patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tortas su Maskarponės sūriu

tortas su maskarpones suriu Mums reikės:
Biskvitui:
3 kiaušinių
1,5 valg. š. miltų
1 valg. š. krakmolo
2 valg. š. cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Kremui:
250 g Maskarponės sūrio
250 ml grietinėlės 35 proc.
200 ml natūralaus jogurto
1 valg. š. vanilinio cukraus
150 g cukraus pudros
20 g želatinos
1 citrinos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Tortas su Maskarponės sūriu.
Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Baltymai su cukrumi ir žiupsneliu druskos išplakami iki standžių putų. Po vieną sudedami tryniai ir išmaišoma iki vientisos masės. Miltai sumaišomi su krakmolu, kepimo milteliais ir suberiami į kiaušinių masę. Viskas atsargiai išmaišoma. Paruošta biskvito tešla supilama į sviestu pateptą 22 cm skersmens kepimo formą.tortas su maskarpones suriu 1
Forma dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180-190 laipsnių temperatūroje apie 12-15 min., kol torto biskvitas gražiai pagelsta. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Iškepęs torto biskvitas atvėsinamas.tortas su maskarpones suriu 2

Torto kremui: išspaudžiamos citrinos sultys. Želatina išbrinkinama nedideliame vandens kiekyje  (apie 60 ml) ir pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų. Į indą supilamas jogurtas, citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, cukraus pudra, sudedamas maskarponės sūris ir išplakama. Pamažu supilama atvėsusi želatina ir gerai išplakama. Kitame inde iki standumo išplakama grietinėlė. Išplakta grietinėlė sumaišoma su maskarponės sūrio - jogurto mase.
Torto biskvitas įdedamas į kepimo formą (kurioje kepė) ir ant jo užpilamas paruoštas maskarponės sūrio kremas. Tortas su Maskarponės sūriu dedamas į šaldytuvą 3 - 4 val., kad kremas sustingtų.

Šokoladinei glazūrai: 100 g juodojo šokolado
3 valg. šaukštų grietinėlės

Grietinėlė pakaitinama iki užvirimo, suberiamas smulkiai sulaužytas šokoladas ir pamaišoma, kol šokoladas ištirpsta. Ant sustingusio torto viršaus užpilama pravėsusi šokoladinė glazūra. Tortas su Maskarpones sūriu gali būti papuoštas braškėmis ar avietėmis. Skanaus.

Komentarai

2014-03-27
Judita
kepant biskvita tryniu nuo baltymu neatskiriu, o plaku kartu ir man viskas graziai gaunasi...gal cia kaip kas ipranta ir taip ir daro...receptukas super geras...tik as dedu surio puse kilogramo...
2014-02-03
sonata
super...labai skanus ir gaivus...greitai pagaminamas
2011-01-09
elena
...labai dekui, saunus puslapiukas
2010-12-29
Agnė
Skanus ir lengvai paruošiamas tortas su maskarpone...kaip tik šventėms Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tortas damu kaprizas
Tortas "Damų kaprizas"
Biskvito ir saldaus kremo tortas "Damų kaprizas" papuoštas šokoladine glazūra.
sokoladinis tortas su morengais
Šokoladinis tortas su morengais
Šokoladinis tortas su morengais apibarstytas riešutais.
varskes tortas
Varškės tortas
Keptas varškės tortas. Ištrintos varškės, grietinės, cukraus ir kiaušinių sluoksnis paskleistas ant trintų sausianių ir graikiškų riešutų pagrindo.
tortas tinginys
Tortas "Tinginys"
Tortas "Tinginys". Skanus ir lengvai paruošiamas tortas, kurio nereikia kepti.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.