patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tortas "Damų kaprizas"

tortas damu kaprizas Mums reikės:
Torto lakštams:
325 g miltų
180 g cukraus
30 g sviesto
2 kiaušinių
2 arb. š. kepimo miltelių
Kremui:
500 ml pieno
150 g cukraus
50 g miltų
2 kiaušinių
1 arb. š. vanilinio cukraus
Šokoladinei glazūrai:
150 g juodojo šokolado
100 ml grietinėlės 35 proc.

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Tortas "Damų kaprizas"
Kiaušiniai, sviestas, cukrus, kepimo milteliai sudedami į dubenį ir karšto vandens vonelėje, nuolat maišant, pakaitinama, kol ištirpsta sviestas. Palaipsniui suberiami miltai ir gerai išmaišoma. Tešla paliekama pilnai atvėsti. Torto tešla padalijama į 7 dalis. Ant kepimo popieriaus iškočiojami 2-3 mm storio apvalūs lakštai. Lakštai dedami į įkaitintą orkaitę ir kepami 200 laipsnių temperatūroje 3-5 min. Torto lakštai atvėsinami.

Paruošiamas kremas: miltai sumaišomi su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilami išplakti kiaušiniai ir viskas gerai išmaišoma. Nuolat maišant pamažu supilamas pienas ir vėl gerai išmaišoma. Dedama ant silpnos ugnies ir pastoviai maišant kaitinama, kol masė sutirštėja. Kremas nuimamas nuo ugnies ir atvėsinamas.
Imamas vienas torto lakštas ir ant jo tepamas paruoštas kremas. Toliau dedamas kitas lakštas, tepamas kremas ir taip pertepami visi lakštai. Torto viršus ir šonai aptepami kremu. Tortas "Damų kaprizas" dedamas į šaldytuvą ir paliekamas 6 val., kad lakštai persigertų kremu.

Šokoladinei glazūrai: šokoladas sulaužomas gabaliukais, supilama grietinėlė ir ant silpnos ugnies pakaitinama, kol šokoladas ištirpsta. Torto viršus ir šonai padengiami pravėsusia šokoladine glazūra. Tortas dedamas į šaldytuvą, kad šokoladinė glazūra sustingtų.
tortas damu kaprizas 1

Tortas "Damų kaprizas" - puikus pasirinkimas prie kavos puodelio. Skanaus.

Komentarai

2013-12-30
Brigita
Labai puikus torčiukas  Šypsena
2013-09-28
Jelena
man labai patiko sitas receptas Mirktelti
2013-06-13
Erika
Tortas super! Labai skanus! Ragautojai torta suvalge per 5minutes. Todel teko kepti vel Šypsena Viskas gavosi is pirmo karto. Super!
2013-05-12
Dovile
Kepiau ir aš šita torta, man jo skonis panašus į tinginį. Šypsena Kitiems ragautojams labai patiko ir prašė ne vieną kartą iškepti. Viskas pavyko iš pirmo karto. Gana nesudėtingas receptukas kaip megėjai Šypsena
2011-06-10
migle
Galiu pasakyti tik tiek, kad darant is tokio kiekio paplociu tesla ir ja padalinus i 7dalis, gaunasi mazi paplociai!!! Vadinasi gaunasi mazas torciukas bet ne tortas...Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sokoladinis tortas su morengais
Šokoladinis tortas su morengais
Šokoladinis tortas su morengais apibarstytas riešutais.
biskvitinis tortas su vaisiais ir zele gabaliukais
Biskvitinis tortas su vaisiais ir želė gabaliukais
Biskvitinis tortas su vaisiais ir želė gabaliukais. Labai lengvai paruošiamas skanus tortas su grietinėle ir vaisiais.
grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais
Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais
Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais. Greitai ir lengvai paruošiamas, gaivus tortas. Receptas su nuotrauka.
obuoliu tortas
Obuolių tortas
Obuolių tortas. Lengvai paruošiamas obuoliu tortas su saldžiu kiaušinių baltymų ir sviesto pertepimu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Lina
Fu - kas gali valgyti su inkstais? Aš išvis jokių mėsgalių nededu, svogūniuką su morkyte pakepinu ant sviestuko ir valgom su grietine. Laaabai skanu. Visa šeimyna lapnoja Šypsena
patiekalu-receptai.lt
Ne, Ema, kremui želatinos nereikia. Kremas turi šiek tiek įsigerti ir į lakštus.
Ema
O kremui nereikia zalatinos?
Karolina
Tikrai labai skanu ir iskepiau visai šeimai Juokas
anonimas
Kad vedarai netrukinetu ir neisbegtu bei butu grazios apvalios plonos formos, juos reikia prikimstus ideti i verdancio vandens puoda po viena ir su mentele graziai sulyginti kol jie igaus grazia tolygia apvalia mase, isimti ir isdelioti i skarda, bekepant tankiai susmaigstyti su dantu krapstukais ir palikti kol apkeps viena puse, ta pati padaryti ant apverstos puses, rezultatas super gaunasi.