patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Užkandžiai su žuvimi, jūros gėrybėmis

Silpnai sūdytos lašišos suktinukai lavaše

silpnai sudytos lasisos suktinukai lavase
Mums reikės:
1 lavašo
300 g lašišos filė
150 g lydyto tepamo sūrio
40 g krapų
40 g jūros druskos arba stambios akmens druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
kelių citrinos griežinėlių
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Marinuota skumbrė

marinuota skumbre
Mums reikės:
2-3 šviežių skumbrių
250 ml vandens
100 ml aliejaus
3 valg. š.acto 9 proc.
1-2 svogūnų
2 skiltelių česnako
2 lauro lapelių
2 arb. š. druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
aitriosios paprikos miltelių (pagal skonį)
Receptas, gaminimas

Marinuota silkė su morkomis ir svogūnais

marinuota silke su morkomis ir svogunais
Mums reikės:
4 sūdytų silkių
2 morkų
2-3 vid. dydžio svogūnų
Marinatui:
500 ml vandens
120-130 ml balto vyno acto 6 proc.
1 valg. š. cukraus
2 lauro lapų
0,5 arb. š. kalendros grūdelių
2-3 grūdelių kvepiančiųjų pipirų
6-8 grūdelių juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Marinuota silkė su paprika

marinuota silke su paprika
Mums reikės:
1 kg silkės
1 raudonos paprikos
250 ml vandens
1,5 arb. š. acto esencijos
3 arb. š. aliejaus
5 arb. š. druskos
1 arb. š. cukraus
pundelio petražolių
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Vyniotinis su žuvimi ir žalumynais

vyniotinis su zuvimi ir zalumynais
Mums reikės:
Vyniotinio pagrindui:
175 ml pieno
25 g miltų
25 g sviesto
3 kiaušinių
40 g Parmezano sūrio
30 g krapų
30 g petražolių
Vyniotinio įdarui:
200 g silpnai sūdytos, rūkytos lašišos
150 g grietinės
20 g Parmezano sūrio
30 g krapų
šv. maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Silkė pataluose

silke pataluose
Mums reikės:
400 g silkės filė
2-3 virtų burokėlių
50 g fermentinio sūrio
1 virtos morkos
2 kietai virtų kiaušinių
1 nedidelio svogūno
majonezo
druskos, pipirų
svogūnų laiškų, petražolių
Receptas, gaminimas

Krevetės aštriame padaže

krevetes astriame padaze
Mums reikės:
16 vnt. karališkų krevečių
2 svogūnų
3 šviežių žalių aitriųjų pipirų ankščių
2 valg. š. pomidorų tyrės
2 valg. š. citrinos sulčių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. maltos kalendros
1 arb. š. čili miltelių
¼ arb. š. ciberžolės
3 valg. š. smulkintų krapų arba kalendros lapelių
1 arb. š. druskos
Receptas, gaminimas

Vyniotinis su rūkyta žuvimi

vyniotinis su rukyta zuvimi
Mums reikės:
200 g rūkytos lašišos (upėtakio) filė
3 kiaušinių
25 g miltų
50 g parmezano sūrio
175 ml pieno
150 g grietinės (30 proc. riebumo)
25 g sviesto
4 valg. š. smulkintų krapų
2 valg. š. smulkintų petražolių
druskos
Receptas, gaminimas

Lavašai su lašiša (1)

lavasai su lasisa
Mums reikės:
2 lavašų
150 g rūkytos lašišos filė
80 g tepamo varškės sūrelio su žalumynais
2 pomidorų
salotų lapų
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Silkės užkandėlė su burokėlių piurė

silkes uzkandele su burokeliu piure
Mums reikės:
200 g silkės filė
1 burokėlio
4-5 bulvių
1 svogūno
1 valg. šaukšto acto
majonezo
žiupsnelio cukraus
kelių svogūno laiškų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

marinuota skumbre
Marinuota skumbrė
Marinuota skumbrė. Pagal šį receptą marinuota skumbrė labai skanu su virtomis bulvėmis.
lavasai su lasisa
Lavašai su lašiša
Lavašai su lašiša. Rūkyta lašišos filė su varškės sūreliu, žalumynais bei pomidorais susukta lavaše. Puikus šaltas užkandis.
silke su saulegrazomis ir dziovintomis slyvomis
Silkė su saulėgrąžomis ir džiovintomis slyvomis
Silkė su saulėgrąžomis, džiovintomis slyvomis, kepintais svogūnais ir morkomis.
pyrageliai su krabu lazdelemis
Pyragėliai su krabų lazdelėmis
Pyragėliai su krabų lazdelėmis. Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su krabų lazdelėmis, virtais kiaušiniais, fermentiniu sūriu, sezamo sėklomis, majonezu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena