patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tortas "Damų kaprizas"

tortas damu kaprizas Mums reikės:
Torto lakštams:
325 g miltų
180 g cukraus
30 g sviesto
2 kiaušinių
2 arb. š. kepimo miltelių
Kremui:
500 ml pieno
150 g cukraus
50 g miltų
2 kiaušinių
1 arb. š. vanilinio cukraus
Šokoladinei glazūrai:
150 g juodojo šokolado
100 ml grietinėlės 35 proc.

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Tortas "Damų kaprizas"
Kiaušiniai, sviestas, cukrus, kepimo milteliai sudedami į dubenį ir karšto vandens vonelėje, nuolat maišant, pakaitinama, kol ištirpsta sviestas. Palaipsniui suberiami miltai ir gerai išmaišoma. Tešla paliekama pilnai atvėsti. Torto tešla padalijama į 7 dalis. Ant kepimo popieriaus iškočiojami 2-3 mm storio apvalūs lakštai. Lakštai dedami į įkaitintą orkaitę ir kepami 200 laipsnių temperatūroje 3-5 min. Torto lakštai atvėsinami.

Paruošiamas kremas: miltai sumaišomi su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilami išplakti kiaušiniai ir viskas gerai išmaišoma. Nuolat maišant pamažu supilamas pienas ir vėl gerai išmaišoma. Dedama ant silpnos ugnies ir pastoviai maišant kaitinama, kol masė sutirštėja. Kremas nuimamas nuo ugnies ir atvėsinamas.
Imamas vienas torto lakštas ir ant jo tepamas paruoštas kremas. Toliau dedamas kitas lakštas, tepamas kremas ir taip pertepami visi lakštai. Torto viršus ir šonai aptepami kremu. Tortas "Damų kaprizas" dedamas į šaldytuvą ir paliekamas 6 val., kad lakštai persigertų kremu.

Šokoladinei glazūrai: šokoladas sulaužomas gabaliukais, supilama grietinėlė ir ant silpnos ugnies pakaitinama, kol šokoladas ištirpsta. Torto viršus ir šonai padengiami pravėsusia šokoladine glazūra. Tortas dedamas į šaldytuvą, kad šokoladinė glazūra sustingtų.
tortas damu kaprizas 1

Tortas "Damų kaprizas" - puikus pasirinkimas prie kavos puodelio. Skanaus.

Komentarai

2013-12-30
Brigita
Labai puikus torčiukas  Šypsena
2013-09-28
Jelena
man labai patiko sitas receptas Mirktelti
2013-06-13
Erika
Tortas super! Labai skanus! Ragautojai torta suvalge per 5minutes. Todel teko kepti vel Šypsena Viskas gavosi is pirmo karto. Super!
2013-05-12
Dovile
Kepiau ir aš šita torta, man jo skonis panašus į tinginį. Šypsena Kitiems ragautojams labai patiko ir prašė ne vieną kartą iškepti. Viskas pavyko iš pirmo karto. Gana nesudėtingas receptukas kaip megėjai Šypsena
2011-06-10
migle
Galiu pasakyti tik tiek, kad darant is tokio kiekio paplociu tesla ir ja padalinus i 7dalis, gaunasi mazi paplociai!!! Vadinasi gaunasi mazas torciukas bet ne tortas...Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tortas medutis
Tortas Medutis
Tortas Medutis. Gaivus, sluoksniuotas medaus tortas perteptas plaktos grietinės, cukraus, citrinos sulčių kremu. Receptas su detaliomis nuotraukomis.
riesutinis tortas
Riešutinis tortas
Riešutinis tortas. Itin lengvai paruošiamas skanus riešutinis tortas su kondensuotu pienu ar "Rududu" kremu. Receptas su nuotraukomis.
zefyru tortas
Zefyrų tortas
Zefyrų tortas su varške, kyviais ir želatinu.
apelsininis tortas su aguonomis
Apelsininis tortas su aguonomis
Apelsininis tortas su aguonomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Darius
Nu idomu kas cia gausis, pirma karta gaminsiu plova. Pamenu tevas ant lauzo dideliam ketaus puode gamindavo, nerealu budavo.
anonimas
Labai labai geras. Saldu bet i vieta Šypsena  Gali stoveti kuri laika ir vis tiek bus geras. Ir kas man svarbiausia jis yra lengvas ir greit padaromas.
Irmante
Sveikos, as aplamai nemegstu saldumynu gaminti man niekada niekas nesigauna... bet va velykom sugalvojau surizikuoti ir super receptukas,  gavosi labai puikiai Šypsena Dabar tik reikai sulaukti rytojaus ir ragauti Šypsena bet esu isitikinusi kad skonis bus tai pat geras kaip ir isvaizda Šypsena Jau vyras vis saldytuva varsto ir sake rytojaus nesulauks Juokas  Juokas
Juta
Kadangi iš po rudenėlio turim dar marinuotų baravykų ir voveraičių. Bus proga pabandyti tik gal dar truputį kokio faršiuko įdėsiu Šypsena Myliu Ačiū už receptą!!
Erika
O yra skirtumas kokius sausainius desi? Šypsena