Marinuota silkė su morkomis ir svogūnais

marinuota silke su morkomis ir svogunais
Mums reikės:
4 sūdytų silkių
2 morkų
2-3 vid. dydžio svogūnų
Marinatui:
500 ml vandens
120-130 ml balto vyno acto 6 proc.
1 valg. š. cukraus
2 lauro lapų
0,5 arb. š. kalendros grūdelių
2-3 grūdelių kvepiančiųjų pipirų
6-8 grūdelių juodųjų pipirų
Gaminame. Marinuota silkė su morkomis ir svogūnais
Silkės išvalomos, išrenkamos ašakos ir supjaustomos 2 cm pločio juostelėmis. Svogūnai nulupami ir supjaustomi pusžiedžiais. Morkos nuskutamos ir supjaustomos plonais griežinėliais.

Į puodą supilamas vanduo, suberiamas cukrus, sudedami prieskoniai ir užvirinama. Užvirus supilamas vyno actas, sudedamos morkos, svogūnai ir paverdama 2-3 min. Marinatas nukeliamas nuo ugnies ir paliekamas atvėsti. Į stiklainį dedamas sluoksnis morkų, svogūnų (iš marinato), sluoksnis silkės ir vėl morkų, svogūnų, silkės ir t.t. Užpilama marinatu, uždaroma ir dedama į šaldytuvą. Marinuota silkė su morkomis ir svogūnais skaniausia kitą dieną. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas