patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tortas Napoleonas

tortas Napoleonas Mums reikės:
Tešlai:
700 g miltų
500 g sviesto
1 kiaušinio
4 valg. šaukštų grietinės
žiupsnelio druskos
Kremui:
500 g sviesto
120 g miltų
350 g cukraus
2 kiaušinio trynių
1 stiklinės pieno
1 pakelis vanilinio cukraus

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Tortas Napoleonas
Ant medinės lentos paberiame miltus, užbarstome druskos, padarome duobutę, supilame grietinę, įmušame kiaušinį, sudedame atšaldyto sviesto gabaliukus ir kapojame tol, kol nelieka sausų miltų. Tada tešlą suspaudžiame į rutuliuką, pridengiame ir atšaldome. Imame po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočiojame plonyčius papločius.tortas Napoleonas 1
Apipjauname pagal pageidaujamo dydžio formą ir subadome šakute. Skardą išklojame kepimo popieriumi, šiek tiek sudrėkiname vandeniu, dedame paplotį ir kepame 170-180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagelsta. Taip išsikepame visus torto papločius.tortas Napoleonas 2
Nuopjovas taip pat išsikepame, nes bus reikalingos apibarstymui. Atvėsusias nuopjovas sutrupiname.
Torto Napoleonas kremui skirtą sviestą išlydome, suberiame miltus ir maišant pakaitiname, kol miltai pradeda gelsti. Atskirai užviriname pieną su cukrumi ir plona srovele stipriai maišant supilame į sviestą su miltais. Nuolat maišant truputį pakaitiname, nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname. Tada po vieną įmušame kiaušinio trynius, suberiame vanilinį cukrų ir gerai išplakame, kol kremas tortui pasidaro purus.
Atvėsusius torto papločius pertepame paruoštu kremu, truputį paspaudžiame. Galima vieną paplotį pertepti rūgštesne uogiene (pvz. spanguolių). Torto viršų ir kraštus aptepame kremu ir apibarstome trupiniais. Perteptas tortas Napoleonas išlaikomas per naktį, kad kremas geriau įsigertų į papločius. Skanaus.

Komentarai

2014-05-20
jur
Sviestas atsiskiria tada, kai pieno per mažai.
2013-10-07
Rasa
LABAI SKANUS tortas. Tikrai man gerai pasisieke iskepti pirma Napoleona po 20 metu. Sveciai buvo suzaveti ir tuoj pat dingo Napoleonas nuo lekstes! Fantastiskas skanumas! Bravo uz toki lengva recepta!!
2013-03-26
Ruta
Sviestas atsiskiria tad jei skiriasi temperatura uzplikytu miltu kremo ir sviesto taip kad sekmes bandymuose.
2013-02-12
Rasa
Aš kremą visada darau taip ir visada puikiai viskas gaunasi. Į metalini puodelį suberiam miltus ir po truputi pilame pieną ir maišome, kad nesusidarytu gumuliukų, sudedame visus kitus produktus išskirus sviestą, gerai išmaišome ir statome ant ugnies nuolat maišome, nes masė labai svyla. Kaitiname kol masė pradės tirštėti, pasidarys grietinės tirštumo. Tada nukeliame nuo ugnies ir atšaldome iki kambario temperaturos. Tada mikseriu išplakame kambario temperaturos sviesta ir i ji dedame miltu masę. Viską kartu paplakame iki vientisos mases. Svarbu, kad sviestas ir miltu masė butu vienodos temperaturos. Aš miltų masę išsiverdu iš vakaro, o sviestą išimu iš šaldytuvo.
2013-02-04
Julija
Sveiki, ir as kepiau torta, is puses normos ir mazesnius lakstus. Lakstai gavosi labai trapus, luzinejo, nors dariau viska pagal rezepta ir sveriau skaitmeninemis svarstyklemis! Verdant krema, sviestas taip pat atsiskyre (nors kokybe jo l. gera), likusi taip pat nupyliau ir krema siek tiek parugstinau. Isejo geros konsistencijos. Mano nuomone, siam tortui labiau tiktu sluoksniuotoji tesla, o ne kapotine. Sviesto norma beveik nesiskiria, o ir paruosti lengviau. Dar geriau pirkti gatava tesla. O ir pirktinis panasu, kad is sluoksniuotos teslos! Patarimas skubancioms: tesla dekit i saldykli mazomis porcijomis, kol vieni lakstai kepa, likusi tesla jau pakankamai bus atsalusi kociojimui. Na o brendis ne pro sali po torto, kad geriau virskintu! Sekmes!
