patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Morkų tortas

morku tortas Mums reikės:
Biskvitui:
200 g morkų
175 g cukraus
150 g sviesto
180-200 g miltų
3 kiaušinių
1 arb. š. kepimo miltelių
1 apelsino žievelė
maltų džiūvėsėlių
Kremui:
400 g grietinės 30-35 proc.
100 g cukraus pudros

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Morkų tortas
Apelsinas švariai nuplaunamas, nutarkuojama žievelė. Morkos nuvalomos, sutarkuojamos smulkiais šiaudeliais ir sumaišomos su apelsino žievelėmis. Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Tryniai ištrinami su cukrumi ir sumaišomi su morkomis. Suberiami persijoti, su kepimo milteliais sumaišyti miltai. Viskas gerai išmaišoma. Sviestas išlydomas, pravėsinamas ir supilamas į tešlą. Išmaišoma. Kiaušinių baltymai išplakami iki standžių putų ir atsargiai įmaišomi į tešlą. Apvali, nuimamais kraštais kepimo forma ištepama sviestu ir pabarstoma maltais džiūvėsėliais. Supilama biskvito tešla ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min. Iškepęs biskvitas paliekamas atvėsti. Atvėsęs biskvitas perpjaunamas pusiau, gaunami 2 biskvito lakštai.
Kremui: atšaldyta grietinė išplakama su cukraus pudra (galima įspausti apelsino sulčių). Biskvito lakštai pertepami grietinės kremu. Morkų torto viršus ir šonai aptepami grietinės kremu, viršus apibarstomas trupiniais, nutarkuota apelsino žievele. Morkų tortas dedamas į šaldytuvą ir paliekamas 3-4 val., kad kremas geriau įsigertų į lakštus. Skanaus.

Komentarai

2013-04-04
Karolina
Labai nuostabus  Juokas neissigaskit, jei biskvitas nepakyla, nes taip yra del sviesto (kiek teslos, tiek ir biskvito)  Juokas pats tortas be galo skanus, rekomenduoju Šypsena
2012-06-19
Daiva
Skaniai atrodo reikes pabandyti, pasigaminti Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tortas pauksciu pienas
Tortas "Paukščių pienas"
Tortas "Paukščių pienas". Klasikinis, lengvas ir skanus tortas su "paukščių pienu".
apelsininis tortas su aguonomis
Apelsininis tortas su aguonomis
Apelsininis tortas su aguonomis.
tortas su graikiskais riesutais
Tortas su graikiškais riešutais
Tortas su graikiškais riešutais. Ypač lengvo torto receptas su nuotrauka.
tortas medutis
Tortas Medutis
Tortas Medutis. Gaivus, sluoksniuotas medaus tortas perteptas plaktos grietinės, cukraus, citrinos sulčių kremu. Receptas su detaliomis nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Lina
Fu - kas gali valgyti su inkstais? Aš išvis jokių mėsgalių nededu, svogūniuką su morkyte pakepinu ant sviestuko ir valgom su grietine. Laaabai skanu. Visa šeimyna lapnoja Šypsena
patiekalu-receptai.lt
Ne, Ema, kremui želatinos nereikia. Kremas turi šiek tiek įsigerti ir į lakštus.
Ema
O kremui nereikia zalatinos?
Karolina
Tikrai labai skanu ir iskepiau visai šeimai Juokas
anonimas
Kad vedarai netrukinetu ir neisbegtu bei butu grazios apvalios plonos formos, juos reikia prikimstus ideti i verdancio vandens puoda po viena ir su mentele graziai sulyginti kol jie igaus grazia tolygia apvalia mase, isimti ir isdelioti i skarda, bekepant tankiai susmaigstyti su dantu krapstukais ir palikti kol apkeps viena puse, ta pati padaryti ant apverstos puses, rezultatas super gaunasi.