Triušiena garstyčių padaže

triusiena garstyciu padaze
Mums reikės:
1,5 kg triušienos
1 svogūno
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
350 ml vištienos arba daržovių sultinio
250 ml sauso balto vyno
125 ml grietinėlės 20 proc.
2 valg. šaukštų Dižono garstyčių
1 valg. šaukšto susmulkintų žalumynų (krapų, petražolių, baziliko)
1 arb. šaukštelio džiovinto rozmarino arba čiobrelių
citrinos, druskos, pipirų
Gaminame. Triušiena garstyčių padaže
Triušieną nuplauname ir supjaustome gabaliukais. Garstyčias sumaišome su druska, pipirais, rozmarinu arba čiobreliais. Gauta mase įtriname triušienos gabaliukus ir paliekame 30 min. pastovėti. Triušienos gabaliukus iš abiejų pusių apkepiname alyvuogių aliejuje ir sudedame į dubenį. Tame pačiame aliejuje apkepiname susmulkintą svogūną. Kada svogūnas gražiai pagelsta, supilame sultinį, vyną, grietinėlę, išmaišome ir užviriname. Ant silpnos ugnies dar pakaitiname 5 min., sudedame triušienos gabaliukus, uždengiame ir troškiname 45 min. Išsitroškinusius triušienos gabaliukus atsargiai išimame iš padažo. Į padažą suberiame susmulkintus žalumynus, pakaitiname, įspaudžiame keletą lašų citrinos, padriuskiname. Triušienos gabaliukus užpilame padažu ir patiekiame į stalą. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Lina
Labai labai skanu!
Giedrė
Aciu uz si recepta. Tikrai labai skanu...Šypsena Šypsena
Dija
Labai skanu!
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas