Triušienos ragu

triusienos ragu
Mums reikės:
1 triušio 1,5-1,7 kg
300-400 ml vištienos sultinio
80 ml alyvuogių aliejaus
3 svogūnų
2 morkų
2 citrinų
8 skiltelių česnako
1 valg. š. paruoštų garstyčių su grūdeliais
2 lauro lapų
1 šakelės rozmarino
0,5 arb. š. džiovintų čiobrelių, druskos
Gaminame. Triušienos ragu
Triušiena nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma gabaliukais. Svogūnai nulupami ir supjaustomi pusžiedžiais. Morkos nuvalomos, supjaustomos griežinėliais. Česnakas supjaustomas plonais griežinėliais. Citrina švariai nuplaunama, nutarkuojama žievelė ir išspaudžiamos sultys. Viskas sudedama į didesnį indą, suberiami čiobreliai, sudedamos garstyčios, lauro lapai, supilamas alyvuogių aliejus ir viskas gerai išmaišoma.triusienos ragu 1
Dedama į šaldytuvą 24-48 val. pasimarinuoti, kelis kartus pamaišant. Išsimarinavę triušienos gabaliukai išimami iš marinato ir nuvarvinami. Keptuvėje, su trupučiu aliejaus, apkepinami triušienos gabaliukai iš abiejų pusių ir sudedami į troškintuvą. Pabarstoma druska. Daržovės išimamos iš marinato ir 3 min. apkepinamos  keptuvėje, kur kepė triušiena. Į troškintuvą sudedamos daržovės, griežinėliais supjaustyta likusi citrina, rozmarino šakelė, supilamas marinatas, vištienos sultinys, kad beveik apsemtų ir pakaitinama, kol užverda. Dedama į įkaitintą orkaitę ir troškinama 160 laipsnių temperatūroje 1-1,5 val. Triušienos ragu patiekiama su bulvių koše. Skanaus.
Triušienoje labai nedaug riebalų, ji lengvai pasisavinama, todėl ją rekomenduojama valgyti sergant virškinimo ligomis, hipertenzija.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas