patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tortas Avietėlė

tortas avietele Mums reikės:
500 ml grietinėlės 35 proc.
300 g šviežių arba šaldytų aviečių
100 g cukraus
25 g želatinos
1 pok. sausainių "Damų piršteliai"
1 pok. aviečių skonio želė
saujos aviečių papuošimui

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Tortas Avietėlė
Želatina išbrinkinama nedideliame vandens kiekyje apie 30 min. Išbrinkusi želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinama iki kambario temperatūros. Avietės sutrinamos blenderiu (šaldytos avietės atšildomos). Atšaldyta grietinėlė išplakama su cukrumi iki standumo. Atsargiai maišant, pamažu supilama želatina, sudedamos trintos avietės ir išmaišoma.

Pusė kiekio paruoštos avietinės masės supilama į torto formą. Sausainiai "Damų piršteliai" labai trumpam (1s) panardinami į cukraus sirupą (100 ml vandens ir 100 g cukraus) ir išdėliojami vienas prie kito ant avietinės masės. Supilama likusi avietinė masė, išlyginama ir dedama į šaldytuvą, kad sustingtų.

Aviečių skonio želė užpilama karštu vandeniu ir pamaišoma, kol ištirpsta. Atvėsusi skysta želė supila ant sustingusio torto. Dedama kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų. Tortas Avietėlė papuošiamas avietėmis ir patiekiamas. Tortas Avietėlė - švelnus, lengvai paruošiamas tortas, kurio nereikia kepti. Skanaus.

Komentarai

2013-11-02
Gabrielė
Labai skanus ir lengvai pagaminamas tortas Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tortas su maskarpones suriu
Tortas su Maskarponės sūriu
Tortas su Maskarponės sūriu ir šokoladine glazūra.
sokoladinis tortas su morengais
Šokoladinis tortas su morengais
Šokoladinis tortas su morengais apibarstytas riešutais.
kokosinis tortas
Kokosinis tortas
Kokosinis tortas su kondensuotu pienu, kokosų pienu, migdolais, grietinėle.
svarcvaldo vysniu tortas 1
Švarcvaldo vyšnių tortas
Švarcvaldo vyšnių tortas su grietinėlės kremu, puoštas juoduoju šokoladu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Edita
Man šitas receptas - puikus! Labai skaniai išsitroškina daugybė daržovių!
Ona
Esu si recepta gaminusi ir tikrai skanu ir sotu Myliu
Ema
Labai geras receptas, ką tik išbandžiau! Mirktelti
Neringa
Tortas super gavosi, labai skanus ir paprastas padaryti. Myliu
Evgenija
Torčiukas labai skanus kas ragavo visiems patiko. Viska dariau kaip parašyta, gal vos vos subliuško.  Myliu