patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tortas Praha su griliažu

tortas praha su griliazu Mums reikės:
Torto biskvitui:
6 kiaušinių
150 g cukraus
115 g miltų
40 g sviesto
25 g kakavos
Kremui:
150 g sviesto
150 ml grietinėlės 35 proc.
120 g cukraus
kelių lašų vanilės ekstrakto
paruošto griliažo

Gaminame. Tortas Praha su griliažu

Biskvitui: atskiriami kiaušinių tryniai ir baltymai. Tryniai su 80 g cukraus išplakami iki baltos masės. Baltymai išplakami iki standžių putų pamažu pilant likusį cukrų. Išplakta baltymų masė turi būti standi ir blizgi. Atsargiai sumaišomi išplakti tryniai ir baltymai. Į persijotus miltus suberiama kakava ir pamažu supilama į kiaušinių masę. Šaukštu, maišant aukštyn žemyn, atsargiai išmaišoma. Supilamas ištirpintas, truputį pravėsintas sviestas ir dar kartą viskas lengvai išmaišoma.
Biskvito tešla supilama į apvalią 23 cm skersmens kepimo formą, išteptą sviestu ir pabarstytą miltais. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Biskvitas 10 min. pravėsinamas kepimo formoje, po to išimamas iš formos, padedamas ant grotelių ir paliekamas 6-8 val. arba per naktį.

Griliažui:
50 g migdolų
120 g cukraus
35 ml vandens
1 arb. š. citrinos sulčių
Pertepimui:
50 g abrikosų džemo
Šokoladinei glazūrai:
100 g juodojo šokolado
80 g sviesto

Pagaminamas griliažas. Migdolai pora kartų užplikomi verdančiu vandeniu ir palaikomi vandenyje  apie 10 min., kad odelė lengvai nusiimtų. Vandenį nupilus, nuo migdolų nuvalomos odelės. Nusausinti migdolai suberiami į skardelę ir paskrudinami orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 15 min. Migdolai suberiami į blenderį ir truputį pasmulkinami (ne labai smulkiai). Į keptuvę ar puodą storu dugnu supilamas vanduo, cukrus ir maišant pakaitinama, kol užverda. Nuimamos susidariusios putos ir ant vidutinės ugnies paverdama 5-7 min., nuolat maišant, kol gaunasi karamelė. Baigiant virti supilamos citrinos sultys, suberiami migdolai ir greitai išmaišoma. Griliažinė masė išpilama ant sviestinio popieriaus, išlyginamas paviršius ir paliekama 1 val., kad sustingtų.tortas praha su griliazu 1

Sustingęs griliažas sulaužomas gabaliukais. Griliažo gabaliukai sudedami į blenderį ir susmulkinami (keli griliažo gabaliukai paliekami torto papuošimui).
Kremui: cukrus pakepinamas keptuvėje, kol gražiai paruduoja, pamažu supilama grietinėlė ir pakaitinama, kol cukrus pilnai ištirpsta. Atvėsinama. Kambario temperatūros sviestas gerai išplakamas, pamažu supilamas atvėsęs karamelinis sirupas, įlašinama vanilės ekstrakto, suberiamas susmulkintas griliažas ir viskas gerai išmaišoma.
Biskvitas padalijamas į 3 lakštus. Ant apatinio biskvito lakšto užtepama pusę kiekio kremo, uždengiama antru biskvito lakštu ir vėl pertepama kremu.tortas praha su griliazu 2
Dedamas trečias biskvito lakštas, kuris aptepamas pašildytu abrikosų džemu. Tortas Praha su griliažu dedamas į šaldytuvą ir paliekamas 1-2 val.
Šokoladinei glazūrai: šokoladas sulaužomas gabaliukais ir ištirpinamas karšto vandens vonelėje kartu su sviestu. Truputį atvėsinama, užpilama ant torto ir tolygiai paskleidžiama ant torto viršaus ir šonų. Tortas Praha su griliažu papuošiamas griliažo gabaliukais ir dedamas 2-3 val. į  šaldytuvą. Skanaus.

Komentarai

2017-10-31
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
2012-01-09
ruta
gaminau pagal si recepta labai patiko Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

obuoliu tortas
Obuolių tortas
Obuolių tortas. Lengvai paruošiamas obuoliu tortas su saldžiu kiaušinių baltymų ir sviesto pertepimu.
tortas damu kaprizas
Tortas "Damų kaprizas"
Biskvito ir saldaus kremo tortas "Damų kaprizas" papuoštas šokoladine glazūra.
tortas pauksciu pienas
Tortas "Paukščių pienas"
Tortas "Paukščių pienas". Klasikinis, lengvas ir skanus tortas su "paukščių pienu".
kokosinis tortas
Kokosinis tortas
Kokosinis tortas su kondensuotu pienu, kokosų pienu, migdolais, grietinėle.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena