti jau antra karta darysiu Šypsena
2012-02-05
Reda
Man tai biskvitas labai kietas gavosi, reiks kita karta det sodos ar kepimo milteliu Šypsena o siaip tortas tai labai skanus Šypsena Myliu
2011-06-22
Ingrida
Labai skanus torciukas Šypsena Kaip tik bus proga,  tai gaminsiu 3 karta. Niam, niam.Visi paragave tortuko praso dar ir dar Myliu
2011-02-26
as
paiskinkit jus man nemoksai kur det ta antra dali biskvito perpjovus,cia sloksniuot ar kaip? Šypsena  Nesamonė
2010-12-25
liucija
as va irgi bandziau kepti Šypsena.biskvitas labai sunkiai kyla, tai as idejau truputi kepimo milteliu ir tikrai geriau iskilo :P. o siaip tai labai gerai gavos ir gerai sustingo, tik as siek tiek zelatinos daugiau dejau Šypsena Myliu
2010-12-22
Sandra
Labai skanus tortas! Dabar va, kaip tik, darau antra karta Šypsena Tik as darau ne su braskemis, o su avietemis, avieciu sultys isigeria i krema, ir gaunasi pavirsius truputeli rugstus Šypsena Niam niam, kaip skanu ! Šypsena Tik beda ta, kad tas kremas gaunasi ne toks kietas, ar kaip cia pavadinti, kad jis normaliai pjautusi Šypsena Bet siaip tai labai skanu Šypsena Myliu
2010-12-02
Vilija
ir kaip jus tas braskes sitap dailiai supjaustot? cia darbo dviem dienom  Šypsena
2010-11-16
Kriste
labai skanus tortas gavos Šypsena , Aciu uz recepta Mirktelti
2010-10-31
Brigita
Skanus labai. Tik biskvito tesla labai tirsta, todel sunkiai kyla. Mirktelti O tu Monika tai daugiau ta baltyma suplak Mirktelti Kai baltima suplaki tai putos turi buti tokios standzios, kad net apvertus stiklaini nekristu. Mirktelti
2010-10-09
monika
sveiki,labai skanus tortas(gaminu jau 5 karta) tik jis man nesustingsta iki tiek kad galeciau nuimti torto forma ka netaip darau?dedu netgi dvigubai zelatinos ir vis tas pats,gal cia kalte baltymuose?kai jie patovi vel atsiranda kiausinis ar taip turi buti? Nesamonė
2010-08-30
gucci
suuper! lb lb skanus Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tortas su maskarpones suriu
Tortas su Maskarponės sūriu
Tortas su Maskarponės sūriu ir šokoladine glazūra.
varskes tortas su avietemis
Varškės tortas su avietėmis
Varškės tortas su šviežiomis ar šaldytomis avietėmis bei aviečių želė.
tortas praha su griliazu
Tortas Praha su griliažu
Tortas Praha su griliažu. Truputį paskanintas klasikinio torto "Praha" receptas.
obuoliu tortas
Obuolių tortas
Obuolių tortas. Lengvai paruošiamas obuoliu tortas su saldžiu kiaušinių baltymų ir sviesto pertepimu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Valtraute
Va ka tik skaniai pavalgem šito pyragelio, buvo  labai skanu, tik aš obuoliukus dar paskaninau su cinamonu.
