patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Uogienės

Moliūgų džemas

moliugu dzemas
Mums reikės:
500 g moliūgų minkštimo
400 g cukraus
1 apelsino
1 citrinos
žiupsnelio druskos
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Braškių uogienė

braskiu uogiene
Mums reikės:
2 kg braškių
1 kg cukraus
Receptas, gaminimas

Persikų uogienė

persiku uogiene
Mums reikės:
1 kg persikų
500 ml vandens
1,5 kg cukraus
5 grūdelių rožinių pipirų
3 žvaigždinių anyžių
Receptas, gaminimas

Slyvų uogienė su riešutais

slyvu uogiene su riesutais
Mums reikės:
1 kg slyvų
600 g cukraus
200 g graikinių riešutų
2 valg. š. cinamono (nebūtinai)
Receptas, gaminimas

Aviečių uogienė

avieciu uogiene
Mums reikės:
1 kg aviečių
1,5 kg cukraus
Receptas, gaminimas

Figų uogienė

figu uogiene
Mums reikės:
1 kg figų
1 kg cukraus
1 citrinos
vanilės
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

moliugu dzemas
Moliūgų džemas
Moliūgų džemas puikiai tinka su blyneliais, ryžių koše, varškės apkepu.
braskiu uogiene
Braškių uogienė
Braškių uogienė iš braškių uogų ir cukraus.
slyvu uogiene su riesutais
Slyvų uogienė su riešutais
Slyvų uogienė su graikiškais riešutais ir cinamonu.
avieciu uogiene
Aviečių uogienė
Aviečių uogienė. Išskirtinai aromatinga, švelnaus skonio ir skani uogienė.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.