patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Obuolių tortas

obuoliu tortas Mums reikės:
Tešlai:
110 g sviesto
320 g miltų
270 g cukraus
2 kiaušinių
4-5 obuolių
2 arb. š. cinamono
1 arb. š. sodos
1 arb. š. kepimo miltelių
0,5 arb. š. malto imbiero
¾  arb. š. druskos
Kremui:
300 g sviesto
180 g cukraus
4 kiaušinių baltymų
¼ arb. š. druskos

Gaminame. Obuolių tortas
Kambario temperatūros sviestas ištrinamas su cukrumi iki purios vientisos masės. Pastoviai maišant, po vieną įmušami kiaušiniai ir gerai išplakama. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, soda, druska, cinamonu, maltu imbieru ir suberiami į sviesto masę. Viskas gerai išmaišoma.obuoliu tortas 1
Obuoliai nulupami, supjaustomi nedideliais kubeliais ir sumaišomi su tešla.obuoliu tortas 2
Tešla padalijama pusiau ir supilama į sviestu išteptas 21-23 cm skersmens kepimo formas. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min. Iškepę torto lakštai atvėsinami ir perpjaunami pusiau, gaunami keturi lakštai.

Kremui: kiaušinių baltymai išplakami su cukrumi, druska iki standžių pusių.obuoliu tortas 3

Nuolat plakant, pamažu sudedamas kubelias pjaustytas kambario temperatūros sviestas ir plakama, kol kremas tampa tirštas ir lygus. Gautu kremu pertepami torto lakštai, aptepami torto šonai ir viršusobuoliu tortas 4
.

Papuošimui:
100 g juodojo šokolado
sausainių

Obuolių torto šonai apibarstomi sausainių trupiniais, viršus papuošiamas ištirpintu šokoladu. Obuolių tortas kelioms valandoms dedamas į šaldytuvą. Skanaus.

Komentarai

2015-11-07
Irena
Receptukas tikrai geras, tik aš galvoju, dėl saugumo, baltymus išplakti reiktų vienus ir išvirti sirupą iš cukraus, kaip beze kremui, tada sujungti su sviestuku. Gautus toks pat, tik saugesnis. Maža kas - gal kiaušiniai nešviežūs ar nežinomos kilmės.
2015-10-11
Vytaute
Labai skanu, per savo vaiko gimtadieni padaraiu tai visi vaikai suvalge, suauge net neparagavo. Aciu uz toki recepta  Šypsena Myliu
2013-09-30
Virginija
Tikrai per daug miltu ir per mazai kiausiniu...as dejau tris kiausinius ir perpus maziau miltu. Kiausiniai isplakami atskirai - tryniai ir baltymai, gavos super skanus.
2012-11-06
Dovile
Gavosi super, visiems patiko, dariau suzadetinio tevams susipazinimo proga ir pirma karta gyvenime, aciu uz toki paprasta ir gera recepta darysime ir vel Šypsena
2012-11-02
Agniete
Labai patiko man ir svečiams, nes šį tortą kepiau vyro gimtadieniui, visi suvalgė akimirksniu! Kepsiu dar tikrai ne kartą. Myliu
2012-07-18
Gabriele
Patiko receptas.
2011-08-31
Rasa
Man kažko pavojingai atrodo kremui naudojami žalio kiaušinio baltymai...

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais
Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais
Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais. Greitai ir lengvai paruošiamas, gaivus tortas. Receptas su nuotrauka.
tortas pagunda
Tortas su morengais "Pagunda"
Tortas su morengais "Pagunda". Karamelionio biskvito, morengų, sviestinio, karamelinio, grietininio kremų tortas.
varskes tortas su avietemis
Varškės tortas su avietėmis
Varškės tortas su šviežiomis ar šaldytomis avietėmis bei aviečių želė.
tortas Napoleonas
Tortas Napoleonas
Tortas Napoleonas. Tradicinis kapotos tešlos ir virto vanilinio kremo tortas Napoleonas SU NUOTRAUKOMIS.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.
Gedis
Receptas geras, tik pamiršta apie chmeli suneli ir tkemali prieskonius...
Paprasta
Koks paprastas receptas, butinai isbandysiu nes jau pradeda gesti mano derlius. Lauksiu marinuotu jelapenu recepto kitiems metams, nes tikrai nemazai ju sunaudojame.