patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Varškės tortas

varskes tortas Mums reikės:
Tešlai:
200 g sausainių
70 g sviesto
60 g graikinių riešutų branduolių
6 g cinamono
Kremui:
500 g riebios varškės
450 g grietinės
4 kiaušinių
250 g cukraus
2 žaliųjų citrinų
1 arb. šaukštelio vanilės

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Varškės tortas
Sausainius, riešutus sutriname su blenderiu. Įberiame cinamoną ir išmaišome. Į gautą masę supilame išlydytą sviestą ir gerai išmaišome. Į apvalią 20-22 cm skersmens kepimo formą su aukštais nuimamais kraštais sudedame paruoštą tešlą ir paskleidžiame ją ant formos dugno ir kraštų. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 10 min. Iškepusią, atvėsiname, bet iš kepimo formos neišimame.varskes tortas 1
Nuo citrinų nutarkuojame žievelę, išspaudžiame citrinų sultis. Į varškę supilame cukrų, įmušame kiaušinius ir gerai ištriname. Supilame citrinų sultis, grietinę, suberiame nutarkuotas citrinos žieveles, vanilę ir labai gerai išplakame.varskes tortas 2
Varškės masę pilame ant iškepto torto pagrindo, šaukštu lengvai prispaudžiame prie kraštų ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 50 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškepusį varškės tortą paliekame formoje ir atvėsiname kambario temperatūroje. Aštriu plonu peiliu atsargiai apipjauname varškės torto kraštus ir dedame į šaldytuvą 6-8 val. Varškės tortas papuošiamas citrinų griežinėliais.varskes tortas 3
Skanaus.

Komentarai

2014-08-09
Kamilelape
Super receptas, labai didelis ačiu. Tortų kepti nemoku, bet šis gavosi iš kart ir greit Šypsena
2013-06-01
Neringa
Labai geras tortukas Šypsena kepiau jau ne vieną kartą.   Papuošiu braškėmis. Gražu ir skanu.
2013-03-17
Kristuze
Pakepus sy torta 50 min 180 laipsniu temperaturoje Gavau ruda virsu. Kaip gauti geltona kaip niotraukoje? Mano torciukas kvepe nesukrito visas formoje bet spalva ne ta?
2012-10-15
Vaida
O kokių čia sausainių reikia? Paprastų "Gaidelis" sausainių ar biskvitinių?
2011-11-02
Sima
Man tai patiko.. Pirma kart dariau visiškai pagal receptą visi girė, o antra karta graikinius riešutus pakeičiau lazdino o žaliąja citriną geltonaja gavoi vistiek labai labai skanu..  Myliu
2011-10-23
Dalia
Labai skanu, bandykite, tikrai patiks

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

riesutinis tortas
Riešutinis tortas
Riešutinis tortas. Itin lengvai paruošiamas skanus riešutinis tortas su kondensuotu pienu ar "Rududu" kremu. Receptas su nuotraukomis.
tortas Napoleonas
Tortas Napoleonas
Tortas Napoleonas. Tradicinis kapotos tešlos ir virto vanilinio kremo tortas Napoleonas SU NUOTRAUKOMIS.
apelsininis tortas su aguonomis
Apelsininis tortas su aguonomis
Apelsininis tortas su aguonomis.
obuoliu tortas
Obuolių tortas
Obuolių tortas. Lengvai paruošiamas obuoliu tortas su saldžiu kiaušinių baltymų ir sviesto pertepimu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

patiekalu-receptai.lt
Taip, galima receptą interpretuoti savaip, bet keptuveje pomidoras ir suris neapskrus taip graziai ir tiesiog gausite "košę" Mirktelti Sėkmės gaminant.
Violeta
Baklazanai kepti aliejuje, o paskui dar kepti orkaitej 30 min! Kodel tiek ilgai? Apvertus baklazanus keptuveje, uzdeti pomidoro, surio, uzdengti ir iskeps viskas vienu metu, nereiks nei orkaites jungti, nei laiko gaisti, nei energijos naudoti Šypsena)))
Jainina
Jau antrą kartą darau agurkus pagal šį receptą. Labai skanu! Tinka ir peraugę agurkai. Juos tik reikia griežinėliais supjaustyti.
Arijus
Super receptas. Labai ačiū Mirktelti
Donata
O kokia mesa naudojate, kad ji virta?