patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tortas "Damų kaprizas"

tortas damu kaprizas Mums reikės:
Torto lakštams:
325 g miltų
180 g cukraus
30 g sviesto
2 kiaušinių
2 arb. š. kepimo miltelių
Kremui:
500 ml pieno
150 g cukraus
50 g miltų
2 kiaušinių
1 arb. š. vanilinio cukraus
Šokoladinei glazūrai:
150 g juodojo šokolado
100 ml grietinėlės 35 proc.

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Tortas "Damų kaprizas"
Kiaušiniai, sviestas, cukrus, kepimo milteliai sudedami į dubenį ir karšto vandens vonelėje, nuolat maišant, pakaitinama, kol ištirpsta sviestas. Palaipsniui suberiami miltai ir gerai išmaišoma. Tešla paliekama pilnai atvėsti. Torto tešla padalijama į 7 dalis. Ant kepimo popieriaus iškočiojami 2-3 mm storio apvalūs lakštai. Lakštai dedami į įkaitintą orkaitę ir kepami 200 laipsnių temperatūroje 3-5 min. Torto lakštai atvėsinami.

Paruošiamas kremas: miltai sumaišomi su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilami išplakti kiaušiniai ir viskas gerai išmaišoma. Nuolat maišant pamažu supilamas pienas ir vėl gerai išmaišoma. Dedama ant silpnos ugnies ir pastoviai maišant kaitinama, kol masė sutirštėja. Kremas nuimamas nuo ugnies ir atvėsinamas.
Imamas vienas torto lakštas ir ant jo tepamas paruoštas kremas. Toliau dedamas kitas lakštas, tepamas kremas ir taip pertepami visi lakštai. Torto viršus ir šonai aptepami kremu. Tortas "Damų kaprizas" dedamas į šaldytuvą ir paliekamas 6 val., kad lakštai persigertų kremu.

Šokoladinei glazūrai: šokoladas sulaužomas gabaliukais, supilama grietinėlė ir ant silpnos ugnies pakaitinama, kol šokoladas ištirpsta. Torto viršus ir šonai padengiami pravėsusia šokoladine glazūra. Tortas dedamas į šaldytuvą, kad šokoladinė glazūra sustingtų.
tortas damu kaprizas 1

Tortas "Damų kaprizas" - puikus pasirinkimas prie kavos puodelio. Skanaus.

Komentarai

2016-03-08
Egle
Super receptas. Kepiau jau ne vienam gimtadieniui, visiems labai patiko. Mirktelti
2015-01-04
Monika
Įdaras per daug saldus norisi kasko gaivaus tad idejau uogu ir dar trupucio citrinos rugsteles Šypsena
2013-12-30
Brigita
Labai puikus torčiukas  Šypsena
2013-09-28
Jelena
man labai patiko sitas receptas Mirktelti
2013-06-13
Erika
Tortas super! Labai skanus! Ragautojai torta suvalge per 5minutes. Todel teko kepti vel Šypsena Viskas gavosi is pirmo karto. Super!
2013-05-12
Dovile
Kepiau ir aš šita torta, man jo skonis panašus į tinginį. Šypsena Kitiems ragautojams labai patiko ir prašė ne vieną kartą iškepti. Viskas pavyko iš pirmo karto. Gana nesudėtingas receptukas kaip megėjai Šypsena
2011-06-10
migle
Galiu pasakyti tik tiek, kad darant is tokio kiekio paplociu tesla ir ja padalinus i 7dalis, gaunasi mazi paplociai!!! Vadinasi gaunasi mazas torciukas bet ne tortas...Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

zefyru tortas
Zefyrų tortas
Zefyrų tortas su varške, kyviais ir želatinu.
tortas pagunda
Tortas su morengais "Pagunda"
Tortas su morengais "Pagunda". Karamelionio biskvito, morengų, sviestinio, karamelinio, grietininio kremų tortas.
tortas mars
Tortas "Mars"
Tortas "Mars". Mars šokoladinių batonėlių, sausainių, kreminės varškės ir grietinėlės tortas.
tortas medutis
Tortas Medutis
Tortas Medutis. Gaivus, sluoksniuotas medaus tortas perteptas plaktos grietinės, cukraus, citrinos sulčių kremu. Receptas su detaliomis nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Viola
Labai jau skanus atrodo, tai bandysiu siandien pagamint Šypsena
Edita
Man šitas receptas - puikus! Labai skaniai išsitroškina daugybė daržovių!
Ona
Esu si recepta gaminusi ir tikrai skanu ir sotu Myliu
Ema
Labai geras receptas, ką tik išbandžiau! Mirktelti
Neringa
Tortas super gavosi, labai skanus ir paprastas padaryti. Myliu