patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Varškės apkepas

varskes apkepas Mums reikės:
1 kg varškės
100 g sviesto
5 kiaušinių trynių
5 kiaušinių baltymų
1 stiklinės cukraus
3 valg. š. manų kruopų
1 arb. š. kepimo miltelių
0,5 stiklinės razinų
0,5 stiklinės džiovintų abrikosų
1 arb. š. cinamono
1 valg. š. džiūvėsėlių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Varškės apkepas
Razinas, džiovintus abrikosus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms minutėms. Varškę gerai ištriname su cukrumi ir kiaušinių tryniais.varskes apkepas 1
Į ištrintą varškės masę stambia trintuve sutarkuojame sviestą, sudedame manų kruopas, kepimo miltelius ir gerai išmaišome.varskes apkepas 2
Į varškės masę suberiame nuvarvintas razinas, gabaliukais supjaustytus abrikosus, cinamoną ir išmaišome.varskes apkepas 5
Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų.varskes apkepas 3
Sudedame į varškės masę ir atsargiai pamažu išmaišome. Kepimo formą, kur bus kepamas apkepas, ištepame sviestu, pabarstome džiūvėsėliaisvarskes apkepas 4 
Supilame varškės apkepo masę.varskes apkepas 7
Dedame į įkaitintą orkaitę. Varškės apkepas kepamas 180 laipsnių temperatūroje apie 40-50 min. Varškės apkepas labai skanu su uogiene ir grietine. Skanaus.

Komentarai

2010-09-15
Milda
skanus varskes apkepas gavosi, tik dziovintu abrikosu nemegstu, tai nedejau Myliu
2010-05-29
jovita

Sestadienio vakaras - kepamas varskes apkepas. Tai jau tapo tradicija Myliu

2010-05-02
Marcius

varskes apkepas forever!

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kepti varsketukai su dziovintomis vysniomis
Kepti varškėtukai su džiovintomis vyšniomis
Kepti varškėtukai su džiovintomis vyšniomis. Greitai ir lengvai paruošiamas patiekalas.
varsketukai su bananais
Varškėtukai su bananais
Varškėtukai su bananais. Kepti varškėtukai su trintais bananais.
varsketukai
Varškėtukai
Virti varškėtukai. Varškėtukai ir varškės, miltų, kiaušinių, krakmolo. Labai skanus ir sotus tradicinis lietuviškas patiekalas. Receptas su nuotraukomis.
kepti varskeciai
Kepti varškėčiai
Kepti varškėčiai (varškėtukai). Kepti varškės, miltų ir kiaušinių paplotėliai - varškėčiai.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.