2013-01-31
Regina
Merginos, sviestas atsiskiria tikriausia tada, kai jis nėra geras - yra gi dabar visokie sviesto tepalai.
2013-01-15
Rence
Jau du kartus kepiau si torta ir abu kartus gavosi super Mirktelti, kremas taip pat puikiai pavyko is pirmo karto, niekas neatsiskyre Šypsena, kepsiu ji dar daug daug kartu. Superinis torciukas Mirktelti
2012-12-14
Renata
Man gavosi pagal sita recepta 23 lakstai, tikiuosi as ne per plonai pavariau Šypsena niekad nesu dariusi, net nezinau kaip gausis, biski jaudinuosi Mirktelti
2012-11-29
Edita
Man jis labai patinka. Tikrai skanus tortas smaliziams Mirktelti Myliu
2012-07-05
Gabija
Labai skanus tortas gavosi. Mirktelti Šypsena Visa seima patenkinta, nes dukrytes gimtadieniaui pabandziau iskept viesiem draugam patiko ir jai patiko. Dukryte prase dar iskepti. Taigi, aciu kas idejo recepta, ji apsimoka daryti... Šypsena
2012-05-16
Kristina
Bet kap suprantu galima ir pirktinius lakstus naudot? Šypsena
2012-05-12
deivis
O kiek maždaug reikia kepti lakstus laiko? Ir kiek laiko reik tesla šaldytuve laikyti? Iš anksto dekui. Šypsena
2012-04-12
Aušrinė
Puikus tortas, man labai patiko, tik aš papuošimui nedėjau nieko. Šypsena
2012-04-05
Iewawa
Sis Napoleonas labai labai labai skanusss.
2012-02-17
Aldona
nu va padariau ir as...labai skanus apsimoka daryti...didelis gaunas..tik as ant virsaus dejau riesutus maltus... Mirktelti
2012-02-08
inga
O kiek cia mazdaug didelis buna? As noriu padaryti gimtadienio progai, tai nezinau koks cia didumas, o musu liaudes 13 zmoniu kazinkiek uztektu? Mirktelti
2012-01-18
Ramunė
Tortas gavosi labai skanus. Tik pagal senovinį receptą reikia 80 g konjako pilti gaminant kremą. Gavosi super. Šypsena O kad sviestas neatsisskirtų darant kremą, reikia labai stipriai plakti. Rankom nesigavo, tai panaudojau mikserį. Tada išėjo vietisa masė ir viskas puikiai pavyko. Pagaminti užtrunka apie 2 valandas, tačiau būtina palaikyti šaldytuve, kad įgautų tikrą skonį. Šypsena
2012-01-05
Karolina
Siaip as bandziau, labai skanu ! Šypsena
2011-12-31
gintarė
Tas tortas tiesiog nuostabus!!! Mirktelti Šypsena Myliu
2011-12-25
zita
Gal per daug kaitinat kai supilat piena uztat ir atsiskiria sviestas. Reik po truputi pilti ir intensyviai maisyti, bet kai jau visa supylet tik trumpai pakaitinti ir tada nukelti. Na man visada iseina kremas, o lakstai ne Mirktelti
2011-12-17
Alex
Ne nu...lakštai pirktiniai, kremas su kondensuotu...tuomet paprasčiau nusipirkti parduotuvėje, vistiek sh.... o ne Napoleonas gausis Mirktelti
2011-12-17
Zita
Lakštus galima nusipirkti Sostinės turguje. Jie taip ir vadinasi - lakštai napoleonui, tik reikia pirkti Alytaus, o ne Dzūkijos įmones, nes pastarieji kieti. Pertepimui galima naudoti labai paprasta kremą su kondensuotu pienu ir sviestu. Internete yra daug variantų. Sekmės
2011-12-12
inga
tai gal tada ir gerai, kad nupilu, ne toks riebus gaunasi...mano seima nesiskunde kad riebus, man taip pat jis skanus labai buvo Šypsena ant kuciu kepsiu vel Šypsena
2011-12-10
Ineta
Man pagal si recepta tortas gavosi per riebus. Kita kart as jo nedaryciau.... Tas sviestas ir man atsiskyre, bet pagal recepta, reik ji isplakti, tad isplakus, gavosi vientisa mase.
