patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Varškės tortas

varskes tortas Mums reikės:
Tešlai:
200 g sausainių
70 g sviesto
60 g graikinių riešutų branduolių
6 g cinamono
Kremui:
500 g riebios varškės
450 g grietinės
4 kiaušinių
250 g cukraus
2 žaliųjų citrinų
1 arb. šaukštelio vanilės

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Varškės tortas
Sausainius, riešutus sutriname su blenderiu. Įberiame cinamoną ir išmaišome. Į gautą masę supilame išlydytą sviestą ir gerai išmaišome. Į apvalią 20-22 cm skersmens kepimo formą su aukštais nuimamais kraštais sudedame paruoštą tešlą ir paskleidžiame ją ant formos dugno ir kraštų. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 10 min. Iškepusią, atvėsiname, bet iš kepimo formos neišimame.varskes tortas 1
Nuo citrinų nutarkuojame žievelę, išspaudžiame citrinų sultis. Į varškę supilame cukrų, įmušame kiaušinius ir gerai ištriname. Supilame citrinų sultis, grietinę, suberiame nutarkuotas citrinos žieveles, vanilę ir labai gerai išplakame.varskes tortas 2
Varškės masę pilame ant iškepto torto pagrindo, šaukštu lengvai prispaudžiame prie kraštų ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 50 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškepusį varškės tortą paliekame formoje ir atvėsiname kambario temperatūroje. Aštriu plonu peiliu atsargiai apipjauname varškės torto kraštus ir dedame į šaldytuvą 6-8 val. Varškės tortas papuošiamas citrinų griežinėliais.varskes tortas 3
Skanaus.

Komentarai

2014-08-09
Kamilelape
Super receptas, labai didelis ačiu. Tortų kepti nemoku, bet šis gavosi iš kart ir greit Šypsena
2013-06-01
Neringa
Labai geras tortukas Šypsena kepiau jau ne vieną kartą.   Papuošiu braškėmis. Gražu ir skanu.
2013-03-17
Kristuze
Pakepus sy torta 50 min 180 laipsniu temperaturoje Gavau ruda virsu. Kaip gauti geltona kaip niotraukoje? Mano torciukas kvepe nesukrito visas formoje bet spalva ne ta?
2012-10-15
Vaida
O kokių čia sausainių reikia? Paprastų "Gaidelis" sausainių ar biskvitinių?
2011-11-02
Sima
Man tai patiko.. Pirma kart dariau visiškai pagal receptą visi girė, o antra karta graikinius riešutus pakeičiau lazdino o žaliąja citriną geltonaja gavoi vistiek labai labai skanu..  Myliu
2011-10-23
Dalia
Labai skanu, bandykite, tikrai patiks

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tortas medutis
Tortas Medutis
Tortas Medutis. Gaivus, sluoksniuotas medaus tortas perteptas plaktos grietinės, cukraus, citrinos sulčių kremu. Receptas su detaliomis nuotraukomis.
zele tortas su persikais
Želė tortas su persikais
Želė tortas su persikais. Skirtingų spalvų ir skonių želė gabalėlių, persikų ir jogurto desertinis tortas.
morku tortas
Morkų tortas
Morkų tortas. Skanus ir lengvai paruošiamas tortas.
Vengriskas tortas Esterchazy 1
Vengriškas tortas "Esterhazy"
Vengriškas tortas "Esterhazy"

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

ekpor
Kazkada esu dares tai nelabai buvo gavesis, o pagal sita recepta gavosi idealus, net nesitiki kad pavyko ir ziauriai skanus. Aciu uz gera recepta Šypsena
Kometa
Plova ar ka ten gaminau pirma karta, pagal si recepta. GUODZIANTIS SKONIS gavosi, kazkas naujo sotaus ir gaivaus. P.S. vietoj paprikos idejau nekepintu pomidoru. mmmm  Myliu
Karolina
Anglijoje yra pirkti sodos, baking soda buna parasyta, arba discarbonate (ar panasiai sis zodis rasosi) soda, baking skyriuje buna prie visu, cukraus pudru ir panasiai. Šypsena Aciu uz recepta, labai skanus! Jau ne pirma karta kepu pagal si recepta, o skonis yum yum Šypsena
Viktorija
ir varskes kukuliai tokie grazus kaip pas jus nesigavo Liūdesys niekaip man tie tryniai nepabalo, ir skystoka varske buvo, rankom lypdyt nepavyko, saukstu bokstus dariau Juokas
Viktorija
Perskaiciau Daivos komentara, todel i varske dar ivariau sutirstinto pieno ir suplakiau mase su blenderiu, kokosai tikrai netrugdo. Ziubsnelis vanilinio cukraus, be to krakmolo dejau, 3 saukstus nugriebtus, gavosi svelni kvapni varskes mase. Teslos mixo nekeiciau... tik i glaju vietoj cukraus ir pieno dejau grietinele ir likusi sutirstinta piena, kad neprazutu saldytuve, glajaus gavosi laaabai daug, todel pyragas paskendo Juokas, i varskes kukulius idejau karameles(rududu) as jos i visus kepinius dedu Šypsena zodziu sitas receptas su biskuciu mano nuklydimo gavosi liux, labai, laaabai grazus pyragas, pagal mano skoni Juokas