patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tortas su morengais "Pagunda"

tortas pagunda Mums reikės:
Morengams:
2 kiaušinių baltymų
100 g cukraus
žiupsnelio druskos
Karameliniam biskvitui:
215 g miltų
160 g cukraus
2 kiaušinių
170 g grietinės
¼ indelio kondensuoto pieno Rududu
1 arb. š. kepimo miltelių

Gaminame. Tortas su morengais "Pagunda"
Morengams:
baltymai plakami su žiupsneliu druskos. Palaipsniui pilamas cukrus ir plakama iki standžių putų. Gerai išplakta masė būna standi ir blizgi. Kepimo skarda išklojama kepimo popieriumi ir konditeriniu maišeliu arba tiesiog šaukštu, formuojami nedideli baltymų kauburėliai. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 100 laipsnių temperatūroje apie 1-1,5 val., kol morengai lengvai nusiima nuo kepimo popieriaus. Labai svarbu nevarstyti orkaitės durelių, kad nesukristų. Iškepę morengai dar palaikomi orkaitėje, kol atvėsta.
Karameliniam biskvitui: kiaušiniai ištrinami su cukrumi. Sudedama grietinė, kondensuotas pienas Rududu ir gerai išplakama. Suberiami su kepimo milteliais sumaišyti miltai ir viskas dar kartą gerai išplakama. Pusę kiekio tešlos pilama į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą (22 cm skersmens). Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Iškepęs biskvitas padedamas ant grotelių ir atvėsinamas. Taip pat iškepamas ir antras biskvitas. Kiekvienas atvėsęs biskvitas atsargiai perpjaunamas horizontaliai ir taip gaunami keturi biskvito lakštai.

Sviestiniam kremui:
2 kiaušinių tryniai
60 g cukraus
100 g minkšto sviesto
50-60 ml pieno
Karameliniam kremui:
0,5 indelio kondensuoto pieno Rududu
70 g minkšto sviesto
50 g pakepintų riešutų (migdolų, žemės riešutų)
šlakelis citrinos sulčių
Grietinėlės kremui:
250 ml grietinėlės 35 proc.
2 valg. š. cukraus
šlakelis citrinos sulčių
Papuošimui:
uogų (aviečių, braškių)
saujos susmulkintų riešutų

Paruošiamas sviestinis kremas: kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi iki baltumo. Supilamas pienas, išmaišoma ir ant silpnos ugnies kaitinama visą laiką maišant, kol masė sutirštėja. Masė atvėsinama, sudedamas suminkštintas sviestas ir viskas gerai išplakama iki purumo.
Karameliniam kremui: minkštas sviestas išplakamas su kondensuotu pienu Rududu iki vientisos masės. Suberiami susmulkinti riešutai, įspaudžiama citrinos sulčių ir gerai išmaišoma.
Grietinėlės kremui: grietinėlė išplakama su cukrumi ir citrinos sultimis iki standumo.
Torto surinkimas: imamas vienas biskvito lakštas ir plonai patepamas sviestiniu kremu. Kiekvienas morengas aptepamas sviestiniu kremu ir vienas prie kito dedamas ant biskvito lakšto, šiek tiek paspaudžiant, kad liktų kuo mažesni tarpai. Morengais išdėliojamas visas biskvito paviršius. Ant morenginio sluoksnio lengvai prisdaudžiant uždedamas kitas biskvito lakštas. tortas pagunda 1 Pertepama grietinėlės kremu (pasiliekama aptepti torto viršui ir šonams) ir dedamas kitas biskvito lakštas. Užtepamas karamelinis kremas ir uždengiama paskutiniu biskvito lakštu. Torto viršus ir šonai aptepami grietinėlės kremu. Tortas su morengais "Pagunda" apibarstomas smulkintais riešutais ir papuošiamas avietėmis ar braškėmis ir 8 - 10 val.  dedamas į šaldytuvą, kad biskvito lakštai persigertų kremu. Skanaus.

Komentarai

2013-02-27
ina
Tikrai labai skanus tortas, verta ji pasidaryti, kas ragavo visi prase recepto Mirktelti
2012-05-05
patiekalu-receptai.lt
Taip, tešla prieš kepima gaunasi tirštoka, taciau iskepes biskvitas labai skanus. Receptas ne karta išbandytas.
2012-05-04
kauke
Man biskvitas nesigavo, viska sveriau, bet kazkas ne taip... Labai tirsta tesla buvo, ar ir jums ji tirsta gaunas?
2012-03-09
ina
Tikrai labai labai skanus tortas, kepiau savo gimtadieniui, labai visiem patiko. Šypsena
2011-12-31
Indre
Nepakartojamas skonis, tirpsta burnoje Myliu
2011-12-02
Linas
Kaip kremo gali buti per daug...visiskai nesutinku Šypsena
2011-12-02
lika
Labai skanus gaunasi tortas..tik sviestinio kremo per daug. Beveik puse uztenka to kiek cia parasyta sviestiniam kremui.
2011-07-06
Linas
Nepakartojamas tortas Mirktelti. Tiek įvairiausių skonių ir taip gerai jie dera tarpusavyje. Super!

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

biskvitinis tortas su vaisiais ir zele gabaliukais
Biskvitinis tortas su vaisiais ir želė gabaliukais
Biskvitinis tortas su vaisiais ir želė gabaliukais. Labai lengvai paruošiamas skanus tortas su grietinėle ir vaisiais.
kakavinis tortas
Kakavinis tortas
Kakavinis tortas. Kakavinio biskvito sluoksniai pertepti pieno, cukraus, kiaušinio, miltų, sviesto pertepimu. Raceptas su nuotrauka.
Vengriskas tortas Esterchazy 1
Vengriškas tortas "Esterhazy"
Vengriškas tortas "Esterhazy"
tortas damu kaprizas
Tortas "Damų kaprizas"
Biskvito ir saldaus kremo tortas "Damų kaprizas" papuoštas šokoladine glazūra.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.