patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Virti vėžiai

virti veziai Mums reikės:
12 vėžių
12 pipirų grūdelių
2 lauro lapelių
druskos
krapų
petražolių

Gaminame. Virti vėžiai
Gyvus vėžius gerai nuplauname šaltu vandeniu. Sudedame į verdantį vandenį, pridedame pipirų, lauro lapelių, krapų, druskos ir verdame uždengtame puode 7-10 min., kol paraudonuoja. Virtus vėžius patiekiame pusdubenyje, papuošiame petražolių, krapų šakelėmis. Valgoma žnyplių mėsa ir uodega. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

idaryti kalmarai
Įdaryti kalmarai
Įdaryti kalmarai. Kalmarai įdaryti pievagrybiais, svogūnu, smulkintais kalmarais, dziuvesėliais, petražolėmis bei patroškinti sultinyje su česnakais ir pomidorais.
alyvuogės įdarytos tunu ir avokadu
Alyvuogės įdarytos tunu ir avokadu
Alyvuogės įdarytos pertrintu tuno ir avokado įdaru. Labai puošnus ir skanus užkandis.
Aštrios krevetės
Aštrios krevetės
Aštrios, virtos krevetės su kepintu imbieru ir česnakais.
pyrageliai su lasisa
Pyragėliai su lašiša
Suvynioti sluoksniuotos tešlos pyragėliai su lengvai sūdyta, rūkyta lašiša, petražolėmis, krapais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena