patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tortas su Maskarponės sūriu

tortas su maskarpones suriu Mums reikės:
Biskvitui:
3 kiaušinių
1,5 valg. š. miltų
1 valg. š. krakmolo
2 valg. š. cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Kremui:
250 g Maskarponės sūrio
250 ml grietinėlės 35 proc.
200 ml natūralaus jogurto
1 valg. š. vanilinio cukraus
150 g cukraus pudros
20 g želatinos
1 citrinos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Tortas su Maskarponės sūriu.
Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Baltymai su cukrumi ir žiupsneliu druskos išplakami iki standžių putų. Po vieną sudedami tryniai ir išmaišoma iki vientisos masės. Miltai sumaišomi su krakmolu, kepimo milteliais ir suberiami į kiaušinių masę. Viskas atsargiai išmaišoma. Paruošta biskvito tešla supilama į sviestu pateptą 22 cm skersmens kepimo formą.tortas su maskarpones suriu 1
Forma dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180-190 laipsnių temperatūroje apie 12-15 min., kol torto biskvitas gražiai pagelsta. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Iškepęs torto biskvitas atvėsinamas.tortas su maskarpones suriu 2

Torto kremui: išspaudžiamos citrinos sultys. Želatina išbrinkinama nedideliame vandens kiekyje  (apie 60 ml) ir pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų. Į indą supilamas jogurtas, citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, cukraus pudra, sudedamas maskarponės sūris ir išplakama. Pamažu supilama atvėsusi želatina ir gerai išplakama. Kitame inde iki standumo išplakama grietinėlė. Išplakta grietinėlė sumaišoma su maskarponės sūrio - jogurto mase.
Torto biskvitas įdedamas į kepimo formą (kurioje kepė) ir ant jo užpilamas paruoštas maskarponės sūrio kremas. Tortas su Maskarponės sūriu dedamas į šaldytuvą 3 - 4 val., kad kremas sustingtų.

Šokoladinei glazūrai: 100 g juodojo šokolado
3 valg. šaukštų grietinėlės

Grietinėlė pakaitinama iki užvirimo, suberiamas smulkiai sulaužytas šokoladas ir pamaišoma, kol šokoladas ištirpsta. Ant sustingusio torto viršaus užpilama pravėsusi šokoladinė glazūra. Tortas su Maskarpones sūriu gali būti papuoštas braškėmis ar avietėmis. Skanaus.

Komentarai

2014-03-27
Judita
kepant biskvita tryniu nuo baltymu neatskiriu, o plaku kartu ir man viskas graziai gaunasi...gal cia kaip kas ipranta ir taip ir daro...receptukas super geras...tik as dedu surio puse kilogramo...
2014-02-03
sonata
super...labai skanus ir gaivus...greitai pagaminamas
2011-01-09
elena
...labai dekui, saunus puslapiukas
2010-12-29
Agnė
Skanus ir lengvai paruošiamas tortas su maskarpone...kaip tik šventėms Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

apelsininis tortas su aguonomis
Apelsininis tortas su aguonomis
Apelsininis tortas su aguonomis.
morku tortas
Morkų tortas
Morkų tortas. Skanus ir lengvai paruošiamas tortas.
sokoladinis tortas su morengais
Šokoladinis tortas su morengais
Šokoladinis tortas su morengais apibarstytas riešutais.
tortas pauksciu pienas
Tortas "Paukščių pienas"
Tortas "Paukščių pienas". Klasikinis, lengvas ir skanus tortas su "paukščių pienu".

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Edita
Man šitas receptas - puikus! Labai skaniai išsitroškina daugybė daržovių!
Ona
Esu si recepta gaminusi ir tikrai skanu ir sotu Myliu
Ema
Labai geras receptas, ką tik išbandžiau! Mirktelti
Neringa
Tortas super gavosi, labai skanus ir paprastas padaryti. Myliu
Evgenija
Torčiukas labai skanus kas ragavo visiems patiko. Viska dariau kaip parašyta, gal vos vos subliuško.  Myliu