patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Užkandžiai su žuvimi, jūros gėrybėmis

Silpnai sūdytos lašišos suktinukai lavaše

silpnai sudytos lasisos suktinukai lavase
Mums reikės:
1 lavašo
300 g lašišos filė
150 g lydyto tepamo sūrio
40 g krapų
40 g jūros druskos arba stambios akmens druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
kelių citrinos griežinėlių
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Marinuota skumbrė

marinuota skumbre
Mums reikės:
2-3 šviežių skumbrių
250 ml vandens
100 ml aliejaus
3 valg. š.acto 9 proc.
1-2 svogūnų
2 skiltelių česnako
2 lauro lapelių
2 arb. š. druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
aitriosios paprikos miltelių (pagal skonį)
Receptas, gaminimas

Marinuota silkė su morkomis ir svogūnais

marinuota silke su morkomis ir svogunais
Mums reikės:
4 sūdytų silkių
2 morkų
2-3 vid. dydžio svogūnų
Marinatui:
500 ml vandens
120-130 ml balto vyno acto 6 proc.
1 valg. š. cukraus
2 lauro lapų
0,5 arb. š. kalendros grūdelių
2-3 grūdelių kvepiančiųjų pipirų
6-8 grūdelių juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Marinuota silkė su paprika

marinuota silke su paprika
Mums reikės:
1 kg silkės
1 raudonos paprikos
250 ml vandens
1,5 arb. š. acto esencijos
3 arb. š. aliejaus
5 arb. š. druskos
1 arb. š. cukraus
pundelio petražolių
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Vyniotinis su žuvimi ir žalumynais

vyniotinis su zuvimi ir zalumynais
Mums reikės:
Vyniotinio pagrindui:
175 ml pieno
25 g miltų
25 g sviesto
3 kiaušinių
40 g Parmezano sūrio
30 g krapų
30 g petražolių
Vyniotinio įdarui:
200 g silpnai sūdytos, rūkytos lašišos
150 g grietinės
20 g Parmezano sūrio
30 g krapų
šv. maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Silkė pataluose

silke pataluose
Mums reikės:
400 g silkės filė
2-3 virtų burokėlių
50 g fermentinio sūrio
1 virtos morkos
2 kietai virtų kiaušinių
1 nedidelio svogūno
majonezo
druskos, pipirų
svogūnų laiškų, petražolių
Receptas, gaminimas

Krevetės aštriame padaže

krevetes astriame padaze
Mums reikės:
16 vnt. karališkų krevečių
2 svogūnų
3 šviežių žalių aitriųjų pipirų ankščių
2 valg. š. pomidorų tyrės
2 valg. š. citrinos sulčių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. maltos kalendros
1 arb. š. čili miltelių
¼ arb. š. ciberžolės
3 valg. š. smulkintų krapų arba kalendros lapelių
1 arb. š. druskos
Receptas, gaminimas

Vyniotinis su rūkyta žuvimi

vyniotinis su rukyta zuvimi
Mums reikės:
200 g rūkytos lašišos (upėtakio) filė
3 kiaušinių
25 g miltų
50 g parmezano sūrio
175 ml pieno
150 g grietinės (30 proc. riebumo)
25 g sviesto
4 valg. š. smulkintų krapų
2 valg. š. smulkintų petražolių
druskos
Receptas, gaminimas

Lavašai su lašiša (1)

lavasai su lasisa
Mums reikės:
2 lavašų
150 g rūkytos lašišos filė
80 g tepamo varškės sūrelio su žalumynais
2 pomidorų
salotų lapų
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Silkės užkandėlė su burokėlių piurė

silkes uzkandele su burokeliu piure
Mums reikės:
200 g silkės filė
1 burokėlio
4-5 bulvių
1 svogūno
1 valg. šaukšto acto
majonezo
žiupsnelio cukraus
kelių svogūno laiškų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

pikantiskos krevetes
Pikantiškos krevetės
Pikantiškos pakepintos krevetės su kepintų svogūnų, agurkų, kokosų pieno padažu, pagardintu prieskoniais.
silpnai sudytos lasisos suktinukai lavase
Silpnai sūdytos lašišos suktinukai lavaše
Silpnai sūdytos lašišos bei tepamo sūrio suktinukai su žalumynais lavaše.
silke pataluose
Silkė pataluose
Silkė pataluose. Silkės filė juostelės sluoksniuotos su virtais burokėliais, morkomis, kiaušiniais, smulkiai pjaustytais svogūnais. Skanus, šventinis užkandis.
pyrageliai su lasisa
Pyragėliai su lašiša
Suvynioti sluoksniuotos tešlos pyragėliai su lengvai sūdyta, rūkyta lašiša, petražolėmis, krapais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.