patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tortas su Maskarponės sūriu

tortas su maskarpones suriu Mums reikės:
Biskvitui:
3 kiaušinių
1,5 valg. š. miltų
1 valg. š. krakmolo
2 valg. š. cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Kremui:
250 g Maskarponės sūrio
250 ml grietinėlės 35 proc.
200 ml natūralaus jogurto
1 valg. š. vanilinio cukraus
150 g cukraus pudros
20 g želatinos
1 citrinos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Tortas su Maskarponės sūriu.
Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Baltymai su cukrumi ir žiupsneliu druskos išplakami iki standžių putų. Po vieną sudedami tryniai ir išmaišoma iki vientisos masės. Miltai sumaišomi su krakmolu, kepimo milteliais ir suberiami į kiaušinių masę. Viskas atsargiai išmaišoma. Paruošta biskvito tešla supilama į sviestu pateptą 22 cm skersmens kepimo formą.tortas su maskarpones suriu 1
Forma dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180-190 laipsnių temperatūroje apie 12-15 min., kol torto biskvitas gražiai pagelsta. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Iškepęs torto biskvitas atvėsinamas.tortas su maskarpones suriu 2

Torto kremui: išspaudžiamos citrinos sultys. Želatina išbrinkinama nedideliame vandens kiekyje  (apie 60 ml) ir pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų. Į indą supilamas jogurtas, citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, cukraus pudra, sudedamas maskarponės sūris ir išplakama. Pamažu supilama atvėsusi želatina ir gerai išplakama. Kitame inde iki standumo išplakama grietinėlė. Išplakta grietinėlė sumaišoma su maskarponės sūrio - jogurto mase.
Torto biskvitas įdedamas į kepimo formą (kurioje kepė) ir ant jo užpilamas paruoštas maskarponės sūrio kremas. Tortas su Maskarponės sūriu dedamas į šaldytuvą 3 - 4 val., kad kremas sustingtų.

Šokoladinei glazūrai: 100 g juodojo šokolado
3 valg. šaukštų grietinėlės

Grietinėlė pakaitinama iki užvirimo, suberiamas smulkiai sulaužytas šokoladas ir pamaišoma, kol šokoladas ištirpsta. Ant sustingusio torto viršaus užpilama pravėsusi šokoladinė glazūra. Tortas su Maskarpones sūriu gali būti papuoštas braškėmis ar avietėmis. Skanaus.

Komentarai

2014-03-27
Judita
kepant biskvita tryniu nuo baltymu neatskiriu, o plaku kartu ir man viskas graziai gaunasi...gal cia kaip kas ipranta ir taip ir daro...receptukas super geras...tik as dedu surio puse kilogramo...
2014-02-03
sonata
super...labai skanus ir gaivus...greitai pagaminamas
2011-01-09
elena
...labai dekui, saunus puslapiukas
2010-12-29
Agnė
Skanus ir lengvai paruošiamas tortas su maskarpone...kaip tik šventėms Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

varskes tortas su avietemis
Varškės tortas su avietėmis
Varškės tortas su šviežiomis ar šaldytomis avietėmis bei aviečių želė.
morku tortas
Morkų tortas
Morkų tortas. Skanus ir lengvai paruošiamas tortas.
tortas tinginys
Tortas "Tinginys"
Tortas "Tinginys". Skanus ir lengvai paruošiamas tortas, kurio nereikia kepti.
svarcvaldo vysniu tortas 1
Švarcvaldo vyšnių tortas
Švarcvaldo vyšnių tortas su grietinėlės kremu, puoštas juoduoju šokoladu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Agne
Superinis pyragas! Jau penkta, ar sesta karta is eiles darau (kas kelias savaites) Juokas niekaip neatsibosta. Ir maloniausia, kad visi giria, abejodami ar tikrai pati kepiau Juokas Dedu vysniu dzema (savos gamybos) tai atrodo, kaip butu pirktinis (tas kuris seniau budavo, dabar is isvaizdos nusipirkus toki pyraga, skonis nebetoks), o cia - pasaka. Sirdingas aciu uz nepakartojama recepta. P.s. ir obuoliukai ir uogienes naudojasi Juokas Rekomenduoju gaminti, juolab, kad ingridientai paprastuciai.
Julita
Labai skanus toras. Pirmą kartą savo gyvenime kepiau tokį tortą ir viskas gavosi. Tikrai saldus, todėl kitą kartą dėsiu daug mažiau cukraus į kremą. Šypsena
Ruta
Kai isspaudziate tarkius ir laukiate kol nuses krakmolas, skysti ispilkite i vandeni, kuriame virsite cepelinus, o krakmola i tarkius. Taip cepelinai taps sviesesni Šypsena
Leta
Šiandien kepiau spurgas tiksliai pagal šį recepta, viskas puikiai pavyko, gražiai atrodo ir begalo skanios Šypsena naudojau stambesne verške iš pokelio kur po 500g. būna Šypsena
Rasa
Labai skanu ir greita Juokas