patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vengriškas tortas "Esterhazy"

Vengriskas tortas Esterchazy 1 Mums reikės:
Torto lakštams:

8 kiaušinių baltymų
200 g cukraus
200 g graikinių riešutų branduolių
3 valg. š. miltų
trupučio cinamono
žiupsnelio druskos

Gaminame. Vengriškas tortas "Esterhazy"
Torto lakštams: graikiniai riešutai suberiami į blenderį ir susmulkinami. Susmulkinti riešutai sumaišomi su miltais ir cinamonu. Kiaušinių baltymai plakami su žiupsneliu druskos. Palaipsniui pilamas cukrus ir plakama iki standžių putų. Gerai išplakta masė būna standi ir blizgi. Palaipsniui supilama susmulkintų riešutų-miltų masė ir atsargiai išmaišoma. Ant kepimo popieriaus nusibrėžti šešis 24 cm skersmens apskritimus ir juose lygiu sluoksniu paskleisti baltymų masę. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 130 laipsnių temperatūroje, kol morenginiai lakštai šiek tiek paruduoja ir išdžiūna. Iškepę morenginiai lakštai turi lengvai nusiimti nuo kepimo popieriaus. Morenginiai lakštai pilnai atvėsinami.

Kremui:
125 ml pieno
125 ml kokosų pieno
0,5 indelio kondensuoto pieno "Rududu"
300 g sviesto
150 g cukraus
4 kiaušinių trynių
2 valg. š. abrikosų džemo
3 arb. š. vanilinio cukraus
2 valg. š. vyšnių likerio "Maraschino"

Pienas ir kokosų pienas sumaišomi. 1/3 dalis sumaišoma su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kiaušinių tryniais ir gerai išplakama. Likęs pienas, nuolat maišant, pakaitinamas ant silpnos ugnies iki užvirimo. Plona srovele, nuolat maišant supilama pieno-trynių masė ir dar kartą pakaitinama iki užvirimo. Atvėsinama ir dedama 1 val. į šaldytuvą. Minkštas sviestas išplakamas su kondensuotu pienu "Rududu" ir palaipsniui sumaišomas su kremu. Įpilama vyšnių likerio ir viskas gerai išplakama.

Torto surinkimas: kiekvienas morenginis lakštas pertepamas kremu. Viršutinis morenginis lakštas aptepamas vandens vonelėje pakaitintu abrikosų džemu.

Glazūrai:
200 g baltojo šokolado
50 g juodojo šokolado
2 valg. š. grietinėlės 35 proc.

Baltas šokoladas ištirpinamas ir sumaišomas su grietinėle. Gauta mase tolygiai aptepamas torto viršus. Dedama į šaldytuvą ir paliekama, kol balta glazūra sustings. Juodas šokoladas ištirpinamas ir pravėsinamas. Pradedant nuo torto vidurio, konditerinio švirkšto pagalba piešiami juodojo šokolado apskritimai. Vengriskas tortas Esterchazy

Papuošimui:
100 g migdolų pokštelių

Torto šonai apibarstomi pakepintomis migdolų plokštelėmis.

Vengriškas tortas "Esterhazy" dedamas į šaldytuvą ir paliekamas 10-12 val. pastovėti, kad lakštai persigertų kremu. Skanaus.

Komentarai

2016-01-01
Julita
Labai skanus toras. Pirmą kartą savo gyvenime kepiau tokį tortą ir viskas gavosi. Tikrai saldus, todėl kitą kartą dėsiu daug mažiau cukraus į kremą. Šypsena
2015-05-19
Toma
Vakar pasidariau, siandien ragavom, labai skanus!! Aciu uz recepta, rekomenduoju isbandyt. Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kokosinis tortas
Kokosinis tortas
Kokosinis tortas su kondensuotu pienu, kokosų pienu, migdolais, grietinėle.
kakavinis tortas
Kakavinis tortas
Kakavinis tortas. Kakavinio biskvito sluoksniai pertepti pieno, cukraus, kiaušinio, miltų, sviesto pertepimu. Raceptas su nuotrauka.
maskarpones surio tortas su braskemis
Maskarponės sūrio tortas su braškėmis
Maskarponės sūrio tortas su braškėmis. Biskvitas, maskarponės sūrio kremas su kiaušiniais , cukraus pūdra,želatina, šviežios braškės.
varskes tortas
Varškės tortas
Keptas varškės tortas. Ištrintos varškės, grietinės, cukraus ir kiaušinių sluoksnis paskleistas ant trintų sausianių ir graikiškų riešutų pagrindo.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.