patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Virti vėžiai

virti veziai Mums reikės:
12 vėžių
12 pipirų grūdelių
2 lauro lapelių
druskos
krapų
petražolių

Gaminame. Virti vėžiai
Gyvus vėžius gerai nuplauname šaltu vandeniu. Sudedame į verdantį vandenį, pridedame pipirų, lauro lapelių, krapų, druskos ir verdame uždengtame puode 7-10 min., kol paraudonuoja. Virtus vėžius patiekiame pusdubenyje, papuošiame petražolių, krapų šakelėmis. Valgoma žnyplių mėsa ir uodega. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

silke su obuoliais ir salierais
Silkė su obuoliais ir salierais
Šaltas užkandis su silkės filė, obuoliais, salierais ir grietine. Papuoštas spanguolėmis.
marinuota silke su morkomis ir svogunais
Marinuota silkė su morkomis ir svogūnais
Skani marinuota silkė su morkomis, svogūnais, kalendra bei pipirais.
alyvuogės įdarytos tunu ir avokadu
Alyvuogės įdarytos tunu ir avokadu
Alyvuogės įdarytos pertrintu tuno ir avokado įdaru. Labai puošnus ir skanus užkandis.
silke su sparaginemis pupelemis
Silkė su šparaginėmis pupelėmis
Silkė su šparaginėmis pupelėmis, bulvėmis, svogūnais, vyno padažu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena