patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tortas "Damų kaprizas"

tortas damu kaprizas Mums reikės:
Torto lakštams:
325 g miltų
180 g cukraus
30 g sviesto
2 kiaušinių
2 arb. š. kepimo miltelių
Kremui:
500 ml pieno
150 g cukraus
50 g miltų
2 kiaušinių
1 arb. š. vanilinio cukraus
Šokoladinei glazūrai:
150 g juodojo šokolado
100 ml grietinėlės 35 proc.

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Tortas "Damų kaprizas"
Kiaušiniai, sviestas, cukrus, kepimo milteliai sudedami į dubenį ir karšto vandens vonelėje, nuolat maišant, pakaitinama, kol ištirpsta sviestas. Palaipsniui suberiami miltai ir gerai išmaišoma. Tešla paliekama pilnai atvėsti. Torto tešla padalijama į 7 dalis. Ant kepimo popieriaus iškočiojami 2-3 mm storio apvalūs lakštai. Lakštai dedami į įkaitintą orkaitę ir kepami 200 laipsnių temperatūroje 3-5 min. Torto lakštai atvėsinami.

Paruošiamas kremas: miltai sumaišomi su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilami išplakti kiaušiniai ir viskas gerai išmaišoma. Nuolat maišant pamažu supilamas pienas ir vėl gerai išmaišoma. Dedama ant silpnos ugnies ir pastoviai maišant kaitinama, kol masė sutirštėja. Kremas nuimamas nuo ugnies ir atvėsinamas.
Imamas vienas torto lakštas ir ant jo tepamas paruoštas kremas. Toliau dedamas kitas lakštas, tepamas kremas ir taip pertepami visi lakštai. Torto viršus ir šonai aptepami kremu. Tortas "Damų kaprizas" dedamas į šaldytuvą ir paliekamas 6 val., kad lakštai persigertų kremu.

Šokoladinei glazūrai: šokoladas sulaužomas gabaliukais, supilama grietinėlė ir ant silpnos ugnies pakaitinama, kol šokoladas ištirpsta. Torto viršus ir šonai padengiami pravėsusia šokoladine glazūra. Tortas dedamas į šaldytuvą, kad šokoladinė glazūra sustingtų.
tortas damu kaprizas 1

Tortas "Damų kaprizas" - puikus pasirinkimas prie kavos puodelio. Skanaus.

Komentarai

2016-03-08
Egle
Super receptas. Kepiau jau ne vienam gimtadieniui, visiems labai patiko. Mirktelti
2015-01-04
Monika
Įdaras per daug saldus norisi kasko gaivaus tad idejau uogu ir dar trupucio citrinos rugsteles Šypsena
2013-12-30
Brigita
Labai puikus torčiukas  Šypsena
2013-09-28
Jelena
man labai patiko sitas receptas Mirktelti
2013-06-13
Erika
Tortas super! Labai skanus! Ragautojai torta suvalge per 5minutes. Todel teko kepti vel Šypsena Viskas gavosi is pirmo karto. Super!
2013-05-12
Dovile
Kepiau ir aš šita torta, man jo skonis panašus į tinginį. Šypsena Kitiems ragautojams labai patiko ir prašė ne vieną kartą iškepti. Viskas pavyko iš pirmo karto. Gana nesudėtingas receptukas kaip megėjai Šypsena
2011-06-10
migle
Galiu pasakyti tik tiek, kad darant is tokio kiekio paplociu tesla ir ja padalinus i 7dalis, gaunasi mazi paplociai!!! Vadinasi gaunasi mazas torciukas bet ne tortas...Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

zele tortas su persikais
Želė tortas su persikais
Želė tortas su persikais. Skirtingų spalvų ir skonių želė gabalėlių, persikų ir jogurto desertinis tortas.
morku tortas
Morkų tortas
Morkų tortas. Skanus ir lengvai paruošiamas tortas.
obuoliu tortas
Obuolių tortas
Obuolių tortas. Lengvai paruošiamas obuoliu tortas su saldžiu kiaušinių baltymų ir sviesto pertepimu.
maskarpones surio tortas su braskemis
Maskarponės sūrio tortas su braškėmis
Maskarponės sūrio tortas su braškėmis. Biskvitas, maskarponės sūrio kremas su kiaušiniais , cukraus pūdra,želatina, šviežios braškės.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Neringa
Tortas super gavosi, labai skanus ir paprastas padaryti. Myliu
Evgenija
Torčiukas labai skanus kas ragavo visiems patiko. Viska dariau kaip parašyta, gal vos vos subliuško.  Myliu
Reda
Ismeginau si recepta sunaus pirmojo gimtadienio proga. Ir galiu drasiai teigti, kad idetos pastangos buvo vertos galutinio rezultato. Nerealiai skanus tortas.
Joli
Nuostabus ir greitai paruosiamas pyragas, tik viena dalyka pakeiciau, tai antra karta kepdama dejau 100g maziau cukraus, nes toks biskiuka per saldus pirma karta buvo Šypsena
Sandra
Nuostabūs, dėjau dar džiovintas spanguoles, pasakiški sausainiai.  Myliu