patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Morkų tortas

morku tortas Mums reikės:
Biskvitui:
200 g morkų
175 g cukraus
150 g sviesto
180-200 g miltų
3 kiaušinių
1 arb. š. kepimo miltelių
1 apelsino žievelė
maltų džiūvėsėlių
Kremui:
400 g grietinės 30-35 proc.
100 g cukraus pudros

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Morkų tortas
Apelsinas švariai nuplaunamas, nutarkuojama žievelė. Morkos nuvalomos, sutarkuojamos smulkiais šiaudeliais ir sumaišomos su apelsino žievelėmis. Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Tryniai ištrinami su cukrumi ir sumaišomi su morkomis. Suberiami persijoti, su kepimo milteliais sumaišyti miltai. Viskas gerai išmaišoma. Sviestas išlydomas, pravėsinamas ir supilamas į tešlą. Išmaišoma. Kiaušinių baltymai išplakami iki standžių putų ir atsargiai įmaišomi į tešlą. Apvali, nuimamais kraštais kepimo forma ištepama sviestu ir pabarstoma maltais džiūvėsėliais. Supilama biskvito tešla ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min. Iškepęs biskvitas paliekamas atvėsti. Atvėsęs biskvitas perpjaunamas pusiau, gaunami 2 biskvito lakštai.
Kremui: atšaldyta grietinė išplakama su cukraus pudra (galima įspausti apelsino sulčių). Biskvito lakštai pertepami grietinės kremu. Morkų torto viršus ir šonai aptepami grietinės kremu, viršus apibarstomas trupiniais, nutarkuota apelsino žievele. Morkų tortas dedamas į šaldytuvą ir paliekamas 3-4 val., kad kremas geriau įsigertų į lakštus. Skanaus.

Komentarai

2013-04-04
Karolina
Labai nuostabus  Juokas neissigaskit, jei biskvitas nepakyla, nes taip yra del sviesto (kiek teslos, tiek ir biskvito)  Juokas pats tortas be galo skanus, rekomenduoju Šypsena
2012-06-19
Daiva
Skaniai atrodo reikes pabandyti, pasigaminti Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tortas su maskarpones suriu
Tortas su Maskarponės sūriu
Tortas su Maskarponės sūriu ir šokoladine glazūra.
maskarpones surio tortas su braskemis
Maskarponės sūrio tortas su braškėmis
Maskarponės sūrio tortas su braškėmis. Biskvitas, maskarponės sūrio kremas su kiaušiniais , cukraus pūdra,želatina, šviežios braškės.
tortas avietele
Tortas Avietėlė
Tortas Avietėlė - švelnus, lengvai paruošiamas tortas, kurio nereikia kepti.
zefyru tortas
Zefyrų tortas
Zefyrų tortas su varške, kyviais ir želatinu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.