patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Morkų tortas

morku tortas Mums reikės:
Biskvitui:
200 g morkų
175 g cukraus
150 g sviesto
180-200 g miltų
3 kiaušinių
1 arb. š. kepimo miltelių
1 apelsino žievelė
maltų džiūvėsėlių
Kremui:
400 g grietinės 30-35 proc.
100 g cukraus pudros

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Morkų tortas
Apelsinas švariai nuplaunamas, nutarkuojama žievelė. Morkos nuvalomos, sutarkuojamos smulkiais šiaudeliais ir sumaišomos su apelsino žievelėmis. Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Tryniai ištrinami su cukrumi ir sumaišomi su morkomis. Suberiami persijoti, su kepimo milteliais sumaišyti miltai. Viskas gerai išmaišoma. Sviestas išlydomas, pravėsinamas ir supilamas į tešlą. Išmaišoma. Kiaušinių baltymai išplakami iki standžių putų ir atsargiai įmaišomi į tešlą. Apvali, nuimamais kraštais kepimo forma ištepama sviestu ir pabarstoma maltais džiūvėsėliais. Supilama biskvito tešla ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min. Iškepęs biskvitas paliekamas atvėsti. Atvėsęs biskvitas perpjaunamas pusiau, gaunami 2 biskvito lakštai.
Kremui: atšaldyta grietinė išplakama su cukraus pudra (galima įspausti apelsino sulčių). Biskvito lakštai pertepami grietinės kremu. Morkų torto viršus ir šonai aptepami grietinės kremu, viršus apibarstomas trupiniais, nutarkuota apelsino žievele. Morkų tortas dedamas į šaldytuvą ir paliekamas 3-4 val., kad kremas geriau įsigertų į lakštus. Skanaus.

Komentarai

2013-04-04
Karolina
Labai nuostabus  Juokas neissigaskit, jei biskvitas nepakyla, nes taip yra del sviesto (kiek teslos, tiek ir biskvito)  Juokas pats tortas be galo skanus, rekomenduoju Šypsena
2012-06-19
Daiva
Skaniai atrodo reikes pabandyti, pasigaminti Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

Vengriskas tortas Esterchazy 1
Vengriškas tortas "Esterhazy"
Vengriškas tortas "Esterhazy"
varskes tortas
Varškės tortas
Keptas varškės tortas. Ištrintos varškės, grietinės, cukraus ir kiaušinių sluoksnis paskleistas ant trintų sausianių ir graikiškų riešutų pagrindo.
tortas Napoleonas
Tortas Napoleonas
Tortas Napoleonas. Tradicinis kapotos tešlos ir virto vanilinio kremo tortas Napoleonas SU NUOTRAUKOMIS.
tortas medutis
Tortas Medutis
Tortas Medutis. Gaivus, sluoksniuotas medaus tortas perteptas plaktos grietinės, cukraus, citrinos sulčių kremu. Receptas su detaliomis nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Irmante
Sveikos, as aplamai nemegstu saldumynu gaminti man niekada niekas nesigauna... bet va velykom sugalvojau surizikuoti ir super receptukas,  gavosi labai puikiai Šypsena Dabar tik reikai sulaukti rytojaus ir ragauti Šypsena bet esu isitikinusi kad skonis bus tai pat geras kaip ir isvaizda Šypsena Jau vyras vis saldytuva varsto ir sake rytojaus nesulauks Juokas  Juokas
Juta
Kadangi iš po rudenėlio turim dar marinuotų baravykų ir voveraičių. Bus proga pabandyti tik gal dar truputį kokio faršiuko įdėsiu Šypsena Myliu Ačiū už receptą!!
Erika
O yra skirtumas kokius sausainius desi? Šypsena
Gabriele
Myliu  tiesiog puikus, rekomenduoju paragauti Myliu
Rita
Labai skanus, greitai ir paprastai padaromas pyragas. Aciu uz recepta, seimyna suzaveta.