patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Uogienės

Moliūgų džemas

moliugu dzemas
Mums reikės:
500 g moliūgų minkštimo
400 g cukraus
1 apelsino
1 citrinos
žiupsnelio druskos
Receptas, gaminimas

Braškių uogienė

braskiu uogiene
Mums reikės:
2 kg braškių
1 kg cukraus
Receptas, gaminimas

Persikų uogienė

persiku uogiene
Mums reikės:
1 kg persikų
500 ml vandens
1,5 kg cukraus
5 grūdelių rožinių pipirų
3 žvaigždinių anyžių
Receptas, gaminimas

Slyvų uogienė su riešutais

slyvu uogiene su riesutais
Mums reikės:
1 kg slyvų
600 g cukraus
200 g graikinių riešutų
2 valg. š. cinamono (nebūtinai)
Receptas, gaminimas

Aviečių uogienė

avieciu uogiene
Mums reikės:
1 kg aviečių
1,5 kg cukraus
Receptas, gaminimas

Figų uogienė

figu uogiene
Mums reikės:
1 kg figų
1 kg cukraus
1 citrinos
vanilės
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

braskiu uogiene
Braškių uogienė
Braškių uogienė iš braškių uogų ir cukraus.
slyvu uogiene su riesutais
Slyvų uogienė su riešutais
Slyvų uogienė su graikiškais riešutais ir cinamonu.
moliugu dzemas
Moliūgų džemas
Moliūgų džemas puikiai tinka su blyneliais, ryžių koše, varškės apkepu.
persiku uogiene
Persikų uogienė
Persikų uogienė. Skani, pikantiško skonio, nekasdieninė uogienė.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.

Naujausi komentarai

Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.