Mums reikės:
✓
1,2 kg triušienos
✓
10-12 alyvuogių be kauliukų
✓
6 nedidelių pomidorų
✓
350 ml balto sauso vyno
✓
6 skiltelių česnako
✓
3 valg. šaukštų miltų
✓
3-4 šakelių rozmarino
Gaminame.
Triušiena su pomidorais ir alyvuogėmisTriušieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome gabaliukais. Miltus sumaišome su druska, pipirais, ir juose apvoliojame triušienos gabaliukus. Į keptuvę įpilame aliejaus, įkaitiname ir apkepiname triušienos gabaliukus. Sudedame išspaustą česnaką, supilame vyną, į 4-6 dalis supjaustytus pomidorus, alyvuoges, rozmarino šakeles, uždengiame ir dedame į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę. Kepame apie 30-35 min., po to nuimame dangtį ir dar pakepame apie 10 min. Švelnaus ir pikantiško skonio
triušiena su pomidorais ir alyvuogėmis patiekiama su virtomis bulvėmis ar bulvių koše. Skanaus.