patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Zefyrų tortas

zefyru tortas Mums reikės:
500 g zefyrų
350 g varškės 9 proc.
300 g grietinės 30 proc.
160 g cukraus
45 g želatinos
3-4 kivi
2 valg. š. vanilinio cukraus
kokoso drožlių arba šokolado drožlių

Gaminame. Zefyrų tortas
Želatina užpilama 120 ml vandens ir paliekama 30-40 min., kad išbrinktų. Išbrinkusi želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinama iki kambario temperatūros.

Zefyrai atskiriami, gaunamos dvi zefyrų puselės. Į apvalią torto formą su aukštais nuimamais kraštais glaustai sudedamos zefyrų puselės (lygia pusele į apačią). Kivi nulupami, supjaustomi skiltelėmis ir išdėliojami į tarpus tarp zefyrų.zefyru tortas 1

Varškė sumaišoma su grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir ištrinama iki purios vientisos masės. Nuolat maišant, plona srovele supilama ištirpinta želatina ir gerai išmaišoma. Gautas varškės kremas užpilamas ant zefyrų. Dedama į šaldytuvą ir paliekama 10-12 val. (būtinai), kad gerai sustingtų.

Atsargiai nuimami torto formos kraštai. Zefyrų tortas apibarstomas kokoso arba šokolado drožlėmis ir patiekiamas. Zefyrų tortas - paprasta ir skanu. Skanaus.

Komentarai

2015-06-27
Rasa
Greitas, gal ir skanus tortukas, bet bandysiu i varske det maziau cukraus, juk jau zefyrai labai saldūs.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tortas griuvesiai
Morenginis tortas "Griuvėsiai"
Morenginis tortas "Griuvėsiai". Šiuo tortu Griuvėsiai mėgausis ir vaikai ir suaugę.
varskes tortas su avietemis
Varškės tortas su avietėmis
Varškės tortas su šviežiomis ar šaldytomis avietėmis bei aviečių želė.
riesutinis tortas
Riešutinis tortas
Riešutinis tortas. Itin lengvai paruošiamas skanus riešutinis tortas su kondensuotu pienu ar "Rududu" kremu. Receptas su nuotraukomis.
Vengriskas tortas Esterchazy 1
Vengriškas tortas "Esterhazy"
Vengriškas tortas "Esterhazy"

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.