patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Varškės tortas su avietėmis

varskes tortas su avietemis Mums reikės:
Biskvitui:
75 g miltų
75 g cukraus
2 kiaušinių
1 arb. š. vanilinio cukraus
0,5 arb. š. kepimo miltelių
Varškės kremui:
2 pok. desertinės plombyro skonio varškės
500 g grietinėlės 35 proc.
70 g cukraus
25 g želatinos

Gaminame. Varškės tortas su avietėmis
Biskvitui: kiaušiniai išplakami su cukrumi. Kepimo milteliai sumaišomi su persijotais miltais ir pamažu suberiami į kiaušinių masę, nuolat plakant mikseriu. Tešla supilama į sviestu išteptą apvalią kepimo formą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Iškepęs biskvitas atvėsinamas ir perpjaunamas horizontaliai, gaunami du lakštai.varskes tortas su avietemis 1

Varškės kremui: želatina užpilama 70 ml šalto vandens ir paliekama 30 min., kad išbrinktų. Išbrinkusi želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinama iki kambario temperatūros. Grietinėlė su cukrumi išplakama iki standumo. Desertinė varškė sudedama į dubenį, išmaišoma iki vientisos masės ir pamažu atsargiai maišant sudedama į grietinėlę. Išmaišoma, kad gautusi vientisas varškės kremas. Pamažu į kremą supilama želatina ir išmaišoma.

Aviečių želei:

1 pok. aviečių skonio želės
aviečių papuošimui
Lakštų pertepimui ir papuošimui:
stiklinės šviežių ar šaldytų aviečių
1 v. š. cukraus

Želė užpilama karštu vandeniu ir pamaišoma, kol ištirpsta.
Pusė stiklinės aviečių sutrinamos su 1 v. š. cukraus.

Torto surinkimas: į torto kepimo formą, nuimamais kraštais, įdedamas vienas biskvito lakštas ir  užtepamas trintomis avietėmis.varskes tortas su avietemis 2

Supilama pusė kiekio varškės kremo, į jį susmaigstomos avietėsvarskes tortas su avietemis 3
ir uždengiama kitu biskvito lakštu. Supilamas likęs varškės kremas, išlyginamas paviršius ir dedama į šaldytuvą, kad sustingtų (stingsta pakankamai greitai).varskes tortas su avietemis 4

Ant sustingusio varškės kremo užpilamas labai plonas atvėsusios aviečių želės sluoksnis, išdėliojamos avietės ir dedama į šaldytuvą, kad sustingtų. Išimama iš šaldytuvo, supilama likusi skysta želė ir vėl dedama į šaldytuvą. Varškės tortas su avietėmis yra gaivus, nesaldus ir lengvas tortas. Skanaus.

Komentarai

2016-02-20
Julija
Labai skanus, lengvas ir nesaldus tortas! Mirktelti
2015-11-08
Andi
O kokio svorio turetu buti 2 pok. varskes? Po 200gr.?
2013-12-21
patiekalu-receptai.lt
Naudojama 22 cm skersmens apvali kepimo forma.
2013-12-20
Gu
Kokio skersmens skarda naudojama?
2013-03-18
Aurelija
O galima butu paprasta varske vietoj desertines?
2012-09-09
Viktorija
Laaaabai skanus, dariau gimtadienio proga, gavosi kaip paveiksliuke. Skonis neapsakomai gardus, sveciai suvalge visa visa visa.. aciu Myliu
2012-06-12
Tina
Kiek laiko reikia laikyti saldytuve norint pilti zele? Ir po kiek laiko tortas galutinai sustingsta? Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tortas pagunda
Tortas su morengais "Pagunda"
Tortas su morengais "Pagunda". Karamelionio biskvito, morengų, sviestinio, karamelinio, grietininio kremų tortas.
kakavinis medaus tortas
Kakavinis medaus tortas
Kakavinis medaus tortas su grietinės, cukraus kremu ir džiovintomis slyvomis.
tortas mars
Tortas "Mars"
Tortas "Mars". Mars šokoladinių batonėlių, sausainių, kreminės varškės ir grietinėlės tortas.
sampano skonio tortas su braskemis
Šampano skonio tortas su braškėmis
Išskirtinio skonio šampano skonio tortas su braškėmis. Skanus , lengvas ir labai viliojantis.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.