Mums reikės:
✓
1 triušio 1,5-1,7 kg
✓
300-400 ml vištienos sultinio
✓
80 ml alyvuogių aliejaus
✓
8 skiltelių česnako
✓
1 valg. š. paruoštų garstyčių su grūdeliais
✓
1 šakelės rozmarino
✓
0,5 arb. š. džiovintų čiobrelių, druskos
Gaminame.
Triušienos raguTriušiena nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma gabaliukais. Svogūnai nulupami ir supjaustomi pusžiedžiais. Morkos nuvalomos, supjaustomos griežinėliais. Česnakas supjaustomas plonais griežinėliais. Citrina švariai nuplaunama, nutarkuojama žievelė ir išspaudžiamos sultys. Viskas sudedama į didesnį indą, suberiami čiobreliai, sudedamos garstyčios, lauro lapai, supilamas alyvuogių aliejus ir viskas gerai išmaišoma.
Dedama į šaldytuvą 24-48 val. pasimarinuoti, kelis kartus pamaišant. Išsimarinavę triušienos gabaliukai išimami iš marinato ir nuvarvinami. Keptuvėje, su trupučiu aliejaus, apkepinami
triušienos gabaliukai iš abiejų pusių ir sudedami į troškintuvą. Pabarstoma druska. Daržovės išimamos iš marinato ir 3 min. apkepinamos keptuvėje, kur kepė triušiena. Į troškintuvą sudedamos daržovės, griežinėliais supjaustyta likusi citrina, rozmarino šakelė, supilamas marinatas, vištienos sultinys, kad beveik apsemtų ir pakaitinama, kol užverda. Dedama į įkaitintą orkaitę ir troškinama 160 laipsnių temperatūroje 1-1,5 val.
Triušienos ragu patiekiama su bulvių koše. Skanaus.
Triušienoje labai nedaug riebalų, ji lengvai pasisavinama, todėl ją rekomenduojama valgyti sergant virškinimo ligomis, hipertenzija.