patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Obuolių tortas

obuoliu tortas Mums reikės:
Tešlai:
110 g sviesto
320 g miltų
270 g cukraus
2 kiaušinių
4-5 obuolių
2 arb. š. cinamono
1 arb. š. sodos
1 arb. š. kepimo miltelių
0,5 arb. š. malto imbiero
¾  arb. š. druskos
Kremui:
300 g sviesto
180 g cukraus
4 kiaušinių baltymų
¼ arb. š. druskos

Gaminame. Obuolių tortas
Kambario temperatūros sviestas ištrinamas su cukrumi iki purios vientisos masės. Pastoviai maišant, po vieną įmušami kiaušiniai ir gerai išplakama. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, soda, druska, cinamonu, maltu imbieru ir suberiami į sviesto masę. Viskas gerai išmaišoma.obuoliu tortas 1
Obuoliai nulupami, supjaustomi nedideliais kubeliais ir sumaišomi su tešla.obuoliu tortas 2
Tešla padalijama pusiau ir supilama į sviestu išteptas 21-23 cm skersmens kepimo formas. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min. Iškepę torto lakštai atvėsinami ir perpjaunami pusiau, gaunami keturi lakštai.

Kremui: kiaušinių baltymai išplakami su cukrumi, druska iki standžių pusių.obuoliu tortas 3

Nuolat plakant, pamažu sudedamas kubelias pjaustytas kambario temperatūros sviestas ir plakama, kol kremas tampa tirštas ir lygus. Gautu kremu pertepami torto lakštai, aptepami torto šonai ir viršusobuoliu tortas 4
.

Papuošimui:
100 g juodojo šokolado
sausainių

Obuolių torto šonai apibarstomi sausainių trupiniais, viršus papuošiamas ištirpintu šokoladu. Obuolių tortas kelioms valandoms dedamas į šaldytuvą. Skanaus.

Komentarai

2015-11-07
Irena
Receptukas tikrai geras, tik aš galvoju, dėl saugumo, baltymus išplakti reiktų vienus ir išvirti sirupą iš cukraus, kaip beze kremui, tada sujungti su sviestuku. Gautus toks pat, tik saugesnis. Maža kas - gal kiaušiniai nešviežūs ar nežinomos kilmės.
2015-10-11
Vytaute
Labai skanu, per savo vaiko gimtadieni padaraiu tai visi vaikai suvalge, suauge net neparagavo. Aciu uz toki recepta  Šypsena Myliu
2013-09-30
Virginija
Tikrai per daug miltu ir per mazai kiausiniu...as dejau tris kiausinius ir perpus maziau miltu. Kiausiniai isplakami atskirai - tryniai ir baltymai, gavos super skanus.
2012-11-06
Dovile
Gavosi super, visiems patiko, dariau suzadetinio tevams susipazinimo proga ir pirma karta gyvenime, aciu uz toki paprasta ir gera recepta darysime ir vel Šypsena
2012-11-02
Agniete
Labai patiko man ir svečiams, nes šį tortą kepiau vyro gimtadieniui, visi suvalgė akimirksniu! Kepsiu dar tikrai ne kartą. Myliu
2012-07-18
Gabriele
Patiko receptas.
2011-08-31
Rasa
Man kažko pavojingai atrodo kremui naudojami žalio kiaušinio baltymai...

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

zefyru tortas
Zefyrų tortas
Zefyrų tortas su varške, kyviais ir želatinu.
kokosinis tortas
Kokosinis tortas
Kokosinis tortas su kondensuotu pienu, kokosų pienu, migdolais, grietinėle.
morku tortas
Morkų tortas
Morkų tortas. Skanus ir lengvai paruošiamas tortas.
grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais
Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais
Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais. Greitai ir lengvai paruošiamas, gaivus tortas. Receptas su nuotrauka.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena