Mums reikės:
✓
1,5 kg triušienos
✓
100 ml alyvuogių aliejaus
✓
350 ml sauso balto vyno
✓
6 mažų svogūnėlių
✓
5 skiltelių česnako
✓
2 pok. juodos arbatos
✓
5 žirnelių juodųjų pipirų
✓
5 žirnelių baltųjų pipirų
✓
1 valg. š. rozmarino
✓
1 valg. š. petražolių
✓
1 valg. š. baziliko
✓
1,5 arb. š. cukraus
✓
2 arb. š. druskos
Gaminame.
Troškinta triušiena marinate.
Triušiena nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma nedideliais gabaliukais. Česnako skiltelės, svogūnėliai susmulkinami ir sumašomi su triušiena.
Pagaminamas marinatas. Arbatos pokeliai užpilami 100 ml karšto vandens. Į dubenį supilamas alyvuogių aliejus, vynas, vyno actas, juoda arbata, suberiami rozmarinai, petražolės, bazilikas, kmynai, lauro lapas, čili pipirai, juodieji ir baltieji pipirai, cukrus, druska ir išmaišoma. Marinatas užpilamas ant triušienos gabaliukų. Indas uždengiamas ir dedamas į šaldytuvą 24 val.
Triušienos gabaliukai išimami iš marinato, nusausinami ir apkepinami aliejaus - sviesto mišinyje iš abiejų pusių po 5 min., kol gražiai pagelsta. Tada supilamas marinatas, karštas sultinys, užvirinama ir uždengus troškinama apie 1 val. ant silpnos ugnies.
Troškinta triušiena marinate patiekiama su virtomis bulvėmis arba makaronais. Skanaus.