patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Varškės tortas

varskes tortas Mums reikės:
Tešlai:
200 g sausainių
70 g sviesto
60 g graikinių riešutų branduolių
6 g cinamono
Kremui:
500 g riebios varškės
450 g grietinės
4 kiaušinių
250 g cukraus
2 žaliųjų citrinų
1 arb. šaukštelio vanilės

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Varškės tortas
Sausainius, riešutus sutriname su blenderiu. Įberiame cinamoną ir išmaišome. Į gautą masę supilame išlydytą sviestą ir gerai išmaišome. Į apvalią 20-22 cm skersmens kepimo formą su aukštais nuimamais kraštais sudedame paruoštą tešlą ir paskleidžiame ją ant formos dugno ir kraštų. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 10 min. Iškepusią, atvėsiname, bet iš kepimo formos neišimame.varskes tortas 1
Nuo citrinų nutarkuojame žievelę, išspaudžiame citrinų sultis. Į varškę supilame cukrų, įmušame kiaušinius ir gerai ištriname. Supilame citrinų sultis, grietinę, suberiame nutarkuotas citrinos žieveles, vanilę ir labai gerai išplakame.varskes tortas 2
Varškės masę pilame ant iškepto torto pagrindo, šaukštu lengvai prispaudžiame prie kraštų ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 50 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškepusį varškės tortą paliekame formoje ir atvėsiname kambario temperatūroje. Aštriu plonu peiliu atsargiai apipjauname varškės torto kraštus ir dedame į šaldytuvą 6-8 val. Varškės tortas papuošiamas citrinų griežinėliais.varskes tortas 3
Skanaus.

Komentarai

2014-08-09
Kamilelape
Super receptas, labai didelis ačiu. Tortų kepti nemoku, bet šis gavosi iš kart ir greit Šypsena
2013-06-01
Neringa
Labai geras tortukas Šypsena kepiau jau ne vieną kartą.   Papuošiu braškėmis. Gražu ir skanu.
2013-03-17
Kristuze
Pakepus sy torta 50 min 180 laipsniu temperaturoje Gavau ruda virsu. Kaip gauti geltona kaip niotraukoje? Mano torciukas kvepe nesukrito visas formoje bet spalva ne ta?
2012-10-15
Vaida
O kokių čia sausainių reikia? Paprastų "Gaidelis" sausainių ar biskvitinių?
2011-11-02
Sima
Man tai patiko.. Pirma kart dariau visiškai pagal receptą visi girė, o antra karta graikinius riešutus pakeičiau lazdino o žaliąja citriną geltonaja gavoi vistiek labai labai skanu..  Myliu
2011-10-23
Dalia
Labai skanu, bandykite, tikrai patiks

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

varskes tortas su avietemis
Varškės tortas su avietėmis
Varškės tortas su šviežiomis ar šaldytomis avietėmis bei aviečių želė.
sampano skonio tortas su braskemis
Šampano skonio tortas su braškėmis
Išskirtinio skonio šampano skonio tortas su braškėmis. Skanus , lengvas ir labai viliojantis.
tortas avietele
Tortas Avietėlė
Tortas Avietėlė - švelnus, lengvai paruošiamas tortas, kurio nereikia kepti.
riesutinis tortas
Riešutinis tortas
Riešutinis tortas. Itin lengvai paruošiamas skanus riešutinis tortas su kondensuotu pienu ar "Rududu" kremu. Receptas su nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rasa
Greitas, gal ir skanus tortukas, bet bandysiu i varske det maziau cukraus, juk jau zefyrai labai saldūs.
Renata
Net seilė nutįso, kaip skanu Šypsena kepsiu brolio gimtadieniui, tada parašysiu, kaip sekėsi. Šypsena
Ieva
Nuostabus kotletukai!!! Vietoj svogunu itarkavau morku ir saliero stiebu - puikiai gavosi, butinai kartosim!
Vireja
Prie mesos patiekalu, prie visokiu kotletu, sniceliu ir t.t. tinka baltas padazas arba pievagrybiu Šypsena
Vėjūnė
Labai patiko receptas, labai skanu. Mirktelti