patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Morkų tortas

morku tortas Mums reikės:
Biskvitui:
200 g morkų
175 g cukraus
150 g sviesto
180-200 g miltų
3 kiaušinių
1 arb. š. kepimo miltelių
1 apelsino žievelė
maltų džiūvėsėlių
Kremui:
400 g grietinės 30-35 proc.
100 g cukraus pudros

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Morkų tortas
Apelsinas švariai nuplaunamas, nutarkuojama žievelė. Morkos nuvalomos, sutarkuojamos smulkiais šiaudeliais ir sumaišomos su apelsino žievelėmis. Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Tryniai ištrinami su cukrumi ir sumaišomi su morkomis. Suberiami persijoti, su kepimo milteliais sumaišyti miltai. Viskas gerai išmaišoma. Sviestas išlydomas, pravėsinamas ir supilamas į tešlą. Išmaišoma. Kiaušinių baltymai išplakami iki standžių putų ir atsargiai įmaišomi į tešlą. Apvali, nuimamais kraštais kepimo forma ištepama sviestu ir pabarstoma maltais džiūvėsėliais. Supilama biskvito tešla ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min. Iškepęs biskvitas paliekamas atvėsti. Atvėsęs biskvitas perpjaunamas pusiau, gaunami 2 biskvito lakštai.
Kremui: atšaldyta grietinė išplakama su cukraus pudra (galima įspausti apelsino sulčių). Biskvito lakštai pertepami grietinės kremu. Morkų torto viršus ir šonai aptepami grietinės kremu, viršus apibarstomas trupiniais, nutarkuota apelsino žievele. Morkų tortas dedamas į šaldytuvą ir paliekamas 3-4 val., kad kremas geriau įsigertų į lakštus. Skanaus.

Komentarai

2013-04-04
Karolina
Labai nuostabus  Juokas neissigaskit, jei biskvitas nepakyla, nes taip yra del sviesto (kiek teslos, tiek ir biskvito)  Juokas pats tortas be galo skanus, rekomenduoju Šypsena
2012-06-19
Daiva
Skaniai atrodo reikes pabandyti, pasigaminti Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tortas medutis
Tortas Medutis
Tortas Medutis. Gaivus, sluoksniuotas medaus tortas perteptas plaktos grietinės, cukraus, citrinos sulčių kremu. Receptas su detaliomis nuotraukomis.
tortas avietele
Tortas Avietėlė
Tortas Avietėlė - švelnus, lengvai paruošiamas tortas, kurio nereikia kepti.
tortas pauksciu pienas
Tortas "Paukščių pienas"
Tortas "Paukščių pienas". Klasikinis, lengvas ir skanus tortas su "paukščių pienu".
tortas praha su griliazu
Tortas Praha su griliažu
Tortas Praha su griliažu. Truputį paskanintas klasikinio torto "Praha" receptas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Laura
Labai paprastai padaromi, taciau labai nepaprasti ciburekai  Šypsena ypac jei dar idedi meiles prieskonio  Myliu Juokas tikrai visai seimai patiko Šypsena
Natasa
ziauriai skanus. Gaminau 100 kartu... Nerealus Juokas
Muledija
Sudomino pasiūlymas įdėti virtą bulvę. Išbandysiu.
Oksana
Katik isbandziau sita receptuka. Is tikro labai skanus varskeciai gavosi, dar priedo dejau vanilinio cukraus ir truputi kepimo milteliu, tai labai purus gavosi. Aciu uz recepta, seima liko patenkinta.
Zuza
Labai skanus plovas gaunasi pagal si recepta, visada verdu siuo receptu Šypsena Aciu.