Mums reikės:
✓
1,5 kg triušienos
✓
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
✓
350 ml vištienos arba daržovių sultinio
✓
250 ml sauso balto vyno
✓
125 ml grietinėlės 20 proc.
✓
2 valg. šaukštų Dižono garstyčių
✓
1 valg. šaukšto susmulkintų žalumynų (krapų, petražolių, baziliko)
✓
1 arb. šaukštelio džiovinto rozmarino arba čiobrelių
✓
citrinos, druskos, pipirų
Gaminame.
Triušiena garstyčių padažeTriušieną nuplauname ir supjaustome gabaliukais. Garstyčias sumaišome su druska, pipirais, rozmarinu arba čiobreliais. Gauta mase įtriname triušienos gabaliukus ir paliekame 30 min. pastovėti. Triušienos gabaliukus iš abiejų pusių apkepiname alyvuogių aliejuje ir sudedame į dubenį. Tame pačiame aliejuje apkepiname susmulkintą svogūną. Kada svogūnas gražiai pagelsta, supilame sultinį, vyną, grietinėlę, išmaišome ir užviriname. Ant silpnos ugnies dar pakaitiname 5 min., sudedame triušienos gabaliukus, uždengiame ir troškiname 45 min. Išsitroškinusius triušienos gabaliukus atsargiai išimame iš padažo. Į padažą suberiame susmulkintus žalumynus, pakaitiname, įspaudžiame keletą lašų citrinos, padriuskiname. Triušienos gabaliukus užpilame padažu ir patiekiame į stalą. Skanaus.