patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tortas "Damų kaprizas"

tortas damu kaprizas Mums reikės:
Torto lakštams:
325 g miltų
180 g cukraus
30 g sviesto
2 kiaušinių
2 arb. š. kepimo miltelių
Kremui:
500 ml pieno
150 g cukraus
50 g miltų
2 kiaušinių
1 arb. š. vanilinio cukraus
Šokoladinei glazūrai:
150 g juodojo šokolado
100 ml grietinėlės 35 proc.

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Tortas "Damų kaprizas"
Kiaušiniai, sviestas, cukrus, kepimo milteliai sudedami į dubenį ir karšto vandens vonelėje, nuolat maišant, pakaitinama, kol ištirpsta sviestas. Palaipsniui suberiami miltai ir gerai išmaišoma. Tešla paliekama pilnai atvėsti. Torto tešla padalijama į 7 dalis. Ant kepimo popieriaus iškočiojami 2-3 mm storio apvalūs lakštai. Lakštai dedami į įkaitintą orkaitę ir kepami 200 laipsnių temperatūroje 3-5 min. Torto lakštai atvėsinami.

Paruošiamas kremas: miltai sumaišomi su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilami išplakti kiaušiniai ir viskas gerai išmaišoma. Nuolat maišant pamažu supilamas pienas ir vėl gerai išmaišoma. Dedama ant silpnos ugnies ir pastoviai maišant kaitinama, kol masė sutirštėja. Kremas nuimamas nuo ugnies ir atvėsinamas.
Imamas vienas torto lakštas ir ant jo tepamas paruoštas kremas. Toliau dedamas kitas lakštas, tepamas kremas ir taip pertepami visi lakštai. Torto viršus ir šonai aptepami kremu. Tortas "Damų kaprizas" dedamas į šaldytuvą ir paliekamas 6 val., kad lakštai persigertų kremu.

Šokoladinei glazūrai: šokoladas sulaužomas gabaliukais, supilama grietinėlė ir ant silpnos ugnies pakaitinama, kol šokoladas ištirpsta. Torto viršus ir šonai padengiami pravėsusia šokoladine glazūra. Tortas dedamas į šaldytuvą, kad šokoladinė glazūra sustingtų.
tortas damu kaprizas 1

Tortas "Damų kaprizas" - puikus pasirinkimas prie kavos puodelio. Skanaus.

Komentarai

2015-01-04
Monika
Įdaras per daug saldus norisi kasko gaivaus tad idejau uogu ir dar trupucio citrinos rugsteles Šypsena
2013-12-30
Brigita
Labai puikus torčiukas  Šypsena
2013-09-28
Jelena
man labai patiko sitas receptas Mirktelti
2013-06-13
Erika
Tortas super! Labai skanus! Ragautojai torta suvalge per 5minutes. Todel teko kepti vel Šypsena Viskas gavosi is pirmo karto. Super!
2013-05-12
Dovile
Kepiau ir aš šita torta, man jo skonis panašus į tinginį. Šypsena Kitiems ragautojams labai patiko ir prašė ne vieną kartą iškepti. Viskas pavyko iš pirmo karto. Gana nesudėtingas receptukas kaip megėjai Šypsena
2011-06-10
migle
Galiu pasakyti tik tiek, kad darant is tokio kiekio paplociu tesla ir ja padalinus i 7dalis, gaunasi mazi paplociai!!! Vadinasi gaunasi mazas torciukas bet ne tortas...Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

morku tortas
Morkų tortas
Morkų tortas. Skanus ir lengvai paruošiamas tortas.
tortas pagunda
Tortas su morengais "Pagunda"
Tortas su morengais "Pagunda". Karamelionio biskvito, morengų, sviestinio, karamelinio, grietininio kremų tortas.
riesutinis tortas
Riešutinis tortas
Riešutinis tortas. Itin lengvai paruošiamas skanus riešutinis tortas su kondensuotu pienu ar "Rududu" kremu. Receptas su nuotraukomis.
svarcvaldo vysniu tortas 1
Švarcvaldo vyšnių tortas
Švarcvaldo vyšnių tortas su grietinėlės kremu, puoštas juoduoju šokoladu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Justina
Labai paprastas ir skanus receptas ypač, kai nori suvilioti savo vyrą, kuris šiaip paprastai linkęs valgyti mėsą ir bulves Šypsena
kristute
Pirmą kartą kepiau ir likau labai patenkinta rezultatu. Išėjo fantastiškas! Žinau kad jį kepsiu dar ne vieną kartą. Ačiū už paprastą ir tikrai gerą receptą.  Myliu
Vestina
O Dieve koks nerealus plovas. Žiauriai skanus. Myliu tą žmogų kuris tai sukūrė. WOW!!!!! 10 balų.  Myliu  Šypsena
Uošvis
Įdėkit truputi čili pipirų, lauro lapo ir pakepinkit spirgiukus su svogunais ir morkomis. Bus pasaka Šypsena
patiekalu-receptai.lt
Naudojamos "žalios" bulvės.