Moliūgų džemas

moliugu dzemas
Mums reikės:
500 g moliūgų minkštimo
400 g cukraus
1 apelsino
1 citrinos
žiupsnelio druskos
Gaminame. Moliūgų džemas
Moliūgai sutarkuojami stambia trintuve, įberiamas žiupsnelis druskos, suberiamas cukrus ir paliekama 30-40 min. Nuo apelsino ir citrinos nutarkuojamos žievelės ir išspaudžiamos sultys. Sumaišoma su sutarkuotais moliūgais ir dedama ant ugnies. Verdama apie 30-40 min. dažnai pamaišant, kol moliūgų džemas sutirštėja ir tampa skaidrus. Moliūgų džemas sudedamas į paruoštus nedidelius stiklainius ir sandariai uždaromas. Moliūgų džemas puikiai tinka su blyneliais, ryžių koše, varškės apkepu ir t.t. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas