patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Morenginis tortas "Griuvėsiai"

tortas griuvesiai Mums reikės:
4 kiaušinių baltymų
1 stiklinės cukraus
Kremui:
4 kiaušinių trynių
0,5 stiklinės pieno
0,5 stiklinės cukraus
200 g sviesto
Papuošimui:
6 valg. šaukštų grietinės
6 valg. šaukštų cukraus
6 valg. šaukštų kakavos

Gaminame. Morenginis tortas "Griuvėsiai"
Kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų, palaipsniui pilant cukrų. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir konditeriniu maišeliu arba tiesiog šaukštu, formuojame baltymų kauburėlius.tortas griuvesiai 2
Kepame 80-100 laipsnių karščio orkaitėje apie 1 val. (priklauso nuo kauburėlių dydžio). Iškepus dar palaikome orkaitėje 30 min. Labai svarbu nevarstyti orkaitės durelių, kad nesukristų.tortas griuvesiai 3
Torto "Griuvėsiai" kremui: kiaušinių trynius ištrinami su cukrumi iki baltumo, pilame pieną, išmaišome ir ant silpnos ugnies kaitiname visą laiką maišant, kol masė sutirštėja. Masę atvėsiname, dedame suminkštintą sviestą ir viską gerai išplakame iki purumo.
Kiekvieną torto kauburėlį aptepame kremu ir krauname vienas ant kito, kad susidarytų kaip "tortas - kalnas". Tortas "Griuvėsiai" gali būti pabarstytas graikiškais riešutais.
Torto papuošimui: grietinę, cukrų, kakavą sumaišome ir pakaitiname kol užvirs. Atvėsiname, gražiai apšlakstome tortą ir dedame kelioms valandoms į šaldytuvą.tortas griuvesiai 4
Šiuo tortu "Griuvėsiai" dėl jo išsiskiriančio skonio ir lengvumo mėgausis ir vaikai, ir suaugę. Skanaus.

Komentarai

2011-12-04
lika
As apie sviestini krema turejau omeny, kuris tepamas pats pirmas ir ant morengu...nzn man kai pirma syk dariau morengai isilydo...o antra kart darydama tepiau maziau ir buvo liuks.
2011-11-21
Aiste
Kepiau, labai skaniai gavosi, niekas nesubliusko, o va teta kepe, jai nesigavo, boksteliai subliusko, siandien si torta kepsiu antra karta, tikrai labai skanu ir paprasta pasigaminti Šypsena o ir atrodo labai isvaizdziai sis tortas. Siulyciau nepagaileti gaminant graik.riesutu, nes visa skoni suteikia Šypsena siandien ju desiu ypac daug  Mirktelti
2011-02-18
Deimante
ziaurei megstu morengus. daznai kepu. ir dar turiu svajone ismokti kepti koki nors torta Mirktelti taigi manau sitas man bus kaip tik  Myliu begu plakti baltymu  Šypsena
2011-02-09
Virgute
kaip tik siuo momentu bandau kepti ir pradejau panikuot... Nelaiko nervai is boksteliu issiskiria kazkoks skystis, turbut cukrus, gal per mazas karstis? jau valanda kepa, bet morengai nekeicia spalvos, kaip zinot ar iskepe? Liūdesys
2010-11-24
patiekalu-receptai.lt
Kremui naudojamas sviestas, ne tepus mišinys. Dėl kiaušinio trynio atsakyta ankstesniuose komentaruose Šypsena
2010-11-23
Marija
o man visai nesigavo - boksteliai supliusko, nors ir laikiau orkaitej dar pusvalandi, nuo kepimo popieriaus nuimt neina, kremas skystas visai - niekas nesigavo, o taip su meile gaminau... kazin ka dariau ne taip? patarkit... ir baltymus atrodo isplakiau... gal juos vienus plakt be cukraus ar kaip... nebeturiu supratimo... Liūdesys
2010-09-23
Milda
dar verta paminėti, kad baltymai turi būti ne kątik iš šaldytuvo, o kambario temperatūros. ir įsitikinkit, kad indas, kuriame plakate, yra visiškai švarus. bent truputis riebalų pateks į masę - ir morengams amen Mirktelti
2010-07-22
Monikita
mmm...labai skanus... Myliu
2010-06-25
patiekalu-receptai.lt
Greičiausiai nepakankamai išplakate baltymus. Atskiriant kiaušinio baltymus negali patekti ne truputis trynio. Baltymai plakami iki standžių putų (apvertus indą turi nebėgti). Mirktelti Kad baltymai geriau išsiplaktų, galima įdėti žiupsnelį druskos.
2010-06-23
Neringa
nu niekaip nesigauna man tuos bokstelius padaryt.. kol plaku baltymus lyg ir gaunas standus tokie, o pilant cukru pasidaro tokia kose ir tik blynai iseina .. ka ne taip darau? gal iskart baltymus plakt su cukrum?
2010-06-18
Sandra
Pasaka, ne tortas!!! Valgem, ir pirstus laizemes Myliu  Tikrai labai skanus, visiem siulyciau pabandyti Mirktelti
2010-03-25
Linas
Dėmesio! Tortas pavojingai skanus, atsargiai Šypsena
2010-03-25
Agne
Ir mano mama tokį kepa...tik vadina "Grafo griuvėsiai". Labai skanu prie kavos.
2010-03-25
greta
gal ir nieko....

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais
Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais
Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais. Greitai ir lengvai paruošiamas, gaivus tortas. Receptas su nuotrauka.
tortas Napoleonas
Tortas Napoleonas
Tortas Napoleonas. Tradicinis kapotos tešlos ir virto vanilinio kremo tortas Napoleonas SU NUOTRAUKOMIS.
zele tortas su persikais
Želė tortas su persikais
Želė tortas su persikais. Skirtingų spalvų ir skonių želė gabalėlių, persikų ir jogurto desertinis tortas.
svarcvaldo vysniu tortas 1
Švarcvaldo vyšnių tortas
Švarcvaldo vyšnių tortas su grietinėlės kremu, puoštas juoduoju šokoladu.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.