patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Krevetės aštriame padaže

krevetes astriame padaze Mums reikės:
16 vnt. karališkų krevečių
2 svogūnų
3 šviežių žalių aitriųjų pipirų ankščių
2 valg. š. pomidorų tyrės
2 valg. š. citrinos sulčių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. maltos kalendros
1 arb. š. čili miltelių
¼ arb. š. ciberžolės
3 valg. š. smulkintų krapų arba kalendros lapelių
1 arb. š. druskos

Gaminame. Krevetės aštriame padaže
Svogūnai, pomidorų tyrė, malta kalendra, ciberžolė, čili milteliai, 2 ankštys žalių aitriųjų pipirų, 2 valg. šaukštai susmulkintų krapų (kalendros lapelių), citrinos sultys ir druska sudedami į virtuvinį kombainą ir išmaišomi.

Į gilią keptuvę įpilama alyvuogių aliejaus, įkaitinama, supilama sutrinta masė ir ant silpnos ugnies pakaitinama 3-5 min., kol aštrus padažas pradeda sutirštėti. Į padažą suberiamos karališkos krevetės, atsargiai pamaišoma ir pakaitinama kelias minutes, kol krevetės pilnai sušyla.

Krevetės aštriame padaže sudedamos į indą, pabarstomos likusiais krapais, smulkiai supjaustytu aitriuoju pipiru ir patiekiamos. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

marinuota silke su paprika
Marinuota silkė su paprika
Marinuota silkė su paprika. Skanus patiekalas su karštomis bulvėmis.
alyvuogės įdarytos tunu ir avokadu
Alyvuogės įdarytos tunu ir avokadu
Alyvuogės įdarytos pertrintu tuno ir avokado įdaru. Labai puošnus ir skanus užkandis.
krepseliai su menkes kepenelemis
Krepšeliai su menkių kepenėlėmis
Smėlinės tešlos krepšeliai su menkių kepenėlėmis, virtais kiaušiniais ir pomidorais.
lengvai sudyta lasisa
Lengvai sūdyta-marinuota lašiša
Lengvai sūdyta-marinuota šviežios lašišos filė su dižono garstyčių, medaus, česnako, citrinos sulčių padažu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena