patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Užkandžiai su žuvimi, jūros gėrybėmis

Silpnai sūdytos lašišos suktinukai lavaše

silpnai sudytos lasisos suktinukai lavase
Mums reikės:
1 lavašo
300 g lašišos filė
150 g lydyto tepamo sūrio
40 g krapų
40 g jūros druskos arba stambios akmens druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
kelių citrinos griežinėlių
Receptas, gaminimas

Marinuota skumbrė

marinuota skumbre
Mums reikės:
2-3 šviežių skumbrių
250 ml vandens
100 ml aliejaus
3 valg. š.acto 9 proc.
1-2 svogūnų
2 skiltelių česnako
2 lauro lapelių
2 arb. š. druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
aitriosios paprikos miltelių (pagal skonį)
Receptas, gaminimas

Marinuota silkė su morkomis ir svogūnais

marinuota silke su morkomis ir svogunais
Mums reikės:
4 sūdytų silkių
2 morkų
2-3 vid. dydžio svogūnų
Marinatui:
500 ml vandens
120-130 ml balto vyno acto 6 proc.
1 valg. š. cukraus
2 lauro lapų
0,5 arb. š. kalendros grūdelių
2-3 grūdelių kvepiančiųjų pipirų
6-8 grūdelių juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Marinuota silkė su paprika

marinuota silke su paprika
Mums reikės:
1 kg silkės
1 raudonos paprikos
250 ml vandens
1,5 arb. š. acto esencijos
3 arb. š. aliejaus
5 arb. š. druskos
1 arb. š. cukraus
pundelio petražolių
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Vyniotinis su žuvimi ir žalumynais

vyniotinis su zuvimi ir zalumynais
Mums reikės:
Vyniotinio pagrindui:
175 ml pieno
25 g miltų
25 g sviesto
3 kiaušinių
40 g Parmezano sūrio
30 g krapų
30 g petražolių
Vyniotinio įdarui:
200 g silpnai sūdytos, rūkytos lašišos
150 g grietinės
20 g Parmezano sūrio
30 g krapų
šv. maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Silkė pataluose

silke pataluose
Mums reikės:
400 g silkės filė
2-3 virtų burokėlių
50 g fermentinio sūrio
1 virtos morkos
2 kietai virtų kiaušinių
1 nedidelio svogūno
majonezo
druskos, pipirų
svogūnų laiškų, petražolių
Receptas, gaminimas

Krevetės aštriame padaže

krevetes astriame padaze
Mums reikės:
16 vnt. karališkų krevečių
2 svogūnų
3 šviežių žalių aitriųjų pipirų ankščių
2 valg. š. pomidorų tyrės
2 valg. š. citrinos sulčių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. maltos kalendros
1 arb. š. čili miltelių
¼ arb. š. ciberžolės
3 valg. š. smulkintų krapų arba kalendros lapelių
1 arb. š. druskos
Receptas, gaminimas

Vyniotinis su rūkyta žuvimi

vyniotinis su rukyta zuvimi
Mums reikės:
200 g rūkytos lašišos (upėtakio) filė
3 kiaušinių
25 g miltų
50 g parmezano sūrio
175 ml pieno
150 g grietinės (30 proc. riebumo)
25 g sviesto
4 valg. š. smulkintų krapų
2 valg. š. smulkintų petražolių
druskos
Receptas, gaminimas

Lavašai su lašiša (1)

lavasai su lasisa
Mums reikės:
2 lavašų
150 g rūkytos lašišos filė
80 g tepamo varškės sūrelio su žalumynais
2 pomidorų
salotų lapų
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Silkės užkandėlė su burokėlių piurė

silkes uzkandele su burokeliu piure
Mums reikės:
200 g silkės filė
1 burokėlio
4-5 bulvių
1 svogūno
1 valg. šaukšto acto
majonezo
žiupsnelio cukraus
kelių svogūno laiškų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

silkes uzkandele su kalendra
Silkės užkandėlė su kalendra
Silkės užkandėlė su kalendra. Marinuotos degtinės, cukraus ir pipirų marinate silkės filė sumuštinukai su obuoliais ir kepinta kalendra.
pikantiskos krevetes
Pikantiškos krevetės
Pikantiškos pakepintos krevetės su kepintų svogūnų, agurkų, kokosų pieno padažu, pagardintu prieskoniais.
idarytos krabu lazdeles
Įdarytos krabų lazdelės
Krabų lazdelės įdarytos konservuotos lašišos, kiaušinių, svogūnų bei majonezo įdaru.
lengvai sudyta lasisa
Lengvai sūdyta-marinuota lašiša
Lengvai sūdyta-marinuota šviežios lašišos filė su dižono garstyčių, medaus, česnako, citrinos sulčių padažu.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.