2011-12-04
inga
Gal kuri dariusi galetu paaiskinti, kaip ta pertepima isvirti, kad neatsiskirtu sviestas nuo bendros mases. As ji kai pakaitinu (viska bendrai jau supylus), bemaisant sviestas atsiskiria. Gal ka ne tai darau? Is anksto aciu uz atsakymus (torta jau dariau 4kartus, gavosi taip pat, tai nupilu ta sviesta atsiskyrusi, ir pertepu tik ta mase likusia) Šypsena
2011-11-22
evelina
bandziau, pradzioje buvo problemu kol iskocioji ta tesla Nelaiko nervai , bet visa kita buvo liux! Myliu Nelaiko nervai tik kad tie lakstai labai trupa, bet visiems labai labai patiko! o laiko jis uzema apie 4 valandas, kol uzsaldai, kol iskepti.... Skonis fantastiskas!!!! Myliu
2011-11-21
Giedre
Laba vakara, norejau paklausti paneliu perkanciu lakstus siam tortui, kokius jus lakstus perkat? Skirtus specialiai tortui ar kokius? Šypsena Dekui.
2011-10-29
Vaiva
Labai gerai sviestą sutarkuoti burokine tarka. Sviesto gabaliuką pavoliojant miltuose... lengviau sukapot.
2011-10-17
inga
Labai skanus tortas, siandien kepsiu antra, labai patiko visiems kas valge Šypsena. Pertepimas nesigavo vientisas, sviestas atsiskyre nuo bendros mases.
2011-10-06
aiste
bandysim kepti Šypsena  Šypsena
2011-09-23
Eva
Vakar iskepiau, siandien valgiau, skonis sio torto pasakiskas!!!! Bet darbo ir laiko irgi nemazai reikia. Šypsena
2011-09-14
Lina
koks dar pertepimas tinka Napoleonui? Myliu
2011-09-07
Ingutea
mano lakstai kazkodel nesikociojo labai lengvai...na, bus matyti, kaip atrodys, kai iskeps  Šypsena
2011-09-05
patiekalu-receptai.lt
Tuo tortas Napoleonas ir issiskiria is kitu tortu Mirktelti Valgant jis tikrai neatrodo sausas Šypsena
2011-09-05
Ilona
Dar nebandziau, bet kazka man sis receptas primena... ar tai tik ne kibinu tesla?  I kibinus dedu 500g miltu , 200g sviesto, 2 kiausiniai, 200 gr grietines. Plius minus konsistencija skiriasi. Kibinai tai super, o va tortas ar ne per sausas?
2011-08-17
Kristina
Sveikos. Kiek gaminau si torta visada pirkau lakstus ir gana skanus iseina, beto man atrodo ir pigiau butu. Aisku pas mane kremas kitokios sudeties buvo. Sita reiks pabandyt pagamint Šypsena
2011-07-25
laima
reiks pabandyti pats skanausias tortas Šypsena  Šypsena  Šypsena gal dar kas turit torto purienos recepta?
2011-07-13
eneira
As taip pat darau Napoleono torta jau daugybe metu, bet i krema niekada nededu vaniles, o  tik citrinu sulciu sv. spaustu. Va cia tai torto skonis... mmm... o siaip tikras Napoleonas su konjaku daromas. Šypsena
2011-06-24
Jurgita
Bandau ir as..  Mirktelti
2011-06-13
Evelina
Mazdaug kiek laiko ji reikia gaminti? Šypsena  
2011-06-05
Orinta
na man labai patinka sitas tortas Napoleonas, bandysiu ir as ji pasidaryti tikiuosi, kad pavyks Šypsena  Šypsena
2011-05-05
Valda
Kiek laiko tesla reikia atsaldyti?