Gedas
Teslos trapumas priklauso nuo daugelio faktoriu: sviesto sumaisymas su miltais, miltu, sviesto kokybe. Darant tesla pirma syki, ir imant pilna porcija miltu, sviesto ir likusiu produktu bus sunku su ja susitvarkyti, nes nera supratimo kokia ji gausis. Savo palengvinimui darau mazesnes porcijas ir torto dydis gaunasi apie 1.8-2.0 kg. teslai imu 250 g. sviesto, apie 300 g. miltu (as naudoju naminius miltus) saukstais tai bus 9 su kaupais sriubiniai saukstai  Šypsena, druskos arbatinis saukstelis, kiausinis isplaktas, ir grietines 200 g. eiga: miltus paskleidziu ant stalo, uzbarstau druska. ant miltu burokine tarka sutarkuoju sviesta. Tada peiliu is po sviesto sumaisau su miltais, kad tolygiai susimaisytu ir bereiketu vargti smulkinant sviesta. Tam skiriu 1-2 min. tada stambesnius sviesto tarkius dar pakapoju peiliu iki sviesto gabalikai lieka apie 3-5 mm dydzio. Sia miltu ir sviesto mase vel iskleidziu nedideliu ratu ir ant virsaus uzpilu puse kiausinio ir grietines. Grietine pries pilant pamaisau, kad butu skystesne. Grietine 30% r. Tuomet peiliu sumaisau si misini iki tokio lygio, kaip sriubai zacirka  Šypsena . laikas 2-4 min. vel paskleidziam antra syki misini ant stalo ir supilam likusi kiausini su grietine. Pakartojam kapojimo eiga, tiksliau maisymo eiga. Laikas 2-4 min. Gaubasi ant stalo miltu, lipniu gumuliuku misinys. Galima butu zaisti kapojimo procesa apie 15 min kol gautumem vienalyte mase, bet as truputi pakeiciau eiga. Suspaudziu sia miltu ir lipniu gabaliuku mase i gumula ir is jo suformuoju nedideli desraini tuomet nuo galo pradedu pjaustyt ta desraini i riekutes. Pradzioje dalis byra dalis jau pjaustosi. Tuo metu peilis aplipineja tesla, bet tam naudoju kita peili nuvalymui. Supjauscius desraini riekutemis, jas vel suspaudziu i gumula, tik ta gumula apsuku 90 laipsniu, kad riekutes matyciau statmenai. Taip procesa pakartoju kokius 4-5 kartus. Tesla turi pjaustytis kaip vienalyte ir vaizdas jos tyri buti kaip marmurines. Jei pamazinsite pjaustymo kieki ir tesla bus nevienalyte bus sunku iskocioti lapus, o kepant ji iskils netolygiai. Tokia tesla daugelis rekomenduoja deti i saldytuva ir palaukti bent pusvalandi. As kai sau darau daugiau gabaleliu tai saldytuvas reikalingas. Bet gaminat sau 1 torta, uztenka si gabaleli padalinti i 6 gabalelius. Teslos turi iseiti apie 750-800 gramu. Gabaliukus dalinu i 120 g dydzio. kas lieka eina i rezervini fonda visada isikepa 7-8 blynai. Geriausius blynus atsirenku 6 o kiti keliauja i trupinius. patyres kelejas taip nezaidzia, jis kepa tiek kiek reikia, bet man nevisada iseina idealus. Pries kocijant blynus ant popieriaus, gausiai miltu pabarstyt reikia tiek is apacios blyno tiek is virsaus. Blyna kocioju 28 cm  tankiai subadau sakute del tolygumo ir kepu 200 laipsniu orkaiteje pagal programa Profi karstas oras. Kiekvienas kepkite pagal savo orkaites galimybes. Lapai gaunasi pakankamai tolygus, geltoni. Yra viena gudrybe, kai nori gauti labai grazu lapa. Kuomet iskociojate lapa, ji vel sulankstykite ir perkociokite dar syki. Bus dar trapesnis ir grazesnis. del kremo negaliu pasakyt ar isties cia senovinis ar ne, bet man jis per sunkus. Yra paprastesnis ir ziauriai skanus, kuris nesukelia riebumo pojucio. Kam reikia galesiu parasyt. Sekmes kepejams!! Mirktelti
Vitalija
Sviesta istirpinti ar tiesiog sutrint?
Veronika
Receptas labai paprastas, ceburekai gavosi puikiai! Skanus ir sultingi, tik tesla truputeli gumine, bet tai skonio nepagadina Mirktelti  Aciu uz peceptuka Šypsena
Kepėja
Čia pateiktas tikras Napoleono receptas, tik aš niekur nededu kiaušinių. Kuo tešla ir lakštai labiau trupa, tuo yra geriau, tuo skanesnis būna tortas - kartais tenka iš gabalėlių viską sudėlioti. Trupantys lakštai yra rodiklis, kad tortas pavyko. Sviestas gaminant kremą atsiskiria, jei per ilgai kaitinate masę, kai supilamas pienas. Vientisas kremas išeina, kai masė nukėlus nuo ugnies intensyviai nesustojant sukama, kol visiškai atvėsta. Kad greičiau vėstų, galima įstatyti dubenį į šaltą vandenį. Atvėsinus dar gerai sukama, kol viskas pabąla. Šypsena