patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Šampano skonio tortas su braškėmis

sampano skonio tortas su braskemis Mums reikės:
Biskvitui:
60 g miltų
80 g cukraus
30 g sviesto
2 kiaušinių
vanilės
Kremui:
250 ml šampano
200 g cukraus
2 kiaušinių
200 ml grietinėlės 35 proc.
10 g želatinos
0,5 citrinos sulčių

Gaminame. Šampano skonio tortas su braškėmis
Biskvitas: kiaušiniai išplakami su cukrumi iki baltos masės, įdedama vanilės, pamažu supilamas ištirpintas ir pravėsintas sviestas. Nuolat maišant suberiami miltai ir atsargiai išmaišoma iki vientisos masės. Supilama į sviestu išteptą apvalią (20 cm) torto kepimo formą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Iškepęs biskvitas atvėsinamas.

Kremas: želatina užpilama 50 ml šalto vandens ir paliekama 30 min., kad išbrinktų. Išbrinkusi želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinama iki kambario temperatūros.
Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Tryniai išplakami.

Šampanas, citrinos sultys ir 100 g cukraus supilami į dubenį ir ant silpnos ugnies pakaitinama, kol cukrus pilnai ištirpsta (svarbu neužvirinti). Nuolat maišant, plona srovele supilama į išplaktus trynius ir ant silpnos ugnies, nuolat maišant pakaitinama kelias minutes, bet neužvirinama (konsistencija panaši į kisielių). Ištirpinta, atvėsusi želatina supilama į masę, išmaišoma ir paliekama atvėsti. Grietinėlė išplakama ir atsargiai įmaišoma į atvėsusią masę. Baltymai išplakami su cukrumi iki standžių putų ir pamažu atsargiai įmaišomi į kremą.

Biskvito apšlakstymui:
50 ml vandens
50 g cukraus
50 ml šampano
citrinos sulčių

Į dubenį supilamas cukrus, vanduo, užvirinama ir paverdama 2-3 min. Į atvėsusį sirupą supilamas šampanas ir išmaišoma.

Torto surinkimas: į torto kepimo formą, nuimamais kraštais, įdedamas biskvitas ir sulaistomas paruoštu sirupu. Supilamas paruoštas kremas, išlyginama ir dedama į šaldytuvą 1 val., kad sustingtų.

Želė:
250 g braškių
400 ml šampano
200 g cukraus
15 g želatinos
0,5 citrinos sulčių

Želatina užpilama 60 ml šalto vandens ir paliekama 30 min., kad išbrinktų. Išbrinkusi želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinama iki kambario temperatūros. Šampanas su cukrumi, citrinos sultimis pakaitinamas, kol cukrus pilnai ištirpsta. Supilama ištirpinta, atvėsinta želatina ir išmaišoma.

Braškės perpjaunamos per pusę ir išdėliojamos ant sustingusio kremo. Ant braškių užpilamas labai plonas želė sluoksnis (2-3 valg. š.) ir 15-20 min. dedama į šaldytuvą, kad sustingtų. Atsargiai supilama likusi želė ir vėl dedama į šaldytuvą 3-4 val. Šampano skonio tortas su braškėmis reikalauja nemažai laiko ir pastangų, bet rezultatas to vertas. Skanaus.

Komentarai

2015-04-26
Agne
Labai grazus ir skanus tortas Myliu
2013-10-09
Povilas
Jamam šitą reikalą  Juokas  bandysiu žmonos 30-mečiui šiandien užgamint, tikiuos pavyks ir patiks Mirktelti
2013-06-12
patiekalu-receptai.lt
0,5 citrinos sulciu ir reiskia puses citrinos sulciu. Citrina perpjauname per puse ir is vienos puses isspaudziame sultis ;-)
2013-06-12
ale
0.5 citrinos sulciu ko? ml, šaukšto ar dar ko?

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

svarcvaldo vysniu tortas 1
Švarcvaldo vyšnių tortas
Švarcvaldo vyšnių tortas su grietinėlės kremu, puoštas juoduoju šokoladu.
riesutinis tortas
Riešutinis tortas
Riešutinis tortas. Itin lengvai paruošiamas skanus riešutinis tortas su kondensuotu pienu ar "Rududu" kremu. Receptas su nuotraukomis.
sokoladinis tortas su morengais
Šokoladinis tortas su morengais
Šokoladinis tortas su morengais apibarstytas riešutais.
tortas tinginys
Tortas "Tinginys"
Tortas "Tinginys". Skanus ir lengvai paruošiamas tortas, kurio nereikia kepti.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.