patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tortas "Mars"

tortas mars Mums reikės:
250 g šokoladinių sausainių
150 g sviesto
400 g kreminės varškės
3 arb. š. želatino
1 arb. š. vanilės
120 g cukraus
300 ml grietinėlės 35 proc.
3 šokoladinių batonėlių „Mars“
Papuošimui:
aviečių ar kitų uogų
smulkintų migdolų

Gaminame. Tortas "Mars"
Sausainiai sutrinami blenderyje ir sumaišomi su ištirpintu sviestu. Apvali 22-24 cm skersmens kepimo forma su aukštais nuimamais kraštais išklojama kepimo popieriumi. Sudedama sausainių masė ir paskleidžiama ant formos dugno ir kraštų. Uždengiama plėvele ir dedama 1 val. į šaldytuvą. Želatinas išbrinkinamas nedideliame vandens kiekyje ir pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kad ištirptų.

Varškė gerai išplakama su cukrumi ir vanile. Šokoladiniai batonėliai supjaustomi nedideliais gabaliukais ir sumaišomi su varške. Atskirai išplakama grietinėlė. Į varškės masę, nuolat maišant, pamažu supilamas želatinas. Palaipsniui supilama išplakta grietinėlė. Gauta masė sukrečiama ant sausainių masės ir išlyginama.

Tortas dedamas į šaldytuvą 4-6 val., kad sustingtų. Tortas "Mars" papuošiamas avietėmis ir apibarstomas smulkintais migdolais. Tortas "Mars" - lengvai ir greitai pagaminamas tortas. Skanaus.

Komentarai

2014-03-11
Karina
Kaip suprasti karšto vandens voneleje?
2014-01-03
coliuke
Labai geras torto skonis, dariau Naujiems Metams, visiems labai patiko. Nesunkiai pagaminamas, o skonis subtilus. Apskritai, labai geras šitas puslapis, paskutniu metu gaminu tik pagal čia pateiktus receptus ir dar nė karto nenusivyliau  Myliu
2012-11-27
Laura
Super tortas Mirktelti seimai ir draugams labai patiko Mirktelti greitai ir nesunkiai pagaminamas Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais
Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais
Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais. Greitai ir lengvai paruošiamas, gaivus tortas. Receptas su nuotrauka.
apelsininis tortas su aguonomis
Apelsininis tortas su aguonomis
Apelsininis tortas su aguonomis.
tortas avietele
Tortas Avietėlė
Tortas Avietėlė - švelnus, lengvai paruošiamas tortas, kurio nereikia kepti.
kokosinis tortas
Kokosinis tortas
Kokosinis tortas su kondensuotu pienu, kokosų pienu, migdolais, grietinėle.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.