patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Užkandžiai su žuvimi, jūros gėrybėmis

Silpnai sūdytos lašišos suktinukai lavaše

silpnai sudytos lasisos suktinukai lavase
Mums reikės:
1 lavašo
300 g lašišos filė
150 g lydyto tepamo sūrio
40 g krapų
40 g jūros druskos arba stambios akmens druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
kelių citrinos griežinėlių
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Marinuota skumbrė

marinuota skumbre
Mums reikės:
2-3 šviežių skumbrių
250 ml vandens
100 ml aliejaus
3 valg. š.acto 9 proc.
1-2 svogūnų
2 skiltelių česnako
2 lauro lapelių
2 arb. š. druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
aitriosios paprikos miltelių (pagal skonį)
Receptas, gaminimas

Marinuota silkė su morkomis ir svogūnais

marinuota silke su morkomis ir svogunais
Mums reikės:
4 sūdytų silkių
2 morkų
2-3 vid. dydžio svogūnų
Marinatui:
500 ml vandens
120-130 ml balto vyno acto 6 proc.
1 valg. š. cukraus
2 lauro lapų
0,5 arb. š. kalendros grūdelių
2-3 grūdelių kvepiančiųjų pipirų
6-8 grūdelių juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Marinuota silkė su paprika

marinuota silke su paprika
Mums reikės:
1 kg silkės
1 raudonos paprikos
250 ml vandens
1,5 arb. š. acto esencijos
3 arb. š. aliejaus
5 arb. š. druskos
1 arb. š. cukraus
pundelio petražolių
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Vyniotinis su žuvimi ir žalumynais

vyniotinis su zuvimi ir zalumynais
Mums reikės:
Vyniotinio pagrindui:
175 ml pieno
25 g miltų
25 g sviesto
3 kiaušinių
40 g Parmezano sūrio
30 g krapų
30 g petražolių
Vyniotinio įdarui:
200 g silpnai sūdytos, rūkytos lašišos
150 g grietinės
20 g Parmezano sūrio
30 g krapų
šv. maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Silkė pataluose

silke pataluose
Mums reikės:
400 g silkės filė
2-3 virtų burokėlių
50 g fermentinio sūrio
1 virtos morkos
2 kietai virtų kiaušinių
1 nedidelio svogūno
majonezo
druskos, pipirų
svogūnų laiškų, petražolių
Receptas, gaminimas

Krevetės aštriame padaže

krevetes astriame padaze
Mums reikės:
16 vnt. karališkų krevečių
2 svogūnų
3 šviežių žalių aitriųjų pipirų ankščių
2 valg. š. pomidorų tyrės
2 valg. š. citrinos sulčių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. maltos kalendros
1 arb. š. čili miltelių
¼ arb. š. ciberžolės
3 valg. š. smulkintų krapų arba kalendros lapelių
1 arb. š. druskos
Receptas, gaminimas

Vyniotinis su rūkyta žuvimi

vyniotinis su rukyta zuvimi
Mums reikės:
200 g rūkytos lašišos (upėtakio) filė
3 kiaušinių
25 g miltų
50 g parmezano sūrio
175 ml pieno
150 g grietinės (30 proc. riebumo)
25 g sviesto
4 valg. š. smulkintų krapų
2 valg. š. smulkintų petražolių
druskos
Receptas, gaminimas

Lavašai su lašiša (1)

lavasai su lasisa
Mums reikės:
2 lavašų
150 g rūkytos lašišos filė
80 g tepamo varškės sūrelio su žalumynais
2 pomidorų
salotų lapų
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Silkės užkandėlė su burokėlių piurė

silkes uzkandele su burokeliu piure
Mums reikės:
200 g silkės filė
1 burokėlio
4-5 bulvių
1 svogūno
1 valg. šaukšto acto
majonezo
žiupsnelio cukraus
kelių svogūno laiškų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

silke pataluose
Silkė pataluose
Silkė pataluose. Silkės filė juostelės sluoksniuotos su virtais burokėliais, morkomis, kiaušiniais, smulkiai pjaustytais svogūnais. Skanus, šventinis užkandis.
keptos stintos
Keptos stintos
Graikiškų rieštutų aliejuje keptos šviežios stintos. Puikus šaltas užkandis.
Aštrios krevetės
Aštrios krevetės
Aštrios, virtos krevetės su kepintu imbieru ir česnakais.
marinuota silke su morkomis ir svogunais
Marinuota silkė su morkomis ir svogūnais
Skani marinuota silkė su morkomis, svogūnais, kalendra bei pipirais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!