2011-03-24
aina
Man irgi gavosi per daug trapi tesla, neimanoma paimti i rankas nesulauzant. Manau tesloje reiketu maziau sviesto...
2011-03-24
Jurgita
Siandien kepiau ta torta. Laukiam nesulaukiam kada galesim paragaut  Šypsena
2011-02-02
Reda
iskepti lakstai labai trapus, kad net luzineja, gal sukapojau tesla per daug?
2010-12-23
ALA
sveikos, as sviesta supjaustau ir sumetu viska kartu ir minkau su rankomis labai puikiai gaunasi gal net geriau Šypsena
2010-10-22
laima
merginos, patarimas del teslos: as supjaustau salta sviesta kubeliais ir sumetu y miltus,o maisau as su mixeriu, su teslai skirtom sluotelem, zymiai greiciau ir lakstai iskepa puikus.o y pertepima as spaudziu daugiau citrinos sulciu, man skaniau, gaivesnis tortas gaunasi.
2010-09-24
Jrt
Labuka. O jei stiklinemis? Kaip butu su tais miltais, nes neturiu jokio indo nezinau kaip su tais gramais? Aciuka Šypsena
2010-08-01
sandra
aciukas uz toky receptuka padarysiu  sawo waikino gimtadieniuko proga Šypsena
2010-07-08
Reda
Musu seimai labai patinka sis tortas Napoleonas butinai pabandysiu pasigaminti. Mirktelti
2010-06-25
Patiekalu receptai
Taip. Stambesniu peiliu kapojame (vis sustumdami viską į vieną krūvą) tol, kol visi ingredientai susimaišo į vientisą masę ir nelieka sausų miltų.
2010-05-25
Dainora
ka reiskia ir kapojame tol, kol nelieka sausų miltų. cia reikia su peiliu supjaustyti ar ka daryti??  Liūdesys
2010-05-22
Patiekalu receptai
Pagal pateikta recepta gaunasi apie 10-12 torto "Napoleonas" lakstu. Sekmes Šypsena
2010-05-22
SIMONA
sakykite, kiek gaunasi lakštų?
2010-05-17
Patiekalu receptai
Skirtumas zinoma bus, taciau tikekimes, kad pirktiniai paplociai ganetinai geri ir tortas napoleonas iseis skanus. Sekmes Šypsena
2010-05-16
Egle
Ar skonis bus tas pats, jei naudosiu pirktus napaleono torto paplocius?
2010-04-02
Patiekalu receptai
Jei Napoleno kremas bus per skystas, tortas permirks ir "sukris". Kremas turėtų būti lengvai tepamos konsistencijos, bet ne per skystas ir "nevarvėti".
2010-04-01
Agne
O ką daryt jei torto kremą padariau per skystą? Galima dadėti miltų? 
2010-03-31
Valentina
Šitas Napoleonas - mėgstamiausias mano tortas Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tortas avietele
Tortas Avietėlė
Tortas Avietėlė - švelnus, lengvai paruošiamas tortas, kurio nereikia kepti.
sampano skonio tortas su braskemis
Šampano skonio tortas su braškėmis
Išskirtinio skonio šampano skonio tortas su braškėmis. Skanus , lengvas ir labai viliojantis.
tortas su graikiskais riesutais
Tortas su graikiškais riešutais
Tortas su graikiškais riešutais. Ypač lengvo torto receptas su nuotrauka.
svarcvaldo vysniu tortas 1
Švarcvaldo vyšnių tortas
Švarcvaldo vyšnių tortas su grietinėlės kremu, puoštas juoduoju šokoladu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Arturas
Pati skaniausia ir megiamiausi sriuba. Be to ir paruosimas labai paprastas ir lengvas Šypsena
Kamile
labai skanūs ledai, aciu uz receptuką! Myliu  Šypsena
Vida
Labai skanus varsketukai gavosi aciu uz receptuka Mirktelti
Viktorija
Žuvį tik apkepus keptuvėje, bulvės apskrunda greičiau nei iškepa pati žuvis (žuvis viduje liko žalia). Todėl viską dar kepiau orkaitėje. Pats receptas neblogas, patiekalas valgytojams patiko Šypsena
jovita
vegetariškas receptas. Labai skanu Šypsena  Myliu