patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Varškės tortas

varskes tortas Mums reikės:
Tešlai:
200 g sausainių
70 g sviesto
60 g graikinių riešutų branduolių
6 g cinamono
Kremui:
500 g riebios varškės
450 g grietinės
4 kiaušinių
250 g cukraus
2 žaliųjų citrinų
1 arb. šaukštelio vanilės

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Varškės tortas
Sausainius, riešutus sutriname su blenderiu. Įberiame cinamoną ir išmaišome. Į gautą masę supilame išlydytą sviestą ir gerai išmaišome. Į apvalią 20-22 cm skersmens kepimo formą su aukštais nuimamais kraštais sudedame paruoštą tešlą ir paskleidžiame ją ant formos dugno ir kraštų. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 10 min. Iškepusią, atvėsiname, bet iš kepimo formos neišimame.varskes tortas 1
Nuo citrinų nutarkuojame žievelę, išspaudžiame citrinų sultis. Į varškę supilame cukrų, įmušame kiaušinius ir gerai ištriname. Supilame citrinų sultis, grietinę, suberiame nutarkuotas citrinos žieveles, vanilę ir labai gerai išplakame.varskes tortas 2
Varškės masę pilame ant iškepto torto pagrindo, šaukštu lengvai prispaudžiame prie kraštų ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 50 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškepusį varškės tortą paliekame formoje ir atvėsiname kambario temperatūroje. Aštriu plonu peiliu atsargiai apipjauname varškės torto kraštus ir dedame į šaldytuvą 6-8 val. Varškės tortas papuošiamas citrinų griežinėliais.varskes tortas 3
Skanaus.

Komentarai

2014-08-09
Kamilelape
Super receptas, labai didelis ačiu. Tortų kepti nemoku, bet šis gavosi iš kart ir greit Šypsena
2013-06-01
Neringa
Labai geras tortukas Šypsena kepiau jau ne vieną kartą.   Papuošiu braškėmis. Gražu ir skanu.
2013-03-17
Kristuze
Pakepus sy torta 50 min 180 laipsniu temperaturoje Gavau ruda virsu. Kaip gauti geltona kaip niotraukoje? Mano torciukas kvepe nesukrito visas formoje bet spalva ne ta?
2012-10-15
Vaida
O kokių čia sausainių reikia? Paprastų "Gaidelis" sausainių ar biskvitinių?
2011-11-02
Sima
Man tai patiko.. Pirma kart dariau visiškai pagal receptą visi girė, o antra karta graikinius riešutus pakeičiau lazdino o žaliąja citriną geltonaja gavoi vistiek labai labai skanu..  Myliu
2011-10-23
Dalia
Labai skanu, bandykite, tikrai patiks

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tortas pauksciu pienas
Tortas "Paukščių pienas"
Tortas "Paukščių pienas". Klasikinis, lengvas ir skanus tortas su "paukščių pienu".
obuoliu tortas
Obuolių tortas
Obuolių tortas. Lengvai paruošiamas obuoliu tortas su saldžiu kiaušinių baltymų ir sviesto pertepimu.
Vengriskas tortas Esterchazy 1
Vengriškas tortas "Esterhazy"
Vengriškas tortas "Esterhazy"
zele tortas su persikais
Želė tortas su persikais
Želė tortas su persikais. Skirtingų spalvų ir skonių želė gabalėlių, persikų ir jogurto desertinis tortas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Toma
Vakar pasidariau, siandien ragavom, labai skanus!! Aciu uz recepta, rekomenduoju isbandyt. Šypsena
Monika
Sveiki. Kepu šį tortą jau ne pirmą kartą. Tiek išvaizda, tiek skonis super. Sulaukiau daug pagyrų iš gimtadienio šventės svečių. Dėkui už puikų, ne tik išvaizda, bet ir skoniu, tortą  Mirktelti
Laura
Gaminau, sauniai pavyko. Žiauriai skanu Myliu  Myliu
Vaida
Viskas gavosi puikiai ir seimynai labai patiko, o man jis per riebus nuo kokoso pieno Šypsena
Arturas
Labai puikus plovas.