patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Želė tortas su persikais

zele tortas su persikais Mums reikės:
1 pakelio citrinų želės
1 pakelio apelsinų želės
1 pakelio aviečių arba vyšnių
1 pakelio kivi želės
800 g konservuotų persikų
500 ml neriebaus jogurto
20 g želatino

Gaminame. Želė tortas su persikais
Kiekvienas želė pakelis supilamas į atskirus dubenėlius. Užpilama karštu vandeniu ir pamaišoma, kol ištirpsta. Vandens pilama šiek tiek mažiau nei nurodyta ant pakuotės, kad želė būtų kietesnė. Atvėsusi skysta želė dedama į šaldytuvą, kad sustingtų. Sustingusi želė ir konservuoti persikai supjaustomi gabaliukais. Želatinas išbrinkinamas nedideliame vandens kiekyje arba persikų sunkoje (apie 30 - 40 min.) ir pakaitinamas, karšto vandens vonelėje, kad ištirptų. Nuolat maišant į jogurtą pamažu pilamas pravėsęs ištirpintas želatinas, sudedami persikai, želė gabaliukai, viskas išmaišoma ir supilama į formą.
Želė tortas su persikais dedamas į šaldytuvą ir paliekamas, kol gerai sustingsta. Želė tortas su persikais - paprasta, skanu ir nebrangu. Skanaus.

Komentarai

2011-01-15
Simona
labai turėtų būti skanus Šypsena rytoj bandysiu Šypsena Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tortas avietele
Tortas Avietėlė
Tortas Avietėlė - švelnus, lengvai paruošiamas tortas, kurio nereikia kepti.
tortas pauksciu pienas
Tortas "Paukščių pienas"
Tortas "Paukščių pienas". Klasikinis, lengvas ir skanus tortas su "paukščių pienu".
sampano skonio tortas su braskemis
Šampano skonio tortas su braškėmis
Išskirtinio skonio šampano skonio tortas su braškėmis. Skanus , lengvas ir labai viliojantis.
kakavinis medaus tortas
Kakavinis medaus tortas
Kakavinis medaus tortas su grietinės, cukraus kremu ir džiovintomis slyvomis.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.